Jump to content

legalzg

Korisnik
 • Broj objava

  75
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Drote dragi, dobar dio službenica (čast izuzecima) ne poznaje dovoljno materiju i drže se slijepo špranci koje su opet različite od šaltera do šaltera i od PU do PU. Jedna vrlo ljubazna i profesionalna načelnica odjela Upravnih poslova jedne PU nakon našeg dužeg (live) razgovora na ovu temu mi je rekla; ako stranka na zahtjevu (obrascu) napiše svoje ime i nacrta npr. sunce ili cvijet, službenik ga je dužan zaprimiti (ZUP) i u roku odgovoriti a ne filozofirati dali se nešto može ili ne može. Dakle činjenica je da tumačenja nisu unificirana i da kvalitete i sposobnost svih djelatnika n
 2. Ovo mu je konkretan savjet. Super dakle, naletio si na nekoga tko radi po "svome" što je čest slučaj. Iz osobnog iskustva sa tom PU znam da moraš tražiti gospođu načelnicu koja kuži stvari a nama štedi vrijeme.
 3. Izravno u samoj provedbi administracije na samom šalteru ne, ali ima i te kako. Također postoji jedna zgodna presuda Ustavnog suda na tu temu.
 4. Ustav nešto kaže na temu boravka i kretanja u HR prema tome pitaj ih temeljem čega traže Ugovor o radu ? Reci da ne radiš i da želiš boraviti u Splitu da bi gledao zgodne komade po rivi, dovedi prijatelja koji ce te prijaviti na svoju adresu i to je to.
 5. Jesi siguran da su ga dužni baš uvijek ispuniti i čime je takva obveza regulirana ?
 6. Ako imate racune na svoje ime na toj adresi to bi trebalo biti dovoljno da se prijavite na tu adresu, objasnite teti na salteru da prijavom svog boravka ili prebivalista ne postajete vlasnik nekretnine te ako vas odbije zatrazite obrazac za beskučnike i tražite da vas prijave po toj osnovi. Nažalost u manjim mjestima kompliciraju te nemaju ujednačenu praksu glede reguliranja boravka ili prebivališta, budite uporni i pozovite se na Ustav.
 7. Prvo riješi lokaciju a onda sve ostalo. Ako nemozes u svakome trenutku preuzeti samostalno posao, nebih ti preporucio da se oslanjas na studente i ostale sezonske radnike (čast izuzecima).
 8. Kao što je već ranije spominjano u sličnim pitanjima, prvi korak je ako ne živite u HR otići u Veleposlanstvo RH u vašoj zemlji, tamo će te dobiti sve upute i njima predati prikupljenu dokumentaciju. Iz iznesenog, ako nema drugih zapreka, nebi trebalo biti problema kod dobivanja državljanstva.
 9. Mozes se udati ili zivjeti sa nekim drugim iz cega bi proizasla osnova prava na boravak.
 10. Ne radi se o sumnji već pokusavam pomoći jednom frendu koji je činjenica, branitelj ali nije daleko niti od socijale, medjutim, meni se logično pitanje postavlja da mu na socijalnom kazu, zasto nebi nesto radio, druga je stvar sto posla nema. Tu se sad pocinjemo vrtiti u krug...
 11. Dakle On je mogući nasljednik, a stvarni nasljednik će biti ako to i sud potvrdi. Po meni Vlasnički list je u ovom trenutku jedini valjani dokument do okončanja ostavinske.
 12. Da znam, zato i pitam. Ok. dali ta socijalna pomoc onda ima kakve veze sa time da je covjek branitelj ili ne ?
 13. Imali li pravo na opskrbninu osoba sa statusom HR branitelja ako nikad nije bila zaposlena i sada nije zaposlena. Formalno se radi o zdravoj osobi bez dijagnoza ?
 14. http://www.rozp.hr/index.php/organizacija-rozp
 15. Nije nikako za usporedbu sa magnetskom rezonancom ili bile cime slicnome, takav pregled mozete obaviti i privatno ili biti primljeni preko reda ako je to stvarno potrebno, ali za korištenje podataka "preko veze" iz IS MUP-a zna se što ide.... namjera mi je samo bila da ukažem ako vam je stalo do prijatelja, koji imaju uvid u to, onda to svakako treba zadržati za sebe. Nažalost jako puno ljudi je imalo problema jer su se samo neki htjeli pohvaliti.
×
×
 • Napravi novi...