Jump to content

magistar0

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je magistar0 objavio

  1. Imam jedno pitanje u vezi mjesta boravka ili kako se vec kaze.Ukratko,da li je kazneno djelo ,ako si prijavljen u selu kod roditelja gdje ti je roditeljska kuca,a zivis u gradu isto u njihovoj kuci.Ovdje ne pitam to zbog putnih troskova nego zbog te porezne prijave,doduse ni ja ne znam tocno.Hvala
  2. jel to moram sam otici trazit to brisanje ili to automatizmom ide.Hvala na odg.
  3. Imao sam sudjenje zbog djela prijevara,u kojem sam osudjen na 6 mj.to jest 1g uvjetno.Da napomenem da mi se na teret stavljalo 50 mjeseci uzimanja putnog troska od kojih mi se kao dokazalo 4 mjeseca.Ja sam u biti samo htio da to sto prije zavrsi i prisatao sam na tih 4 mj.da ja vratim novac,medjutim nisam znao da cu i dalje ostat u biti osudjen za isto djelo.Trazio sam nedavno neke dokumente zbog promjena u imenu i danas sam dobio odobrenje za to isto,medjutim na kraju spisa pise osudjen za to i to djelo,ali koje ne utjece na ovu odluku itd.Znaci da li se to ilad moze izbrisati ili kako da kazem,kao i da li ja sad da trebam potvrdu o nekaznjavanju za nesto mogu uopce dobit ili kako ?A za to nedjelo me je prijavio bivsi decko moje sada isto bivse koji je trazio sve moguce nacine da me u biti ubije ,znaci da izgubim posao i slicno.Slucajno mi je prijava koju je uputio mojoj firmi prepricana u diskreciji,i uglavnom po toj prijavi Nadan je za mene mala beba. Uglavnom produzio sam ja malo,ali zato sto sam povredjen s time svime.Optuznica i sud je bio 2015 godine.
  4. Pozdrav.Zanima me da li i na koji nacin mogu dobiti BIH drzavljanstvo u kojem bi se opredijelio kao Bosnjak.Rodjen sam u HR,otac mi je iz BIH (musliman)barem je tamo bio tako vodjen,u Hr je nastanjen za stalno od kasnih 70 godina cini mi se,ne mogu neke detalje uopce izreci jer mi ih ni on sam ne zeli skoro uopce ista reci .U svakom slucaju ja sam rodjen '81 u HR .Da li mi moze Netko nesto reci u vezi toga?
  5. Pozdrav.Moje pitanje je nakon koliko vremena se moze traziti brisanje podataka o tebi i onome za sto si bio optuzen itd.Primjera radi:uhicen zbog oruzja,droge itd.nista dokazano i nikad pokremut ikakav spor,uhicen zbog pocinjenja djela ulaska u dom (dobio 2god uvjetno) itd.Znaci da li uopce postoji ikakva mogucnost da se to izbrise.Drugo pitanje je,kad te recimo zaustavi prometna policija ili neka druga i kad uzmu osobnu i Odu u auto da te provjere,da li njima preko radija izreferiraju sva ta djela ili ne?
  6. Evo uspio sam nesto.iz nocne sam pa se ne mogu pohvatat nikako.Nadam se ds sam dobro napravio
  7. Da se javim,a pogotovo jer mi je rok za zalbu do poned.,a rjesenje sam dobio tek danas.Uglavnom nakon svih nekakvih svjedoka i ispitivanja,moje djelo od 5 godina se svelo na 4mj i dobio sam presudu,1god uvjeta i vracanje tog dijela novca (4000 i nesto kuna).Uz to sam doznao da od firme cu dobit opomenu pred otkaz.E sad ono sto mene zanima je,sta da ja napravim ,posto od tolike silne prijave sve se svelo samo na 4mj i to na osnovu mog broja mobitela(koji je u biti poslovni i glasi na ime mog obrta koji imam kao djelatnost uz posao)i na osnovu jednog svjedoka koji je izjavio da vidja moj auto u vecernjim i satima preko dana u ulici u kojoj sam toboze zaista zivio.Mogu nekako skenirat presudu ovdje,ako treba posto meni to sve pise tako da ne mogu shvatit,a odvjetnik mi kaze da cu ja sam odlucit.znaci da li su to valjani dokazi protiv mene za ta 4mjeseca,i da li ja ako napisem prigovor,da li ce taj slucaj se vodit samo za ta 4mj.ili ide sve ispocetka,to jest,da li kmogu prici gore nego sad ili isto.
  8. Hvala puno G man na odgovoru.Uzeo sam odvjetnika eto tako jer sam panicar sam po sebi i uzasno mi je mto sve tesko palo,a i inace cijeli zivot mi se desava to da ispada kao da je stalno nesto uroceno protiv mene i stalno tapkam na istom mjestu ili idem jos i u rikverc. Nadam se da ce odvjetnik iz o.d.o ipak imat i milosti i shvatit da je prijava motivirana iz nekih osobnih razloga ,tipa ljubomore,zavisti ili zbog cega vec ljudi rade takve stvari.Meni nikad ne bi palo na pamet tako nesto ici raditi.hvala puno
  9. Ne znam gdje da postavim temu,nadam se da moze ovdje.Prvo da sve pozdravim i nadam se da ce mi netko moci nesto napisati . Netko ne je aninimno prijavio min.zdravlj.za uzimanje putnig troska i da sam ostetio firmu za 57000 kn.Samac sam,nemam nit sam inao zenu ili djecu,vecinom sam vrijeme provodio u kaficima i na poslu.Moj brat zivi u gradu u kuci,za koju navide da sam zivio u biti u toj kuci u gradu,a ne na mjestu koje sam prijavio.Svjedoke sam naveo 3 koje su iz mjesta gdje sam zivio ,a za koje kazu da je lazno,a odo je uzelo za svjedoka mog prvog susjeda u toj kuci gdje mi zivi brat,a koji ce isto posvjedocit da nisam zivio u gradu nego u tom drugom mjestu. znaci ,zanima me ,da li mi moze netko reci sta me moze docekati,postoje prijava anonimna,a i nitko me nije dosao provjerit ikada ili tako nesto,gdje ja zivim.Cinjenica je da sam znao prespavat u toj kuci u gradu i tako,ali nisam u njij zivio posto je ta kuca relativno stara i nije imala ni grijanje osim u kuhinji na drva i tako . Eto ako bi netko mozda mogao napisati sta je tu miguce uopce,da li mogu podici kaznenu prijavu i bas me odvest na sud.,a s obzirom na to sto sam naisao.Da li da uopce uzimam odvjetnika ili kako/
  10. Bova:tu se uopce ne radi o tome da teklic ne zna o cemu se radi . Lijepo sam napisao sta je tko i sta je tko napravio itd.Ja se slazem i s kaznom za to,ako bas mora,al mislim da s obzirom na to da nikad Vise nisam tako nesta npapravio i da stvarno se trudim Vodit normalan zivot itd itd.da sad ne bi bilo fer da najebem nakon sto su mi se poslizile neke stvari u zivotu ,mada se uopce nisu poslozile ,ali ajde nazovimo to tako.Da sam neki kreten koji iza sebe ima 6 kaznenih djela,i ne znam jos kakvih prekrsaja i da sam neki ono onda ne bih rekao ni rijeci.Sramim Se Tog cina i oduran sam sebi kad se sjetim toga,al kazu nakon jeb.. Nema kajanja,pa ok slazem se ,ali ako bi imalo bilo moguce da stvarno ne najebem onda cu se zahvalit bogu il kome Jos i trudit se to opravdat svaki sljedeci dan u zivotu svojim ponasanjem prema drugima i svemu oko sebe,ali ako najebem recimo i popusim i posao i sve mi propadne u zivotu onda evo cestitam drzavi,al dobit ce jos jednog kriminalca buduceg ili ako ne to onda korisnika socijalne pomoci i psih.ustanova i to na teret zajednice pa mozemo i tako,jer poznam hrou takvih i ustvari im nista ne fali.
  11. Dobro G-man hvala,ali zaista hvala vam puno jer ste me stvarno smirili da tako kazem.Masu stvari covjek ne uzme u obzir kad mu se tako nesto mota o glavi,tipa da su zatvori prepuni,pa i toga da sta u biti imaju od toga i te jedne diplome,a s obzirom na sve ono sto je onaj tko ju je koristio napravio itd.A i to da cijelu istragu nitko nije dosao po mene,onda stvarno ne vjerujem da ce itko i dolazit. Joooj mislim zaista nista slicno poslijentoga nisam napravio,i nema sanse da i hocu i ono,pa mislim ja i poslije tog napada sto sam napravio iz kuce skoro vise ni ne izlazim osim na posao i tako. Hvala jos jednom i eto sta da drugo kazem .
  12. Ma jesam kaznjen jebemu prije ne znAm par godina na uvjet od 2 god cini mi se,ali opet to je bilo zbog fiz.napada,al bez nekih ozljeda il tako nesto.
  13. Ma da pa ne bi valjda uopce polic.i podizala ikakav prijedlog protiv mene s obzirom da svjedoka nema i tako dalje.
  14. Ok hvala vam puno na odg.i na vremenu.Kuzim sad da se taj zakon mjenjao pa je zastara znaci nekad prije bila 5 god ,a sad je 15,ali valjda onda posto je djelo pocinjeno za vrijeme tog prijasnjeg zakona onda se valjda po tome i treba gledat,pa bi to znacilo da mi ne mogu nista bez obzira i da me cinka. E sad ja cu poludit od iscekivanja jer i inace sam panicar i ja cu posijedit dok ja ne znam il ne dodju po mene il uopce ne dodju,al opet nekako mislim pa istraga je gotova i da je i rekao nesto valjda bi onda vec dosli po mene . A nista,ako dodju sta onda cu popusir zatvora jedno 10 god i eto sta sad. Mislim opet pa Mozda mi daju neku kaznu kao cobankovicu!Ako je on dobio rad za opce dobro pa valjda bi omda i ja mogao dobit za tu jednu glupost.!!!
  15. Hvala vam puno na odg.ajde mAlo ste me smirili.Radi se o tome da sam ja u zivotu nekad prije dok sam bio mladji cak i htio se upustati u kojekave gluposti samo da bih dosao do novaca,a gledajuci lokalne profitere i biznismene mislio sam pa zasto ne bi i ja,a pogotovo zbog toga sto nikad nisam imao novaca ,ma mislim nisam imao ni svoju sobu nit grijamje osim na drva nit kucu neku bolju i tako da ne nabrajam.Ali sto sam bio stariji poceo sam shvacat da bez postenja nema nista tako da sam odustao od ikakvih namjera da zaradjujem novce osim na posten nacin.Al kazem sad me stvarno frka i zaista sad da najeb... Pa ne znam stvarno bi se ubio.Em imam posao sto u drzavnoj sluzbi ,em imam i mali obrt pa mislim ono kazem sad da najeb... Ubio bih se vrlo vjerojatno jer bi ostao i bez posla i svega,a kredita imam ono dosta,stari mi ne radi,brat ne radi i tako dalje. Sto se tice te zastare pa u biti zanimalo bi me barem da li sam u pravu pa i da je rekao recimo u istrazi,je on mi je dao tu jednu diplomu! Da li s obzirom da je to bilo 2005 ,da li bi me uopce mogli optuzit za nesto ili ne ,jer sam shvatio da ,ako je kazna do 3 god zatvora onda mora proci 6 god od djela ili tako nesto. I recimo i da me cinka!Pa ja mogu reci da ja stvarno ne znam o cemu on prica!Kazem svjedoka da sam ja njmeu ista predao nema,a oaim toga mi se zaista i poznajemo samo iz vidjenja.
  16. On kolkko se zna nije nikome izradio neke diplome ,nego je on kupio diplome jedne srednje skole i jednog fakulteta i pomocu tih diploma se zaposljavao po firmama tipa hrbatske vode i slicno. Ali se radi o tome da je jednu od tih diploma dobio u ruke od jednog tipa kojeg poznam i sad je tom tipu frka nakon sto je u novinama izasao taj clanak. Znaci taj tip koji mu je dao diplomu mu je samo to i napravio,znaci odnio i predao kao uslugu (znaci kao čato )on sam ju nije napravio nit je imao ista s tim novcima ili slicno.I kazem napravio je to tad prvi i zadnji put u zivotu. Sad vidim da sam Sve napisao ono ko nogom u dupe. Znaci tip iz novina je koristio te diplome da bi se zaposlio po firmama okolo svuda. Jednu od tih diploma je dobio u ruke od recimo evo mene,ali ja nisam krivotvorio tu diplomu nego sam ju samo odnio njemu. Sad kaz mene zanimaa ,da li ja mogu imat ikakvih problema s obzir da je to bilo 2005 god. I recimo u slucaju da sam ja taj koji je njemu ustvari nabavio tu diplomu,ali nisam uzeo novce nit sam ju ja krivotvvorio.Ata onda ,ako on je rekao u toj istrazi da sam mu je ja nabavio ,kako on to moze uopce dokazat? I pise u novinama da je istraga zavrsena,pa valjda bi onda vec dosli po recimo mene da je nesto rekao za mene ili to nema veze? Oprostite ,ali pisem s mobitela pa sve ovak izgleda nikako.
  17. Ne znam tocno kako da opisem situaciju jer je u biti jos nema,ali moram pitati jer me zanima.Radi se o tome da sam procitao u novinama da je zavrseno krim.istraga nad jednim covjekom iz mog grada i pise da je optuzen za krivotvorenje isprava diploma jedne cetverogodisnje srednje skole i jesnig fakulteta pomocu kojih je ostvario zaposlenja po firmama itd.i ostvarivanje materijal.koristi koja se mjeri u milionima i to do 2005 do danas. E sad mene zanima ,ako je recimo taj koji je njemu predao jednu od tih diploma,ali znaci samo kao posrednik.Znaci nit je imao ista s tim novcima niti ista,nego eto jesnostavno mu je predao samo taj papir jer u biti eto uopce nije mislio da je to nesta posebno lose sto radi .Vise je to ucinio kao uslugu eto kao cato .(Znam da to zvuci ono).Uz to znaci da li moze ocekivati ikakve probleme jer u biti on nema nikakve svjedoke za to ili tako nesto.U biti tako bi mogao reci bilo koga s ulice e da evo taj ili onaj mi je to donio. I sad ne znam citao sam u tom zakonu neko zastarijevanje ,al ja to nista ne kuzim ili kako sam ja shvatio,ako je to bilo 2005 god.a za recimo to sto je napravio je moguca kazna 3 god zatvora,a od tad je proslo evo znaci 8 ,hel to onda znaci da u biti mu se ni ne moze nista desit.E sad da napomenem,da mu je to bio prvi i zadnji put da je tako nesto napravio i uzasno ga sram toga oduvijek,al eto sta da radi. I posto pise u novinama da je krim.istraga zavrsila ,pa valjda bi vec dosli po tog ,ako je ovaj prvi i rekao nesto za njega ili sta?
  18. Pa ona mi je rekla da nisu imali nikakav nalog nego da su je samo trazili da im pokaze sto ja sve dobivam na recept tamo. Zanima me samo da li mogu zaisat pravno izgubiti posao zato sto sa man lijecenju ,a radim recimo u bolnici.
  19. Neku vecer sam se vracao kuci nakon sto sam jednog kolegu odvezao njegovoj kuci i skuzio sam da zamnom ide polic.civilni auto i pratio me neko vrijeme .Nakon toga se prestrojio u drugu traku ,a odjednom se iza mneen stvorio jedan drugi civ.auto ,ali sa rotirkom i zaustavili su me. Izasao je lik u civilu i pitao me za prometnu it'd. i rekoa sam da sam ju izvadio kod kuce iz jakne i da sam samo otisao tog kolegu odvesti kuci ,sto i je istina i stvarno sam ju zaboravio vratiti na zad u djep.Nakon toga mi je tip rekoa ,a kao ok ,ali ajde izadji van iz auta i stani pored auta. Pitao me gdje radim it'd. i onda me je pitao da li imam kakve veze s drogom na sto sam ja odg. da nemam jer stvarno nemam.Onda mi je rekao da izvadim sve iz djepova it'd i izvadio sam mob. nesto kovanica i ko za kur… u jakni koja je proljetna s i koju sam izvadio iz ormara prije 5 dana u jednom djepicu nasle 2 tbl.misara . Ja se sjecam da sam te 2 tbl .stavio u djep jos negdje u 10 ili 11 mjesecu kad sa mi podigao tu kutiju misara to jest trazio sam helex ,ali sam u apoteci dobio misar. Pitao me je lik da li ja imam recept za to i ja sam rekao da mi to daje moja doktorica sto je i istina ,ali on je rekao da ja to moram imat kod sebe (moras nosit povijest bolesti u kojoj pise sve sto uzimas od tableta i to nosit sa sobom.)Ja se kunem da to nisam znao ,a i za helex koji je jedan od najblazih antidepresiva mi je to nekak bezveze jer znam da svatko mlad tko ima i tahikardije kardiolozi znaju preporucit da si svaki put popije helex it'd.Ali nema sad to veze nego radi se o sljedecem. Taj polic. je otisao onda do auta i pozvao je onaj prvi auto koji me pratio i oni nakon sto su dosli izasli su van iz auta i krenulo je opet ista prica.Pretres auta ,pretres mene ,skidanje hlaca i patika tak da sa na ulici stajao gol osvijetljen dugim svjet.lima auta ,prepipavanje guzice noznih prstiju it'd. Nakon sto je to zavrsilo rekli su mi ,ajde sada ozbiljno ,da li imam recept ili povijest bolesti na sto sam se ja kunuo da mi dr. daje te tbl . i da je to u kartonu upisano ,oni su rekli da njih to ne zanima i da cu biti uhicen it'd. E sad radi se o tome sto ti drugi koji su dosli jedan od jih mi je rekao ovako,:ajde nemoj mi gradit pricu ,prvo kazes da je helex ,a onda da je misar ,kazes da imas upisano u kartonu da to primas ,a nemas kod sebe povijest bolesti ili recept da nam to dokazes,i osim toga znas i sam da si prije imao problema isto s nama i da si bio optuzen za posjedovanje ,uzivanje it'd (ali ja sam nakon te istrage bio pusten i nista nisam bio optuzen ili osudjen i to je proslo 2 i 5 godine od toga. I rekao mi je da se ne pravim pametan da oni znaju gdje ja radim i da si ja sam mogu pisati te recepte na sto sam ja rekao da ja to nemogu jer nemam ni stambilj ,a ni recepte kod sebe jer radim na odjelu ,a ne u amb. u kojoj se izdaju recepti ,ai da radim u amb.ne znam na koju foru danas bi to uopce si mogao tako rjesavat. A i kao ono ,ako to ne radim sam da valjda onda imam nekoga tko mi moze to raditi i da ja znam kak to sve inace ide. E sad ja mislim da su to bile teske optuzbe ,jer kak mozes nekog zaustavit i pricat takve stvari kao da ja to zaisat mogu raditi i radim ,pa to su vec teze optuzbe i za to moras imat jeb.. dokazeDa li sam u pravu? Ja sam ih pitao pa da li ja stavrno moram sad bit 24 stata uhicen zbog toga jer da ako me puste ja mogu odmah ujutro otici kod .dr i da mi napise nekakvu potvrdu ili nesto i da im donesem to pokazati na sta su rekli nesto tipa kao ,ma da ,mi sad tebe pustimo i ti odes i sam to sebi do ujutro prjesavas i poriktas u papirima.Mislim totalno bez veze. Odveli su me u stanicu i tam su pisali zapisnik i u biti od njih 4 ero koji su me kao uhitili trojicu poznam.S jednim sam isao u skolu a ovu dvojicu znam iz vidjenja. Uglavnom decki su ustvari bili na kraju ok i rekli su mi da me nece ipak zadrzat zbog te dvije tbl. i da idem kuci. Svaka im cast i hvala im zbog toga jer nisam si vise mogao zamisliti da provedem jos jednu noc u stanici. Zelim reci da nisam vise taj covjek koji sam bio i 2 i pol godine zivim u stalnom strahu da li ce mi uletit u kucu ,da li ce me uhiti ovo ono.Brijem da sam prozivio ptsp i jednostavno nakon toga od prije 2 i pol godine nisam vise isti.Ne spavam ,ne izlazim nigdje i imam stalni strah. Zanim me i vo ,oni su ujutro odmah otisli kod moje dr. da provjere da li ja to imam na recept i stavr je u tome da nije radila moja dr. nego ju je mjenjala jedna druga i on a im je dala sve o meni.Sve tbl .koje dobivam itd.Medju njima je i subokson i sanval. E sad zanier me da li je on a njima to trebala pokazati jer ipak je to moja privatna stvar i moje lijecenje i osim toga oni su dosli provjeriti sam otaj hele x ili misar. Zanima me jos jedna stvar. Radim recimo u bolnici i na lijecenju sam od ovisnosti vec 3 god.Sam sam se prijavio na lijecenje i sad me zanima ovo.Ja mislim da nitko do sad nije znao za to lijecenje osim moje dr.opce prakse i onoga u zg.koji me je i uzeo na lijecenje. Na poslu sam korektan,radim bez ikakvih problema ,imam i pohvale od sefa itd. Da li policija sada posto i ono znaju da sam na lijecenju mogu traziti da se mene udalji s posla ili ,aako to sazna uprava gdje radim da li i oni mogu traziti da se udaljim ili dati mi otkaz. Sad imam totalni strah da ce se to saznati i da zbog toga mogu dobiti otkaz ili premjestaj s odjela u neku administarciu sto ja nikako ne zelim.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija