Jump to content

Sintia

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas da mi odgovorite kako saznati podatak da li je neko životno osiguran, kome se obratiti, na koji način? Da li su ti podaci zaštićeni iako se odnose na vaše najbliže srodnike, a potrebni su nekome radi saznanja i pravne zaštite?
  2. Molim da mi odgovorite: Koji sve razlozi mogu da se navedu u molbi za odgodu sudskog ročišta i šta sve treba da sadrži takva molba? Hvala!
  3. Molim da mi date savjet od koga da zatražim povrat novca, koji mi je poslodavac nezakonito odbio od plate. Obrazloženje: Odmah nakon prijema zahtjeva banke, ne provjerivši opravdanost, a ni osnovanost tog zahtjeva, poslodavac pristupa aktiviranju administrativne zabrane i odbija mi četiri rate po osnovu kredita neodgovornog dužnika, kome sam bila žirant. Uz to poslodavac potpuno ignoriše moja kreditna zaduženja, za koja tvrdi da mu nisu poznata, iako ih je lično potpisivao. Prihvativši, bez odlaganja odbijanje rata od moje plate za tuđi kredit, uz samostalno plaćanje mojih rata /radnici sami uplaćuju svoje rate, jer poslodavac oslobađa radnika u računovodstvu da vrši poslove odbijanja rata po kreditima radnika/ moja plata je ugrožena preko zakonske 1/3, i preko zakonske 1/2 / jer nema konačnih sudskih odluka po kojima bi zakonodavcu bilo dopušteno da odbija toliki dio plate/, te me tim postupkom poslodavac doveo u težak egsistencijalni položaj. Nakon mučnih situacija i nepriznavanja njegovog krivog postupka u početku ovog dešavanja, poslodavac se kasnije "povukao" i poništio odbijanje četvrte rate, a nakon toga je i potpuno prestao da mi odbija rate za tuđi kredit, te mi sada odbija samo rate za moje kredite. Tumačeći konačan postupak zakonodavca pozitivnim znakom da mi više neće odbijati rate za tuđi kredit, interesuje me od koga mogu potraživati novac koji mi je zakonodavac nelegalno odbio. Hvala!
  4. Molim za savjet kome da se obratim za povrat novca, koji mi je poslodavac nezakonito odbijao četiri mjeseca na osnovu nepravilnog zahtjeva banke za aktiviranje administrativne zabrane po kreditu neodgovornog dužnika, čiji sam bila žirant? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija