Jump to content

Maun

Korisnik
  • Broj objava

    71
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Malo bi se ubacila u temu, ali sa strane kupca. Moje d.. je zainteresirano za nekretninu koja je u osnovnim sredstvima drugog d..-a, no vlasnik (ino kompanija) inzistira na kupnji cijelog društva, a ne samo nekretnine. S njegove pozicije ih razumijem jer je to jedini način da novac od prodaje dobije van na svoj račun u stranoj valuti. No i mi se bojimo, obzirom da društvo par godina za redom ima prijavljen gubitak (prikazuju troškove, a prihoda nemaju nikakvih). Da li je sve prikazao itd... Postoji li način da se mi kao kupci osiguramo?? Ideja je bila da nakon kupnje to društvo likvidiramo te da nekretninu prenesemo u naše vlasništvo. Bila bi Vam zahvalna na svakom savjetu.
  2. Fali malo detalja. Zašto je lizing kuća prodavala auto? Možda je netko drugi uzeo taj ponovo u lizing kod njih? Kod financijskog lizinga pravno gledano Vi ste vlasnik vozila, mogli ste prijevremneno otplatiti i sami prodati vozilo (korišten ukupan pretporez, a plaćeno prema prodajnoj cijeni vozila) - lako provjeriti koliko je potrebno "stornirati". Niste napisali da li ste platili PDV na iznos novca koji je Vama proslijedila lizing kuća. Bitno je kako je među Vama zatvorena ta transakcija.
  3. Potpisom ugovora smatra se da su obje strane suglasne sa navedenim tekstom. Mislim da prelazak kod novog poslodavca nije valjan razlog za izvanredni otkaz. Poslodavac u tom slučaju može tražiti naknadu štete od Vas.
  4. U postupku izdavanja lokacijske dozvole kojom je tražen zahvat u prostoru na jednoj čestici (ista se sastoji od dijela građevnog područja i dijela zelenila) zahtjeva se postupak parcelacije na dvije čestice tako da se građevno područje izdvoji od zaštitne zelene površine. Na upit zašto je to potrebno i gdje se to može naći u zakonu ili slično odgovor je glasio to je tako uvriježeno. Kako ima i postojeći suprotni primjer zanima me da li netko zna gdje bi se isto pravilo moglo pročitati (zakon, pravilnik..) ili se pak radi o dobroj volji (samovolji) nadležnog referenta. Unaprijed zahvaljujem,
  5. Objekt će se graditi na mojoj čestici, a ona koja je u vlasništvu Grada Zgb je ta preko koje ostvarujem pristup prometnici. Navodno je krucijalni problem taj što se u gruntovnoj vode dvije čestice (jedna moja na kojoj će biti građevina i jedna manja koja graniči sa prometnicom te da bi ostvarila pristup na svoju parcelu moram proći preko njihove), a u katastru je sve to jedna čestica u kojoj sam samo ja upisana kao posjednik. Dakle nije usklađeno. Nakon primitka lokacijske bi trebalo: ako sam dobro shvatila, sklapanje ugovora o pravu građenja sa Zagrebom koji se upisuje u gruntovnicu tj grad mi zbog činjenice da je izdao načelnu suglasnost mora na neki način dati mogućnost da steknem pravni osnov građenja te ovjerim glavni projekt i pristupim gradnji?? Milly lokacijsku ću dobiti uskoro, nije ona problem, nego kad ju dobijem trebam ovjeriti glavni projekt da bi mi bila omogućena gradnja. A kako nisam vlasnik te druge čestice za koju je izdana načelna suglasnost zanima me koji je daljnji postupak za rješavanje tog pitanja.
  6. Isprika zbog nejasnog pitanja. Naime ja jesam u fazi izdavanja lokacijske dozvole koji sam zahtjev predala po starom zakonu. U postupku je utvrđeno da ZK stanje ne odgovara katastarskom. Naime u katastru se vodi jedna čestica u kojoj sam samo ja upisana kao posjednik, a u gruntovnoj su to dvije čestice te se kao vlasnik manje izjasnio grad Zagreb. Gradski ured je zatražio od grada Zgb (kao stranke u postupku) načelnu suglasnost za zahvat u prostoru kojim se gradi obiteljska kuća do 400 m2. Načelna suglasnost je odobrena, no ona sama po sebi ne znači da sam stekla pravo građenja. Kad dobijem lokacijsku koji je daljnji postupak?
  7. Problem je slijedeći: Ktastarski vlasnik jedne čestice koja je formirana još prije 1966. godine sam ja. Gruntovno se ta jedna sastoji od dvije gdje sam ja vlasnik 86 % od katastarske, a u drugoj koja je 14 % od katastarske Grad Zgb. Od Zagreba sam dobila načelnu suglasnost na ishođenje lokacijske, no njom se ne stječe pravo na gradnju niti na zemljište tj upotrebiva je samo u postupku ishođenja lokacijske. Da li bi netko mogao reći što moram poduzeti dalje da bi stekla pravo na gradnju a pozivam se na tu načelnu suglasnost. Što ona konkretno znači? Od kuda krenuti? Unaprijed zahvala na odgovorima.
  8. ZOO se primjenjuje samo na ugovore o domaćemo cestovnom prijevozu, dok se na međunarodni cestovni prijevoz primjenjuje CMR konvencija gdje je zastara bitno manja.
  9. Maun

    VTS ili TS

    Sviđa mi se ovo, nisam znala da ima pretraživanje. Inače mi je sutkinja s OS pričala da će se na netu moći pratiti svi predmeti, i oni sa TS i ostali, ali pretpostavljam da to još nije zaživjelo? Možda ima i pretraživanje TS-ova???
  10. Maun

    VTS ili TS

    Ukratko predmet zbog žalbe dospio na VTS. Kako se žalba kod nas rješava u određenom vremenskom roku, predmet i dalje tamo, a u međuvremenu sporazumno otkazana punomoć odvjetniku. Da li da obavijest o tome šaljem na TS pod brojem P-xxx jer ionako neznam koji je Pžxx ili da ga saznam i šaljem na VTS.
  11. Koja je razlika podružnica ili poslovnica, osim upisa u sudski registar??? Ja bi poslovnicu da nema potrebe upisa u sudski registar.
  12. Potvrda glavnog projekta OK, da li je potrebno predati samo glavni arhitektonski projekt ili pak kao i kod građevinske i projekt vodovoda, grijanja i dr... Definitivno nam izvedbeni projekt neće raditi trenutno angažirani arhitekt. Ovo još nisam doživjela, kako referent stavi neku primjedbu on radi izmjene na projektu, dostavlja ih kao dopunu lokacijske, a nama ih pokaže nakon što ih je predao bez dogovora sa nama kao investitorima. Još uvijek nemrem vjerovat Nemogu se reklamirati odvjetnici, a mogu li arhitekti
  13. Iskreno još ni oni sami nisu sigurni što će. Postoji par verzija događaja. Ako do 01.10.07 predaš zahtjev za građevinsku ideš po starom zakonu-tvrdi većina, no to ti je još samo par dana?? Ako imaš pravomoćnu lokacijsku, u Zagorju referent kaže po starom, a u Zagrebu su rekli da će se samo priložiti dokumentacija koja fali (koja nije bila predana uz lokacijsku), čitaj valjda glavni projekt, te da će slučaj riješiti po novom zakonu. Ja imam sličan slučaj, samo što ću lokacijsku dobiti drugi tjedan (dakle prije 01.10.), a to znači da do 01.10.07 neće biti pravomoćna. Pa ti meni reci što ću sad...Čak ni oni plaćeni za taj posao nisu mi mogli reći što ću... Bilo bi lijepo kad bi se javili neki upravno obrazovaniji.. te nas savjetovali kako dalje...
  14. Da li se može znati što je to loša plaća. Da li je tako loše biti pravnik u gospodarstvu, kako se svugdje spominje??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija