Jump to content

jutro1

Korisnik
  • Broj objava

    318
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

jutro1 je na 28. siječnja 2014 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što jutro1 objavi!

  1. Možda netko zna, koje uvjete treba ispunjavati za zapošljavanje zamjene za radnika na bolovanju. Hvala.
  2. Zanima me kakva su konkretna iskustva za nedostavljanje podataka kod prolaza na crveno po tvrdnji policije, da li slijedi samo kazna za nedostavljanje podataka ili se može zakomplicirati,hvala!
  3. bolovanje ga prolongira do maksimalno 6 mjeseci
  4. Potraživanja prijaviti stečajnom upravitelju!
  5. To što ne poznajemo svoje prava i dužnosti je naš problem ali je u najmanju ruku čudno da ih nije znao vaš odvjetnik.
  6. Nisam razumio da li želite zadržati radno mjesto ili ne. Zahtjev za zaštitu prava radnika se uobičajeno podnosi u roku od 15 dana od uručenja otkaza kad radnik želi osporit uručeni otkaz i to je sigurno znao i vaš odvjetnik.Poslovno uvjetovani otkaz je povoljnija varijanta za radnika jer uz zakonsku otpremninui i otkazni rok omugućje i novčanu naknadu na zavodu za zapošljavanju. Mislim da je vaš osiguravatelj u pravu kad je tražio od vas da pokušate osporiti otkaz kroz Zahzjev za zaštitu prava i traži dokaze za to, a vi ste vjerojtno želili ono drugo.
  7. Šikaniranje branitelja je i registar od preko 500 tisuća imena koji je 2005. složio HDZ i koristi ga kao svoju izbornu bazu, koju je kupio udjelima (novcem) u Braniteljskom fondu.Taj novac je pripadao broju od možda 350 tisuća branitelja i on nam je ukraden. Žalosno mi je gledat kako se barem trećina lažnih invalida krije iza leđa ovih najtežih invalida i uz nelošu mirovinu rade na crno i svima nam se smiju u lice.
  8. Ispričavam se ako već postoji ova tema, osoba je dobila riješenje o okončanja brako razvodne parnice a nije pozvana osim na jednu raspravu gdje se izjasnila protiv. Ako netko želi komentirati ili pojasniti!
  9. O ovoj temi imate puno odgovora na ovom forumu ali ukratko,u obzir dolazi samo poslovno uvjetovani otkaz uz otpremninu, otkazni rok i pravo na naknadu na burzi.
  10. Moj savjet inzistirati na riješenju o korištanju GO kojeg je poslodavac dužan uručiti prije početka korištenja da bi spriječili vaše opravdane sumnje jer je ogromna razlika između običnog i poslovno ujetovanog otkaza. U riješenju treba biti naveden i broj dana, biti uporni u zaštiti svojih prava.
  11. U 1. osnovne se uči da Ai i AL nije isto a ja sam iz Splita!
  12. Ako je samo problem u gramatičkoj grešci onda si sigurno razumio pisca a ja ne razumijem ovo "Ai" !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija