Jump to content

sumaglica

Korisnik
  • Broj objava

    106
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sumaglica objavio

  1. Kolega medeni 66 zahvaljujem se na pojašnjenju -
  2. Kolega medeni66 hvala na odgovoru,stime da se ja već sada dok je predmet na Upravnom sudu nalazim u starosnoj mirovini pa me zanima dali ja po eventualno negativnom riješenju suda i dalje ostajem u toj mirovini.
  3. Pozdrav svim članovima foruma,imao bi jedno pitanje u svezi tužbe Upravnom sudu,a u svezi omjera rat mir.U slučaju da Upravni sud odbaci tužbu,a u međuvremenu dok se tužba nalazila na Upravnom sudu otišao sam u prijevremenu starosnu mirovinu koja mi je povoljnija nego invalidska mirovina zbog profesionalne nesposobnosti za rad protiv koje sam i podigao tužbu Upravnom sudu dali i dalje ostajem u prijevremenoj starosnoj mirovini.
  4. Članak 51. (1) Pravo na dionice, odnosno udjele u trgovačkim društvima iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju i pravo na dionice, odnosno udjele u pravnim osobama u vlasništvu Republike Hrvatske koje su privatizirane ili će se privatizirati, bez naplate, imaju hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata, članovi obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, članovi obitelji zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, sukladno odredbama Zakona o upravljanju državnom imovinom i Zakona o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. (2) Osobe iz stavka 1. ovoga članka ostvaruju pravo na dionice, odnosno udjele u trgovačkim društvima bez naplate po mjerilima, u iznosu i po postupku sukladno odredbama Zakona o upravljanju državnom imovinom i Zakona o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Prema zakonu bi trebali imati pravo -
  5. Pozdrav,na žalost ja Vam kolega mogu prenijeti također samo negativna iskustva u tome pogledu,također sam dobio od Upravnoga suda potpuno isti razlog odbijanja tužbe kao i Vi,a nakon što sam tužbu predao Ustavnome sudu nakon 4 mjeseca dobio sam također negativan odgovor.Koliko vidim to se sve riješava sa obrascima samo se promijene osobni podaci i sve se odbija.
  6. Pozdrav,istinskim braniteljima,vidimo kako fond branitelja pozitivno posluje i kako vrijednost raste,na žalost obrnuto je,dionice INE koje su nešto vrijedile su prodane,a sada kako izgleda čemo doči na nulu.
  7. Pozdrav cijenjeni moji suborci,uistinu spram nas istinskih branitelja je napravljeno veliko zlo i nepravda,ta nepravda je vidljiva do Boga,ali je na žalost ne vide oni koji bi je trebali vidjeti.Uistinu je žalosno da je veliki broj takozvani ratni invalida,a koji zapravo to nisu več su lažni,a time blate one koji to jesu i nas koje to pravo ne možemo ostvariti samo zato jer nismo u roku podnijeli zahtjev za priznavanje prava.A,ono što je najgore je to da što idemo stariji sve smo jače i dublje bolesniji sve teže nosimo teret i udarce života,a niko nam to ne želi olakšati dapače još nam se dosipava sol na ranu.
  8. Pozdrav svim istinskim braniteljima,svaka ti čast Zagi 87 podržavam svaku tvoju riječ jer nepravda je vidljiva do Boga,branitelji su razdjeleni što je nedopustivo jer ako se na osnovu jedne bolesti pravo priznaje jednima mora se i drugima,a vidimo da to u ovoj našoj zemlji nije tako jednom riječju reći ču samo,strašno je to velika nepravda napravljena.
  9. Svim istinskim braniteljima i njihovim obiteljima želim SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS.Kako se nitko nije sjetio nas branitelja koji smo zahtjev za priznavanje statusa HRVI na temelju bolesti PTSP podnijeli nakon 2005 godine kada se već pozivaju na Ustav jer jedni su to pravo dobili drugi nisu,kao i to kakva uopće posebna prava branitelj ima,ako nema status HRVI te je čudno o čemu predstavnici Uduga sa Vladom uopće raspravljaju o kojim to pravima.
  10. Pozdrav,moram primjetiti da na Upravnom sudu ima ipak pomaka,jer ja sam riješenje sa upravnog suda dobio 2 mjeseca prije isteka 3 godine što znaći da se predmeti riješavaju brzo,zapravo meni su glatko odbili tužbu zbog nepravednog zakona dokle se bolest PTSP mogla priznati za status HRVI i sa čime sam kao i svi drugi koji su podnijeli tužbu na Upravni zakinuti s obzirom na prava drugih koji su to pravo dobili,sada mi je predmet dva mjeseca na Ustavnom i mislim da bi tužba u svezi priznavanja statusa HRVI na temelju bolesti PTSP,a koje su sve komisije priznale kao posljedica rata na Ustavnom trebala proći i riješiti se jer ako ugledni liječnici koji su specijalizirani priznali bolest PTSP kao posljedicu rata onda bi to Ustavni trebao priznati jer se Upravni drži zakona koji je potpuno jasno nepravedan prema dijelu branitelja tj.prema nama koji smo oboljeli,ali nam to ne žele priznati iz čisto neobjektivnog razloga koji nema veze sa stvarnošću,dakle ako ima pravde onda bi trebale naše tužbe na Ustavnom proći ako nema jasno je neće proći.
  11. Pozdrav kolega Medeni 66 uistinu strašno kakva je to nepravda napravljena prema istinskim braniteljima,gledaj dragovoljac puni ratni staž i ratni put prva linija,borbene akcije meni je vještakinja dala 20 rat 80 mir,Ministarstvo branitelja je to samo potvdilo nije uopče gledalo niti tko sam ja i što sam,ratni put ništa nisu gledalo,strašno žalosno,sramota do Boga,a jedina pravda je u Bogu.
  12. Slažem se sa tobom Nine,logike nema uopće i to je strašno,meni su liječnici bolest PTSP priznali kao posljedica rata,a na osnovu liječničkih nalaza i ratnoga puta bolest kao posljedica rata priznala mi je komisija za 100 posto bolovanje i komisija MUP-a koja me proglasila nesposobnim uz obrazloženje da je bolest posljedica sudjelovanja u ratu,no vještakinja u Tvrtkovoj kada sam bio pozvan postupala je sa mnom kao sa zadnjm ološem,gdje sam bio do sada,što želim,nisam mogao vjerovati,a živci i zdravlje bili su mi jako loši kao i sada na žalost,kada sam joj rekao da samnom ne može razgovarati sa ti nego sa vi,zatim kako to sa mnom priča,da sam se počeo liječiti kada sam sasvim skrenuo,rekao sam da su šakom i kapom zdravim ljudima dijelili invalidnine i sada sa bolesnim ljudima tako postupa,shvatio sam da moje papire niti nije gledala niti ratni put niti ništa i onda mi odredila omjer 20 rat 80 mir naravno to je napravila namjerno jer su papiri govorili bolest potpuno nastala u ratu,naravno žalbu su odbili i evo sada vodim Upravni spor i nadam se da če oni uvažiti liječničke nalaze i ratni put gdje je vidljivo da je bolest 100 nastala u ratu.
  13. Pozdrav,izgleda da na Upravnom sudu riješavaju ubrzanije jer sam riješenje Upravnog spora kojim mi odbijaju status HRVI zbog roka na temelju kojeg se bolest PTSP mogla prijaviti dobio oko 2,5 mjeseci prije navršene 3 godine no ne znam kako je tužba za omjer rat-mir dali to ide brže ili sporije.
  14. Kolega Draganec hvala,ne radim više,budući da sam zbog oboljenja PTSP nesposoban za obavljanje poslova pol.službenika,a dok riješenje Upravnog suda ne bude gotovo i dalje se nalazim u radnome odnosu na osnovu čl.97.Zakona o policiji.
  15. Dobro veće,dali je moguće da se iz invaliske mirovine pređe u starosnu mirovinu,a ukoliko je ona povoljnija od invalidske mirovine,naime čekam riješenje upravnog spora zbog donešenog riješenja HZZMO koje mi je odredilo invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad u omjeru,rat-mir 20/80,bez HRVI,a sa statusom dragovoljca,napominjem da sam policijski službenik pa ukoliko sud ne uvaži tužbu dali je nakon pravomočnog riješenja moguće zatražiti mirovinu iz radnoga staža ukoliko če biti veča od invalidske.
  16. Dobar dan svima,ako tko ima iskustva neka napiše,hvala -
  17. Dobro veće,kolega Festung hvala ti,ako tko ima kakvih praktičnih iskustava kao i dali taj novi zakon nosi što novo neka napiše.
  18. Pozdrav,ako tko ima takvih iskustava neka napiše,hvala -
  19. Dobro veće i pozdrav svim istinskim braniteljima,pitao bi vas koji ste to već prošli,kada se dobije riješenje upravnog suda kojim on potvđuje riješenje mirovinskog te odbacuje tužbu, sa kojim datumom odnosno kada to riješenje mirovinskog postaje pravomočno.
  20. Pozdrav,ako tko znade kod tužbe Ustavnom sudu zbog odbijanja priznavanja statusa HRVI na temelju bolesti PTSP od strane Upravnog suda zbog roka do 31.12.2005 ,dali treba uz tužbu priložiti kopiju ili original presude Upravnog suda. Ako tko znade neka napiše.Hvala -
  21. Pozdrav svim istinskim braniteljima,Zagi 87 hvala na pomoći i podršci,a također hvala na podršci Grge 71 i svim ostalim kolegama,naravno za svoja prava,a za što smo sto posto u pravu treba se boriti do kraja slažem se u potpunosti jer ovo što su učinili sa datum dokle se to moglo prijaviti je največa glupost,a što je i navuklo mnoge zdrave ljude da u tome roku zatraže status HRVI i naravno mi koji smo stvarno oboljeli prelazimo veliku brojku i sada nas odbijaju,oni su sami sebi skočili u grlo objavivši taj datum što je apsurd jer ako se pravo po oboljenju PTSP prizna jednom onda se treba priznati svakom oboljelom branitelju zato naravno borba za pravdu mi je utoliko jača što mi je zdravlje sve gore,a na to oni samo posipaju sol,tužbu mislim napraviti kod pravnoga savjetnika za branitelje.
  22. Pozdrav,hvala Zagi87 na uputama i savjetima,daj mi reci dali si uz Ustavnu tužbu priložio svu liječničku dokumentaciju koju posjeduješ od početka liječenja ili samo noviju dokumentaciju ili si priložio samo odbijenicu Ministarstva branitelja i Upravnoga suda kojim ti nisu priznali status HRVI kao ni meni.
  23. Dobro veće,mislim da nam ništa drugo niti ne preostaje jer smo dotjerani pred zid,mislim čak da i namjerno je to nekome u interesu i da nam i ne preostaje ništa drugo nego prodati udjele,jedini logičan zaključak,kao mala djeca veselili smo se toj dividendi,a onda šok,pljuska kada vidimo da nam nisu dali ništa uzeli su nama iz naših udjela,a onda nam to dali,ali još manje i pitam se ja kakva je to dividenda,stvarno sam ogorčen i ovime mi se zdravlje samo više pogoršalo.
  24. Pozdrav,namjeravam podnijeti tužbu Ustavnome sudu povodom odbijenice Upravnog suda koji nije priznao status HRVI na temelju bolesti PTSP navodeći kao razlog rok do kojega se je ta bolest priznala pa bi molio članove koji imaju više znanja i iskustva u tome da mi malo pojasne o tome kao i o roku u kojem mogu podnijeti Ustavnu tužbu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija