Jump to content

KillerLoop

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je KillerLoop objavio

  1. Bok svima! Situacija je sljedeća... http://imageshack.com/a/img844/8319/qub0.jpg Kao što se vidi na prvotnoj situaciji, ovako je bio označen bočni parking kod moje zgrade. Nakon nekog vremena, linije su izbljedile i prilikom ponovnog ucrtavanja, krajnja lijeva linija nije bila ponovno iscrtana jer je to parkirno mjesto smetalo normalnom obavljanju prometa zbog uske ulice i "šikane" na tom mjestu. Ja sam se bez parkirne karte parkirao na to mjesto ( slika b ) i dobio kaznu. Njihovo obrazloženje je sljedeće: "Auto je bio parkiran na označenom parkirnom mjestu zato što je crta desno obilježena slovom "T" koje označava mjesta s obje strane iste, a ne slovom "L" koje označava zadnje mjesto." Ja tvrdim da nisu u pravu jer mjesto nije obilježeno s obje strane, a nisam obraćao pozornost da li je s druge strane "T", "L" ili neko pedeseto slovo. U Pravilniku o označavanju cesta ne mogu pronaći ništa o tome, a mene zanima da li mjesto mora biti označeno s obje strane ili njihova priča o "T" i "L" drži vodu?
  2. Pozdrav! Dakle, kao što sam napisao, imao sam prometnu u kojoj je nastradala srna. Iskočila mi je iza grma i nisam stigao niti trepnuti. Šteta je po prvoj procjeni cca 16 000 kn. Zvao sam policiju, napravila je uviđaj u kojem je utvrđeno da nisam kriv, da sam se vozio 40kmh, a ograničenje je 50kmh. Predao sam odšteni zahtjev u Allianz gdje je osigurano lovačko društvo i tu dolazi do problema. Prema izmjenama zakona o lovstvu, lovačko društvo isplačuje odštetu samo ako je bio lov: Što nas prebacuje na zakon o javnim cestama u čijoj izmjeni kaže: Po ovome članku nitko nije kriv. Zašto? - vozač nije kriv jer je tako utvrdila policija - ceste nisu krive jer je cesta održavana - lovci nisu krivi jer nije bio lov Članak 7 zakona o javnim cestama kaže: Ova točka je bitna jer je meni srna izletjela iza grma koji se nalazi pored ceste, ali mislim (mislim, nisam siguran) da je dalje od metra. edit: edit: Sada sam pak našao ovo, što je novije od ovog prvog citiranog:
  3. Pozdrav! Smije li policija biti parkirana na zaustavnom traku autoceste bez ikakvih postavljenih znakova (trokut) ili upaljenih svjetlosnih signala? Pročitao sam gotovo cijeli Zakon o sigurnosti prometa i zaključio da je policija svojim parkiranjem na autocesti izravno prekršila dva članka zakona: Članak 140., stavak 1: "Na autocesti vozač ne smije zaustavljati ni parkirati motorno vozilo, osim na površinama izvan kolnika koje su za to posebno uređene i obilježene." Članak 87., stavak 1. točka 3 "Vozač je dužan motorno ili priključno vozilo, osim mopeda, motocikla bez bočne prikolice, motornih tricikala, lakih četverocikla i četverocikla koje je zaustavljeno na kolniku, obilježiti posebnim znakom kojim se označava zaustavljeno vozilo na kolniku (sigurnosni trokut) i to: 1) kad je bio prisiljen svoje vozilo zaustaviti na mjestu ili dijelu ceste iz članka 82. ovoga Zakona, 2) kad je vozilo zaustavljeno na kolniku na takvom mjestu ili u takvim vremenskim prilikama da ga vozači vozila koja nailaze istim smjerom ne mogu ili teško mogu pravodobno uočiti, 3) na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila." Naime, člankom 150., koji regulira što policija smije raditi mimo zakona NISU izuzeti gore navedeni članci već samo slijedeći članci: 52-55, 75. stavak 1, 12. stavak 4., 79. 80. 82. 83 te članak 196 stavak 3.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija