Jump to content

Escape_clause

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zaboravio si LCD televizor da gostima ne bude dosadno dok čekaju na red Može, evo mi u firmi imamo frižider, štednjak i tako, sve sredstva za rad.
  2. Ovo je pitanje za računovođe, pa ja kao pravnik mogu jedino primjetiti da ne znate voditi računovodstvo, te da trebate unajmiti računovođu i poradi drugih poslova, te će vam isti sve to objasniti i provesti korz knjige.
  3. Ako ste im novac predali na ruke, tada jednio svjedoci koji mogu potvrditi da ste novac posudili. Ako ste im novac uplatili na račun, onda je dovoljan izvod banke. (za ubuduće kad nekom posuđujete lovu, onda mu obavezno uplatite na račun). Po ZPP-u je moguće i tzv. suočenje stranaka, no u praksi baš i ne funkcionira. Možda upali jedno pametno osmišljeno pismo odvjetnika njima.
  4. Escape_clause

    Biseri

    What's the difference between a good lawyer and a great lawyer? A good lawyer knows the law. A great lawyer knows the judge.
  5. Prijava Agencij za zaštitu tržišnog natjecanja
  6. Moguće je, ali to se odnosi na slučaj kad je dužnik osoba koja ima specifična znanja i vještina, pa nitko drugi umjesto nje ne može obaviti taj posao. Školski primjer je kad naručite sliku kod slikara, pa on umre, te nitko drugi ne može umjesto njega takvu sliku naslikati. Ako je druga ugovorna strana nešto platila toj osobi, postoji obveza vraćanja naravno.
  7. Nažalost problem koji se javlja kod zadužnice jest taj da se ne može napraviti ovjerena kopija iste, pa iako možete krenuti i u ovrhu temeljem iste, morate je povući s FINE. Isto tako ako vam ovršni postupak bude obustavljen, zadužnica propada. Ovo nije riješeno ni novim zakonom. Stoga, morate birati ili FINA ili se ovršiti na drugim sredstvima.
  8. Dobili ste zapravo rješenje o ovrsi (pogledajte na poleđu dokumenta ili negdje) Iako je zastara ovdje 3 godine, nije bitno kada ste primili, nego kada su oni predali prijedlog bilježniku, pa pogledajte datum primitka. Na prijedlogu piše na temelju kojih računa su ovrhu pokrenuli, pa ako imat dokaz da su isti plaćeni, pišite prigovor u tom smislu (uputa o pravnom lijeku mora biti kod rješenja), a u svakom slučaju pozovite se i na zastaru.
  9. Rješenje je doneseno i otpravljeno strankama, tako da tu jedino preostaje žalba. Zabilježba na nekretninama je učinjena, no to će odgoditi čitav postupak barem 6 mjeseci. Ovrha se od početka vodila po prijedlogu temeljem ovršne isprave, a ne vjerodostojne gdje je sasvim drugačiji postupak. Zadužnica je iz 2008., potraživanje dospjelo 2009., ovrha pokrenuta 2010. zastare tu nema. Zašto je bitno od kada ja zadužnica?
  10. Krenuli smo temeljem zadužnice u ovrhu nad nekretninama ovršenika. Sud je donio rješenje o ovrsi, a povodom prigovora prigovoraovršenika, rješenje stavio izvan snage i odredio da se ovrha nastavi kao postupak protiv prigovora platnog naloga. Naime, zadužnica jest, koliko ja znam sukladno čl. 183. st. 7. OZ-a ovršna isprava, a sud je postupio sukladno čl. 54 OZ-a, tj. kao povodom prigovora temeljem vjerodostojne isprave. Po meni da sud ne zna koje su ovršne, a koje vjerodostojne isprave jest za pritužbu predsjedniku suda.
  11. Ugovor je zaključen u trentku potpisa (obzrimo da je u pisanom obliku). Možete ustati tužbom protiv kupca radi isplate cijene s kamatom ili možete raskinuti ugovor i tražiti vraćanje vozila, te u tom slučaju ste vi dužni vratiti novac, a također vam i u oba slučaja pripada i naknada štete (ako je nastala).
  12. Možeš zatražiti ovrhu, te se u ovršnom postupku, te se od cijene postignute na javnoj dražbi prvo namiruju vjerovnici koji su upisani u z.k. prije tebe. Isto tako nekretnina ne može biti opterećena kreditom. Može biti opterećena fiducijem ili hipotekom koje služi kao osiguranje vraćanja kredita.
  13. Mislite inventure Je, kod nas su radnici u skladištu također odgovorni za manjak robe na skladištu, te iako postoji zabrana kompenzacije poslodavca s radnikom, u slučaju manjka ovi ipak pristaju na umanjenje plaće.
  14. Zakupodavac ili najmodavac nema pravo retencije osim ako nije ugovoreno, a pravno ne smijete ni obiti bravu da bi uzeli svoje stvari. Pismo gospođi da vrati stvari, a ako ne otići na policiju i prijaviti da vam je uzela stvari koje se nalaze u njezinoj garaži.
  15. Ako ti treba da te maknu s crne liste radi dobivanja kredita kod neke banke, uvijek možeš toj banci objasniti da se radi o spornom potraživanju, koje ćeš platiti ako dobiješ pravomoćnu presudu kojom ti se isto nalaže. Ne znam kako i je li funkcionira HROK, koji bi trebao odnedavno zamijeniti SRI, popularno nazvan "crne liste". Moraš potpisati nekakav ugovor i onda ti HROK izdaje na zahtjev drugih osoba ne samo negativan nego i pozitivan tok plaćanja. Još mi pada na pamet javnobilježnički polog, ali to bi se trebao raspitati kod SRI pod kojim uvjetima oni upisuju, tj. ispisuju neplatiše.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija