Jump to content

pitagora

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kolegice moj savjetm, koji naravno uzmite sa rezervom, nemojte baš previše vremena gubiti vrijeme na izučavanje posebnog dijela. kazneno djelo dobijete na kartici i složite si nekoliko rečenice u koncept - tko može biti počinitelj kaznenog djela (u pravilu ako počinje sa "tko" počinitelj je svaka osoba - opće kazneno djelo, ako je određen krug počinitelja (liječnik, službena osoba i sl. onda je posebno kazneno djelo ili ako ga može počiniti samo točno određena osoba - bivše čedomorstvo, davanje lažnog iskaza i sl. - vlastoručno kazneno djelo) - je li pokušaj kažnjiv (po visini kazne ili ako je manje od pet godina samo ako piše u članku da je pokušaj kažnjiv) - koji oblik krivnje se traži (ako ništa ne piše onda je namjera, nehajni oblici se posebno naznačuju da je oblik krivnje nehaj) - kako se djelo progoni (ako ništa ne piše onda je po službenoj dužnosti, progon po prijedlogu i privatnoj tužbi se posebno naznačuje u članku) - ima li kvalificirane oblike ili privilegirane oblike - vidite u sljedećim stavcima po visini kazne u odnosu na osnovni oblik) - kakvo je kazneno djelo (jednostavno (prosto) ili složeno) i već ste složili 4-5 suvislih rečenica a potpitanja tak i tak ne možete predvidjeti ali ona se uglavnom odnose na neko zaključivanje ili povezivanje sa općim dijelom KZ-a
  2. Evo kolege da se i ja pozdravim s vama i podijelim dojmove. Moze se. Rijesio sam ga! Napisat cu vam kako sam ga ja spremao, naravno sve je individualno i ne mora znaciti da vrijedi za svakoga. Ispit sam spremao 3,5 mjeseca na neplacenom dopustu. Ali ubijanje od jutra do mraka. Svaka cast onima koji to uspiju spremati dok rade. Sve sam ucio iskljucivo po zakonima i knjigama, nikakve skripte nista. Ali samo po pitanjima. Imate tu na legalisu jedan kolega je objavio azurirani popis pitanja koji je tocan. Najveca pogreska koju si mozete dopustiti je da vas zadnjih 3 dana prije usmenog svlada panika koja je i uobicajena i normalna i svako je prolazi pa da ne izadjete ili jos gore odustanete kad vidite pitanja. Na to su mene kolege upozorile i to mi je stalno bilo na umu dok sam prolazio "krizu". Nemojte uciti vecer prije ispita i na dan ispita. Sve se poslozi lijepo na usmenom. Naravno nisu sva pitanja ista ali ako ste ih sva prosli o svakom cete znati sloziti par suvislih recenica. Na sva potpitanja niti mozete niti morate znate, izbiflajte u uvodu sve sto znate i to je to. I da, g. Hanzekovic je stvarno onakav kakvog ga opisuju na forumima, potpitanja iz zakona ispred i detaljno resetanje. Moj dojam je da vas niti on nece rusiti ako uvodno date nekoliko suvislih recenica, a posebno alo ste do tada druge predmete solidno znali nece mu ni ostali bas pustiti da vas samo tak rusi. Lako je pametovat kad polozis i nije mi to namjera nikako, iznosim svoja iskustva kako bi nekome pomogao jer su i meni neki komentari tu bili od pomoci.
  3. To uvijek imate u spisu pa iz toga prepisete
  4. Ma prejako! Majdaaa ako si danas bila - a nista napij se ... sta da ti kazemo pametno. Pa prejako
  5. E sad ajmo sljedeca bitka! Kako znamo ili kako cemo saznat ko je u komisiji?
  6. ja sam sada dosao do tog dijela, i upravo vodim bitku sa ministarstvom pravosudja i pravosudnom akademijom koji ne žele zapoceti sa tim predavanjima. ako netko ima savjet kako to riješiti ili zaobići (preko predavanja u nekoj komori) molim savjet.
  7. ja sam sada dosao do tog dijela, i upravo vodim bitku sa ministarstvom pravosudja i pravosudnom akademijom koji ne žele zapoceti sa tim predavanjima. ako netko ima savjet kako to riješiti ili zaobići (preko predavanja u nekoj komori) milim savjet.
  8. ufff i ode 8500 iz džepa, a tek počinje!
  9. Trebam malu pomoć. Kako sastaviti aneks ugovora o kupoprodaji nekretnine, a kojim se na mjesto kupca pridružuje još jedna osoba. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija