Jump to content

sumaglica

Korisnik
 • Broj objava

  106
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O sumaglica

 • Status
  Veteran

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://registarbranitelja.com
 1. Kolega medeni 66 zahvaljujem se na pojašnjenju -
 2. Kolega medeni66 hvala na odgovoru,stime da se ja već sada dok je predmet na Upravnom sudu nalazim u starosnoj mirovini pa me zanima dali ja po eventualno negativnom riješenju suda i dalje ostajem u toj mirovini.
 3. Pozdrav svim članovima foruma,imao bi jedno pitanje u svezi tužbe Upravnom sudu,a u svezi omjera rat mir.U slučaju da Upravni sud odbaci tužbu,a u međuvremenu dok se tužba nalazila na Upravnom sudu otišao sam u prijevremenu starosnu mirovinu koja mi je povoljnija nego invalidska mirovina zbog profesionalne nesposobnosti za rad protiv koje sam i podigao tužbu Upravnom sudu dali i dalje ostajem u prijevremenoj starosnoj mirovini.
 4. Članak 51. (1) Pravo na dionice, odnosno udjele u trgovačkim društvima iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju i pravo na dionice, odnosno udjele u pravnim osobama u vlasništvu Republike Hrvatske koje su privatizirane ili će se privatizirati, bez naplate, imaju hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata, članovi obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, članovi obitelji zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, sukladno odredbama Zakona o upravljanju državnom imovinom i Zakona o Fondu hrvatskih branitelja iz Domo
 5. Pozdrav,na žalost ja Vam kolega mogu prenijeti također samo negativna iskustva u tome pogledu,također sam dobio od Upravnoga suda potpuno isti razlog odbijanja tužbe kao i Vi,a nakon što sam tužbu predao Ustavnome sudu nakon 4 mjeseca dobio sam također negativan odgovor.Koliko vidim to se sve riješava sa obrascima samo se promijene osobni podaci i sve se odbija.
 6. Pozdrav,istinskim braniteljima,vidimo kako fond branitelja pozitivno posluje i kako vrijednost raste,na žalost obrnuto je,dionice INE koje su nešto vrijedile su prodane,a sada kako izgleda čemo doči na nulu.
 7. Pozdrav cijenjeni moji suborci,uistinu spram nas istinskih branitelja je napravljeno veliko zlo i nepravda,ta nepravda je vidljiva do Boga,ali je na žalost ne vide oni koji bi je trebali vidjeti.Uistinu je žalosno da je veliki broj takozvani ratni invalida,a koji zapravo to nisu več su lažni,a time blate one koji to jesu i nas koje to pravo ne možemo ostvariti samo zato jer nismo u roku podnijeli zahtjev za priznavanje prava.A,ono što je najgore je to da što idemo stariji sve smo jače i dublje bolesniji sve teže nosimo teret i udarce života,a niko nam to ne želi olakšati dapače još nam se dosi
 8. Pozdrav svim istinskim braniteljima,svaka ti čast Zagi 87 podržavam svaku tvoju riječ jer nepravda je vidljiva do Boga,branitelji su razdjeleni što je nedopustivo jer ako se na osnovu jedne bolesti pravo priznaje jednima mora se i drugima,a vidimo da to u ovoj našoj zemlji nije tako jednom riječju reći ču samo,strašno je to velika nepravda napravljena.
 9. Svim istinskim braniteljima i njihovim obiteljima želim SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS.Kako se nitko nije sjetio nas branitelja koji smo zahtjev za priznavanje statusa HRVI na temelju bolesti PTSP podnijeli nakon 2005 godine kada se već pozivaju na Ustav jer jedni su to pravo dobili drugi nisu,kao i to kakva uopće posebna prava branitelj ima,ako nema status HRVI te je čudno o čemu predstavnici Uduga sa Vladom uopće raspravljaju o kojim to pravima.
 10. Pozdrav,moram primjetiti da na Upravnom sudu ima ipak pomaka,jer ja sam riješenje sa upravnog suda dobio 2 mjeseca prije isteka 3 godine što znaći da se predmeti riješavaju brzo,zapravo meni su glatko odbili tužbu zbog nepravednog zakona dokle se bolest PTSP mogla priznati za status HRVI i sa čime sam kao i svi drugi koji su podnijeli tužbu na Upravni zakinuti s obzirom na prava drugih koji su to pravo dobili,sada mi je predmet dva mjeseca na Ustavnom i mislim da bi tužba u svezi priznavanja statusa HRVI na temelju bolesti PTSP,a koje su sve komisije priznale kao posljedica rata na Ustavnom tr
 11. Pozdrav kolega Medeni 66 uistinu strašno kakva je to nepravda napravljena prema istinskim braniteljima,gledaj dragovoljac puni ratni staž i ratni put prva linija,borbene akcije meni je vještakinja dala 20 rat 80 mir,Ministarstvo branitelja je to samo potvdilo nije uopče gledalo niti tko sam ja i što sam,ratni put ništa nisu gledalo,strašno žalosno,sramota do Boga,a jedina pravda je u Bogu.
 12. Slažem se sa tobom Nine,logike nema uopće i to je strašno,meni su liječnici bolest PTSP priznali kao posljedica rata,a na osnovu liječničkih nalaza i ratnoga puta bolest kao posljedica rata priznala mi je komisija za 100 posto bolovanje i komisija MUP-a koja me proglasila nesposobnim uz obrazloženje da je bolest posljedica sudjelovanja u ratu,no vještakinja u Tvrtkovoj kada sam bio pozvan postupala je sa mnom kao sa zadnjm ološem,gdje sam bio do sada,što želim,nisam mogao vjerovati,a živci i zdravlje bili su mi jako loši kao i sada na žalost,kada sam joj rekao da samnom ne može razgovarati sa
 13. Pozdrav,izgleda da na Upravnom sudu riješavaju ubrzanije jer sam riješenje Upravnog spora kojim mi odbijaju status HRVI zbog roka na temelju kojeg se bolest PTSP mogla prijaviti dobio oko 2,5 mjeseci prije navršene 3 godine no ne znam kako je tužba za omjer rat-mir dali to ide brže ili sporije.
 14. Kolega Draganec hvala,ne radim više,budući da sam zbog oboljenja PTSP nesposoban za obavljanje poslova pol.službenika,a dok riješenje Upravnog suda ne bude gotovo i dalje se nalazim u radnome odnosu na osnovu čl.97.Zakona o policiji.
 15. Dobro veće,dali je moguće da se iz invaliske mirovine pređe u starosnu mirovinu,a ukoliko je ona povoljnija od invalidske mirovine,naime čekam riješenje upravnog spora zbog donešenog riješenja HZZMO koje mi je odredilo invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad u omjeru,rat-mir 20/80,bez HRVI,a sa statusom dragovoljca,napominjem da sam policijski službenik pa ukoliko sud ne uvaži tužbu dali je nakon pravomočnog riješenja moguće zatražiti mirovinu iz radnoga staža ukoliko če biti veča od invalidske.
×
×
 • Napravi novi...