Jump to content

Indubio

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Onog trenutka kada zatvorite kredit glavnog dužnika, sva prava koja je imala Banka prema glavnom dužniku prelaze na Vas, to znači da Vi imate pravo se regresirati od glavnog dužnika kako i proizlazi iz ZOO-a.
  2. Mea culpa, ne ako nije jamac ne mogu, ako na ni koji način nije dao osiguranje za vračanje kredita (npr.zalog) ne mogu mu plijeniti novce na računu.
  3. Kratko i jasno da Vam odgovorim da, protiv Vašeg muža budući Vam je bio jamac po kreditu koji Vi ne mozete vracati mogu se pokrenuti ovrhe na svim predmetima pokretnine, nekretnine, plaća, računi i dionice...
  4. Da li Vam je suprug jamac ili sudužnik po kreditu?
  5. Tada na temelju čl. 177 st. 1 tražite da sud naloži poslodavcu da Vam isplati sve obroke sto ih je propustio, u slučaju ako neće, postupite po čl. 177 st. 3. i pokrenite ovrhu protiv poslodavca radi naplate duga. Da rezimiramo neuredni poslodavac je postao ovršenik.
  6. Presuda ako je pravomoćna i ako je prosao rok za dobrovoljno ispunjenje-paricijski rok jest ovršna isprava. Na temelju ovršne isprave pise se prijedlog za ovrhu sudu, a ne javnom biljezniku njemu se pise prijedlog za ovrhu na osnovu vjerodostojne isprave. Znači ovrhu na plaći na temelju ovršne isprave-presude Županijskog suda, to pisete.
  7. Rok zastare pravomoćne tražbine je 10 godina,a ova jest upravo takva(pretpostavljam)
  8. Gospođo, Vi i ne trebate primiti prijedlog za ovrhu, taj prijedlog za ovrhu je napisan protiv Vašeg izvanbračnog supruga, jer je on bio dužnik po tekućem računu. Ako ste se prihvatili ostavine u ostavinskom postupku, odgovarate i za dugove Vašeg izvanbračnog supruga do visine naslijeđene imovine. Red kojim Vam to ide je slijedeći, odvjetnički ured pribavlja rješenje o nasljeđivanju, ako ste nasljednik dobivate opomenu pred utuženje, ako ne izvrsite uplate u datom roku ide Vam tužba, znači imate odgovor na tužbu u kojem navedite sve činjenice i okolnosti koje Vas oslobađaju od obveze i dokaze koji to potkrepljuju i idete u parnični postupak i tamo dokažite svoje navode za Vama povoljnu presudu.
  9. Gospodine, Rješenje javnog bilježnika je postalo pravomoćno putem oglasne ploče budući se Vama isto nije moglo dostaviti, te zbog toga Vi niste ni znali za njega i niste mogli prigovoriti na javnobilježničko rješenje i ući u parnicu putem prigovora. Čudno je da niste dobili opomenu pred utuženje, praksa je da prvo ide opomena u kojoj dobijete 15 dana za platiti dug, prije nego li se pristupi pisanju prijedloga za ovrhu. Datumi koje ste naveli nisu zbunjujući da pogodim na prijedlogu za ovrhu su dvije kućice, veća koja nosi broj ovrhe Ovrv:________ i datum izdavanja i trošak ovrhe i uputu o pravnom lijeku i manja kućica tzv. klauzula pravomoćnosti i ovršnosti koji sadrži dan kad je "udarena" i datum od kada je rješenje pravomoćno i ovršno. Što Vi možete? br.1: 2/3 prosječne netto plaće su zaštićene i ne može Vam u taj iznos nitko dirati i na to se treba pozvati Vaš poslodavac pa neće morati postupati po čl.252, ovo naravno ako već imate opterećenu 1/3 plaće br.2: trazite izvadak iz poslovne knjige telekomunikacijske kuće iz koje će se vidjeti da ste podmirili dug i neka ga Vaš poslodavac dostavi odvjetničkoj kući ili Vi Sretno
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija