Jump to content

splicanka4zagreb

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako je osoba zaposlena kod jednog poslodavca na puno radno vrijeme i uredno se uplaćuju svi doprinosi, da li i prilikom obračuna druge plaće kod drugog poslodavca s kojim je sklopljen ugovor o djelu treba plaćati npr. zdravstvo??? Hvala!
  2. Pa pozovite inspekciju, ništa ne gubite. Možete i anonimno!
  3. Akademska godina za studente čak traje i do 30.09.
  4. Valjda misle 15 dana od kada ti je poslodavac rekao za otkaz. Ali tako vi "legalizirate" taj njegov čin. Otkaz niste dobili. Zato dok nešto ne dobijete pismeno, a ako želite zadržati posao, vi radite... Otkaz mora biti obrazložen i ako postoji radničko vijeće u firmi, mora se provesti postupak savjetovanja, i tek tada bi vam otkazni rok tekao od dana preuzimanja Odluke o otkazu!
  5. Naravno da se možeš prijavit na burzu. Jedino ti je prošao rok za zdravstvo - 3 mjeseca nakon diplome! Kako si to sredio?
  6. Rok si propustio. Sada moraš sredit zdravstvo po nekoj drugoj osnovi, kao zaposlena osoba (da te neko prijavi na kratko) ili kao vojnik(ako moraš u vojsku).... Nakon toga se prijaviš kao nezaposlena osoba. Samo pazi da ti onda opet ne promakne rok - 30 dana!
  7. Postoje dva različita pravna tumačenja ovog slučaja. Zakon nije određen, tako da se vašoj supruzi mirovanje radnog odnosa može uzeti kao prekid pa da ima pravo na srazmjerni dio GO ili pak ne. Nažalost, ovisi o volji poslodavca!
  8. isto je uobicajeno i u srednjim mjestima u zaledju i u velikim mjestima na kontinentu, a kada se vara drzava... a time sto si ju prevario si se, u praksi, i odrekao njene zastite (koja se financira upravo iz poreza koji nisi placao) jer ne mozes prijaviti tog drugoga, ako ne prijavis i samoga sebe... pa ispada da sada svoje novce mozes utjerivati samo na nacin "koji je uobicajen u malim mjestima na moru", koji god to bio... drugi put ugovor napisati... POTPISUJEM!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija