Jump to content

7of9

Korisnik
  • Broj objava

    61
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Znali smo za dio gdje nam stoji u zk ulošku da susjed ima pravo prevoza i prelaska preko naše zemlje u svoj voćnjak ,ali ne i dio da naš ulaz nije naš nego mi isto tako imamo samo pravo prevoza preko tog djela njihove parcele! Toga u našem zk izvadku nema . Samo da nadodam da naš priključak plina ,šahta od vode i ormarić za struju je izdvojen ispred ograde 😔 I kada smo krenuli sa uređenjem dvorišta skužili smo da glavni kabal od njihove struje ide na dubini od 60 cm po našem dvorištu ,da njihova drenaža se spaja na našu šahtu. 🥺
  2. Da na njegovom zk izvatku piše da mi imamo pravo služnosti , služnost je od 84'
  3. Pozz, tražim savjet vezano uz prava prevoza i prelaska na svoju parcelu. Kupili smo kuću ,gdje nam je prodavatelj izostavio detalj oko prava prolaska preko parcele . Naime sad imamo veliki problem ,glavni prilaz kući ide preko 4 metra puta koji koriste susjedi i mi da bi došli do kuće. Taj ugovor je sklopljen 80-tih godina i od tada se koristi mi smo treći vlasnici. Sada susjed želi zagraditi taj prilaz ,samim time i nama prilaz sa glavne ceste ka parceli i kući. Pitanje je da li mi imamo pravo dosjelošću na taj dio puta? P.s. ako sam nešto izostavila a bitan je detalj ,pojasniti ću... Hvala od ♥️ Da i podnio je tužbu za ukidanje prava prevoza i prelaska😓
  4. Ma u ovom trenutku mi smo u komi.... doslovno.. Nije naša kuća ,niti dio koji je nadograđivan i preuređivan- ništa papirnato riješeno,plaćamo sve režije ,jer oni ne žele ,a smatraju to pod najam jer nam dozvole da živimo tamo,,, bolesna situacija...i još se ne smijemo kretati po dvorištu.
  5. Pošto je banka stavila zabilježbu da li mi i dalje možemo pokrenuti tužbu za priznavanje vlasništva. Ili ne ? Mi ćemo i dalje onda nastaviti plaćati kredit nekako... Jer nije nam cilj da odemo a nit kuće nit novaca! I još jedno pitanje možda nije za ovo mjesto ali prijete nam i govore da smo bili dužni plaćati stanarinu ( ta prijetnja proizlazi iz toga što smo do sada svu struju plaćali mi nismo platili tri rate ,pa došla jedna opomena ,pa druga ,pa treća , i na kraju neki dan opet platila sve jer ne mogu si dozvoliti da su mi djeca bez struje ugl. ucjena ,prijetnja ,psovki, svakodnevno barem nešto od toga) jel to moguće?? I da će nam zabraniti kretanja po dvorištu osim na način da uđemo u dvorište i stan na katu i van? (TJ. Već smo dobili pismo od odvjetnika od svekra koji to zahtijeva od nas preko odvjetnika) Neznam da djecu zavežem za stolac i trosjed da ne izađu van, užas ,živi užas!!!
  6. To smo i bili napravili , prestali plaćati kredit ... Jer je rata postala katastrofalna a i tjera nas se iz djela kuće koji je sagrađen od kredita. Jer u nadi da će se aktivirati hipoteka, ali jok. Sad trenutno otplaćujemo na način da se suprugu skida jedna trećina s plaće . Na pitanje u banci ,da li je moguće aktivirati hipoteku , rečeno nam je ne . To banka sama radi kad za to dođe vrijeme. A teško da će doći to vrijeme jer se onda događa da ta banka sad trenutno je to adikko banka ne želi doći na loš glas. Tako nam je rečeno.
  7. Felixx - nadogradnja je rađena 2007. godine, a hipoteka je od 2006. godine. Ruby_Danderfluff - U knjigama je upisan kao vlasnik suprugov otac, suprug je podigao kredit i korisnik je kredita. copy past zabilježbe-2.1 Primljeno: 06.07.2006. Z-1650/06 Na temelju ugovora o kreditu sa sporazumom o osiguranju od 04.07.2006. uknjiženo je pravo zaloga na nekretnine u A za iznos od 53.800,00 CHF u kn/protuvr. te spp, za korist: 53.800,00 CHF HYPO ALPE - ADRIA - BANK D.D., ZAGREB, KOTURAŠKA 47 2.2 zabilježena je ovršivost tražbine. ZABILJEŽBA
  8. Radi se o mom suprugu i njegovim roditeljima. Koji su u svađi i sada rade probleme kojekakve iz dana u dan. Vlasnik kuće je suprugov otac ,ali moj muž ima hipotekarni kredit na sebe u iznosu od 60000 eura za dogradnju i preuređenje kuće. Bez obzira na taj kredit oni žele da mi iselimo .Prvo da li je to moguće? Druga stvar šta je nama pravno činiti ? Od kuda krenuti kome se obratiti? Druga stvar traže da se ne smijemo kretati po dvorištu nego samo na način da uđemo kroz ogradu od ceste do kuće i na kat gdje imamo stan. Da li je i to moguće da li nam to može zabraniti da se krećemo po dvorištu . Jer se trenutno osjećamo kao utamnićeni. I zadnje pitanje se odnosi na prostorije koje smo do sada zajednički koristili ,u dvorištu se nalazi još jedan objekt koji je nekad bio poslovni prostor a mi dolje u tom prostoru imamo ostavu i ujedno je to jedini način da prođemo do kokošinjca jer je taj objekt sagrađen od međe do međe ne postoji drugi put , taj prostor su zaključali i nismo mogli do svojih stvari ,nakon intervencije policije otključali su. Pitanje da li mi možemo dobiti zabranu kretanja tj. prolaska kroz taj objekat, i da li se mi na neki način možemo izboriti da dobijemo pravo prolaska do vrta i kokošinjca koji se nalazi iza tog objekta?? Unaprijed se zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći , i naravno ako tko zna odvjetnika kojeg bi nam mogao preporučiti vezano uz ovaj problem dapače dobrodošla je preporuka. Hvala!
  9. Pišem ovaj post kao uslugu prijateljici. Radi se o dijetetu moje prijateljice koja želi da sin krene u drugi razred osnovne škole od nje .Prije škole znači prije prvog razreda dijete je bilo pola- pola kod nje pola kod oca. Kad je došlo vrijeme za upis u prvi razred ,zajedno su otišli ona i njen bivši suprug na upis i upisali djete u prvi razred,po želji djeteta a bez ikakve sudske presude ,bilo kakvog dogovora na centru ,ona je dozvolila da djete pohađa školu od oca ,ali da je svaki vikend kod nje. Na polugodištu se preselila u novu kuću40km dalje od prijašnjeg boravišta ,ali je u dogovoru sa bivšim supugom ,koji je rekao da bi to za dijete bila trauma da ga seli u drugu školu ,on ostao do kraja prvog razreda kod oca i završio prvi razred od njega. Dogodilo se sljedeće ,kad je dijete dolazilo k njoj vikendima ,uvidjela je velike promjene na njemu ,da se udaljava od nje ,da kad treba ići na vikend kod nje on ima utakmicu ,trening ,ide s ocem stalno negdje ,pa tako da sve manje boravi kod nje. pošto se čula sa razrednicom djeteta redovito ,od nje je dobila katastrofalne informacije ,da otac dolazi u školu vidno pod utjecajem alkohola ,da djete ima kupusni list od knjiga ,da se više ne hrani u školi ,te da je popustio u školi. Pokušala je razgovarati sa bivšim suprugom koji je to negirao. Dalje su se samo nizale kojekakve dojave susjeda ,itd.. Da otac pije ,da je stalno po lokalima ,po kladionicama ,da dijete ide iz škole u tri popodne doma.itd... Pošto je već bio kraj školske godine i djete je došlo k njoj na ljetne praznike tek je onda tada uvidjela da se dijete jako promijenilo. Zatražila je da se donese privremena mjera o tome s kojim će od roditelja dijete živjeti. Na czss-u su joj rekli da oni ništa ne mogu,da se oni moraju dogovoriti ,pošto nema nikakve sudske odluke. pitanje je : Da li ona može dijete upisati u drugi razred osnovne škole u drugu školu,bez pristanka oca? Dijete ima prebivalište kod oca ,jer ga nikad nisu mijenjali jer su živjeli poslje raskida jako blizu jedan drugom.
  10. Jednostavno pitanje da li djecu vratiti majci zlostavljaču ili ih ostaviti kod sebe do okončanja sudskog postupka?
  11. Jednostavno ne vjerujem da nema odgovora od nikoga? Dok se od očeva silom odvode djeca zbog sitnica, a dok su kod majke i da se može sve dogoditi i nikome ništa? CZSS ne reagira, oni su samo proslijedili prijavu na ODO. Međutim i ranije sam prijavljivao slično ponašanje, isto su napravili, a dok su mene sa ODO-a ubrzanim postupkom proglasili krivim za neplačanje alimentacije i nisu uzeli u obzir da sam platio sve zaostatke od kad sam bio nezaposlen???!!! A za fizičko kažnjavanje i nemar prema djeci nitko živ ne reagira? Dokle tako, pa jel se stvarno došlo do toga da ne daj Bože djete treba biti osakaćeno ili ubijeno da bi netko nešto poduzeo????
  12. I nitko ništa ne zna što da napravim???? Ili je po svemu ok da dijeca budu sa roditeljem zlostavljačem???
  13. Otac sam kćeri 6god. i sina 3 god. Majci su privremenom sudskom mjerom povjerena djeca na zajednički život ,nakon toga na moje inzistiranje dogovoreno je na czss-u da djeca provode tjedan kod mene -tjedan kod majke (što nikada nije zaživjelo jer su od tada djeca 95% kod mene) Da napomenem da su djeca kod mene od 11mj .kada je uganula zglob na nozi,u tom vremenskom periodu su kod majke bili svega sve ukupno 14 dana,te nadalje zadnja tri tjedna bez da su viđala majku ,jer je majka izjavila da trenutno ide na terapije sa nogom koju je uganula u 11. mj.Majka je priznala i u zapisniku czss pod krivičnom i materijalnom odgovornost i potpisala da je fizički kažnjavala kćer jer je bila bezobrazna prema njoj (govorila joj je da ju ne voli ,da je ružna...). Na czss-u su joj savjetovali što stoji i u zapisniku citiram " savijetovana sam da razgovorom i uz pomoć oca djece i poliklinike prilagodim odgojne postupke i da ne primjenjujem fizičko kažnjavanje djece,prihvaćam u vezi toga savjet i informaciju da na stranicama internet poliklinike postoje brojni vrlo korisni savjeti i informacije za roditelje koji se razvode upoznata sam da će czss saznanja proslijediti ODO-u". Pošto to postoji kao dokaz da je fizički kažnjavala kćer smatram da je za dobrobit djece da do okončanja sudskog postupka brakorazvodne parnice djeca ne provode vrijeme sa majkom bez nadzora. Također imam namjeru uputiti dopis sa kopijom izjave o fizičkom kažnjavanju kćeri na mup,sud i czss da djeca budu kod mene do okončanja brakorazvodne parnice.Zadnje ročište je bilo 8.4.2014 gdje je sudica zatražila stručno mišljenje czss-a u kojem će odlučiti s kojim će roditeljem djeca nastaviti živjeti. Djelatnica czss-a je tražila rok od mjesec dana za izradu mišljenja . MOLIM Vas za savjet ,šta da napravim???
  14. Zanima me da li naknada za komplikacije u trudnoći ulazi u zaštićena primanja kao npr. alientacija i dj. doplatak. Jer račun je pod blokadom FINE pa me zanima da ne ostanem bez naknade, tj. da mi ne poberu novce bez mojeg znanja i kamo sve treba odnjeti br. zaštićenog računa? Jer jedni kažu da FINA šalje sve u mirovinsko, drugi kažu da sama moram nositi. Od nikoga nikakav pametan odgovor nisam dobila, svaki savijet je dobrodošao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija