Jump to content

svenson

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Recite mi nakon sporazumnog prekida ugovora o radu sam se odmah prijavila kod kolege, tako da nemam prekida, koliko moram biti prijavljena da bi ostvarila prava na HZZZ. Hvala!!!
  2. Tako je, on je meni jednostavno stavio taj ugovor pod nos i rekao da stavim datum.
  3. Ma točno piše Odluka o sporazumnom raskidu radnog odnosa, a što se tiče bolovanja zbog djeteta, odgodila sam operaciju u trećem mjesecu i prebacila u četvrti 12.04.2010, a poslodavca sam obavijestila 03.04., raskid je pokrenuo zbog toga što je po njegovom pretjerano biti 3 tjedna na bolovanju zbog uklanjanja krajnika, a što mi je dijete zadnjih tri mjeseca prije operacije bilo stalno bolesno-laringitis i k tome veliki alrgičar, nisam ja bila svaki mjesec na bolovanju nego suprug, jer nisam htjela ugroziti tj. smanjiti promet, vršila sam ambulantnu prodaju kućnog tekstila. Eto toliko! Mogu Vam reći da me je jako uvrijedio gledajući na to da nikada nisam u vremenu radeći kod poslodavca nisam bila na bolovanju, čak kad sam u trećem mjesecu ove godine istegnula ligamente na stopalu.
  4. Dobro veće! Evo i ja sam od jednih koja je nasjela. Moj početak radnog odnosa je bio 2003. god. na određeno vrijeme, no bila sam u nekim minimalnim dugovima i htjela sam ih podmiriti u što kraćem roku te sam posegla ka kredite, ali sam morala biti u stalnom radnom odnosu, te sam zamolila poslodavca da mi ga i da. Sve OK ali uz uvjet da pismeno napišem sporazumni otkaz da bi se ogradio od neznam čega, pa sam i pristala s time da sam napisala ali bez datuma samo sa potpisom. Ove godine točno 12.04.2010 sam išla sa djetetom u bolnicu na vađenje krajnika i bolovanje se odužilo na 3 tjedna. Dok sam javila poslodavcu da dolazim na posao 03.05. on mi je otvoreno rekao da nemoram ni dolaziti, jer on tako nemože raditi, Inače u tih 6,5 godina nisma ni dana bila na bolovanju. Dođoh ja 03.05.2010. poslodavcu po papire a on meni turne doslove onaj lijepi sporazumni i kaže ajde sad lijepo napiši datum. Mnogi mi govore da ga tužim ali neznam na koji način pa mi molim vas pomozite, šta da radim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija