Jump to content

7of9

Korisnik
 • Broj objava

  57
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O 7of9

 • Rang
  Ivana

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ma u ovom trenutku mi smo u komi.... doslovno.. Nije naša kuća ,niti dio koji je nadograđivan i preuređivan- ništa papirnato riješeno,plaćamo sve režije ,jer oni ne žele ,a smatraju to pod najam jer nam dozvole da živimo tamo,,, bolesna situacija...i još se ne smijemo kretati po dvorištu.
 2. Pošto je banka stavila zabilježbu da li mi i dalje možemo pokrenuti tužbu za priznavanje vlasništva. Ili ne ? Mi ćemo i dalje onda nastaviti plaćati kredit nekako... Jer nije nam cilj da odemo a nit kuće nit novaca! I još jedno pitanje možda nije za ovo mjesto ali prijete nam i govore da smo bili dužni plaćati stanarinu ( ta prijetnja proizlazi iz toga što smo do sada svu struju plaćali mi nismo platili tri rate ,pa došla jedna opomena ,pa druga ,pa treća , i na kraju neki dan opet platila sve jer ne mogu si dozvoliti da su mi djeca bez struje ugl. ucjena ,prijetnja ,psovki, svakodnevno barem nešto od toga) jel to moguće?? I da će nam zabraniti kretanja po dvorištu osim na način da uđemo u dvorište i stan na katu i van? (TJ. Već smo dobili pismo od odvjetnika od svekra koji to zahtijeva od nas preko odvjetnika) Neznam da djecu zavežem za stolac i trosjed da ne izađu van, užas ,živi užas!!!
 3. To smo i bili napravili , prestali plaćati kredit ... Jer je rata postala katastrofalna a i tjera nas se iz djela kuće koji je sagrađen od kredita. Jer u nadi da će se aktivirati hipoteka, ali jok. Sad trenutno otplaćujemo na način da se suprugu skida jedna trećina s plaće . Na pitanje u banci ,da li je moguće aktivirati hipoteku , rečeno nam je ne . To banka sama radi kad za to dođe vrijeme. A teško da će doći to vrijeme jer se onda događa da ta banka sad trenutno je to adikko banka ne želi doći na loš glas. Tako nam je rečeno.
 4. Felixx - nadogradnja je rađena 2007. godine, a hipoteka je od 2006. godine. Ruby_Danderfluff - U knjigama je upisan kao vlasnik suprugov otac, suprug je podigao kredit i korisnik je kredita. copy past zabilježbe-2.1 Primljeno: 06.07.2006. Z-1650/06 Na temelju ugovora o kreditu sa sporazumom o osiguranju od 04.07.2006. uknjiženo je pravo zaloga na nekretnine u A za iznos od 53.800,00 CHF u kn/protuvr. te spp, za korist: 53.800,00 CHF HYPO ALPE - ADRIA - BANK D.D., ZAGREB, KOTURAŠKA 47 2.2 zabilježena je ovršivost tražbine. ZABILJEŽBA
 5. Radi se o mom suprugu i njegovim roditeljima. Koji su u svađi i sada rade probleme kojekakve iz dana u dan. Vlasnik kuće je suprugov otac ,ali moj muž ima hipotekarni kredit na sebe u iznosu od 60000 eura za dogradnju i preuređenje kuće. Bez obzira na taj kredit oni žele da mi iselimo .Prvo da li je to moguće? Druga stvar šta je nama pravno činiti ? Od kuda krenuti kome se obratiti? Druga stvar traže da se ne smijemo kretati po dvorištu nego samo na način da uđemo kroz ogradu od ceste do kuće i na kat gdje imamo stan. Da li je i to moguće da li nam to može zabraniti da se krećemo po dvorištu . Jer se trenutno osjećamo kao utamnićeni. I zadnje pitanje se odnosi na prostorije koje smo do sada zajednički koristili ,u dvorištu se nalazi još jedan objekt koji je nekad bio poslovni prostor a mi dolje u tom prostoru imamo ostavu i ujedno je to jedini način da prođemo do kokošinjca jer je taj objekt sagrađen od međe do međe ne postoji drugi put , taj prostor su zaključali i nismo mogli do svojih stvari ,nakon intervencije policije otključali su. Pitanje da li mi možemo dobiti zabranu kretanja tj. prolaska kroz taj objekat, i da li se mi na neki način možemo izboriti da dobijemo pravo prolaska do vrta i kokošinjca koji se nalazi iza tog objekta?? Unaprijed se zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći , i naravno ako tko zna odvjetnika kojeg bi nam mogao preporučiti vezano uz ovaj problem dapače dobrodošla je preporuka. Hvala!
 6. Pišem ovaj post kao uslugu prijateljici. Radi se o dijetetu moje prijateljice koja želi da sin krene u drugi razred osnovne škole od nje .Prije škole znači prije prvog razreda dijete je bilo pola- pola kod nje pola kod oca. Kad je došlo vrijeme za upis u prvi razred ,zajedno su otišli ona i njen bivši suprug na upis i upisali djete u prvi razred,po želji djeteta a bez ikakve sudske presude ,bilo kakvog dogovora na centru ,ona je dozvolila da djete pohađa školu od oca ,ali da je svaki vikend kod nje. Na polugodištu se preselila u novu kuću40km dalje od prijašnjeg boravišta ,ali je u dogovoru sa bivšim supugom ,koji je rekao da bi to za dijete bila trauma da ga seli u drugu školu ,on ostao do kraja prvog razreda kod oca i završio prvi razred od njega. Dogodilo se sljedeće ,kad je dijete dolazilo k njoj vikendima ,uvidjela je velike promjene na njemu ,da se udaljava od nje ,da kad treba ići na vikend kod nje on ima utakmicu ,trening ,ide s ocem stalno negdje ,pa tako da sve manje boravi kod nje. pošto se čula sa razrednicom djeteta redovito ,od nje je dobila katastrofalne informacije ,da otac dolazi u školu vidno pod utjecajem alkohola ,da djete ima kupusni list od knjiga ,da se više ne hrani u školi ,te da je popustio u školi. Pokušala je razgovarati sa bivšim suprugom koji je to negirao. Dalje su se samo nizale kojekakve dojave susjeda ,itd.. Da otac pije ,da je stalno po lokalima ,po kladionicama ,da dijete ide iz škole u tri popodne doma.itd... Pošto je već bio kraj školske godine i djete je došlo k njoj na ljetne praznike tek je onda tada uvidjela da se dijete jako promijenilo. Zatražila je da se donese privremena mjera o tome s kojim će od roditelja dijete živjeti. Na czss-u su joj rekli da oni ništa ne mogu,da se oni moraju dogovoriti ,pošto nema nikakve sudske odluke. pitanje je : Da li ona može dijete upisati u drugi razred osnovne škole u drugu školu,bez pristanka oca? Dijete ima prebivalište kod oca ,jer ga nikad nisu mijenjali jer su živjeli poslje raskida jako blizu jedan drugom.
 7. Jednostavno pitanje da li djecu vratiti majci zlostavljaču ili ih ostaviti kod sebe do okončanja sudskog postupka?
 8. Jednostavno ne vjerujem da nema odgovora od nikoga? Dok se od očeva silom odvode djeca zbog sitnica, a dok su kod majke i da se može sve dogoditi i nikome ništa? CZSS ne reagira, oni su samo proslijedili prijavu na ODO. Međutim i ranije sam prijavljivao slično ponašanje, isto su napravili, a dok su mene sa ODO-a ubrzanim postupkom proglasili krivim za neplačanje alimentacije i nisu uzeli u obzir da sam platio sve zaostatke od kad sam bio nezaposlen???!!! A za fizičko kažnjavanje i nemar prema djeci nitko živ ne reagira? Dokle tako, pa jel se stvarno došlo do toga da ne daj Bože djete treba biti osakaćeno ili ubijeno da bi netko nešto poduzeo????
 9. I nitko ništa ne zna što da napravim???? Ili je po svemu ok da dijeca budu sa roditeljem zlostavljačem???
 10. Otac sam kćeri 6god. i sina 3 god. Majci su privremenom sudskom mjerom povjerena djeca na zajednički život ,nakon toga na moje inzistiranje dogovoreno je na czss-u da djeca provode tjedan kod mene -tjedan kod majke (što nikada nije zaživjelo jer su od tada djeca 95% kod mene) Da napomenem da su djeca kod mene od 11mj .kada je uganula zglob na nozi,u tom vremenskom periodu su kod majke bili svega sve ukupno 14 dana,te nadalje zadnja tri tjedna bez da su viđala majku ,jer je majka izjavila da trenutno ide na terapije sa nogom koju je uganula u 11. mj.Majka je priznala i u zapisniku czss pod krivičnom i materijalnom odgovornost i potpisala da je fizički kažnjavala kćer jer je bila bezobrazna prema njoj (govorila joj je da ju ne voli ,da je ružna...). Na czss-u su joj savjetovali što stoji i u zapisniku citiram " savijetovana sam da razgovorom i uz pomoć oca djece i poliklinike prilagodim odgojne postupke i da ne primjenjujem fizičko kažnjavanje djece,prihvaćam u vezi toga savjet i informaciju da na stranicama internet poliklinike postoje brojni vrlo korisni savjeti i informacije za roditelje koji se razvode upoznata sam da će czss saznanja proslijediti ODO-u". Pošto to postoji kao dokaz da je fizički kažnjavala kćer smatram da je za dobrobit djece da do okončanja sudskog postupka brakorazvodne parnice djeca ne provode vrijeme sa majkom bez nadzora. Također imam namjeru uputiti dopis sa kopijom izjave o fizičkom kažnjavanju kćeri na mup,sud i czss da djeca budu kod mene do okončanja brakorazvodne parnice.Zadnje ročište je bilo 8.4.2014 gdje je sudica zatražila stručno mišljenje czss-a u kojem će odlučiti s kojim će roditeljem djeca nastaviti živjeti. Djelatnica czss-a je tražila rok od mjesec dana za izradu mišljenja . MOLIM Vas za savjet ,šta da napravim???
 11. Zanima me da li naknada za komplikacije u trudnoći ulazi u zaštićena primanja kao npr. alientacija i dj. doplatak. Jer račun je pod blokadom FINE pa me zanima da ne ostanem bez naknade, tj. da mi ne poberu novce bez mojeg znanja i kamo sve treba odnjeti br. zaštićenog računa? Jer jedni kažu da FINA šalje sve u mirovinsko, drugi kažu da sama moram nositi. Od nikoga nikakav pametan odgovor nisam dobila, svaki savijet je dobrodošao.
 12. Ovako ,da krenem iz početka. Moj budući suprug je digao stambeni nenamjenski kredit na 30godina u iznosu od 35000 švicarskih franaka, kredit je bio namjenjen za adaptaciju obiteljske kuće u vlasništvu njegova oca. Za navedeni kredit je otac jamac ,te je u osiguranju kredita hipoteka na kuću. Od prije godinu dana moj budući suprug ne živi više u navedenoj kući u koju je uložen taj kredit ,pošto se morao zbog rastave braka iseliti ,po nalogu svoga oca ,nije mu dozvoljavao da više živi u navedenoj kući. Na navedenoj adresi živi njegova bivša supruga sa djecom ,kojima je njegov otac dozvolio da žive u kući. Zanima nas ,kako sad ,kredit nam je ostao za tu kuću , a ne možemo živjeti tamo jer nam ne dozvole njegovi roditelji ,da li je moguć povrat ili novca ili upis u dio vlasništva kuće ??? Jer za adaptaciju kuće je bilo potrebno donjeti predračune na kojima se izričito vidi da je novac uložen u navedeni objekat!!! Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
 13. I ja sam mislila da je tako ali inzistiraju da djete zna gdje mu je dom. Tj. da jedan od nas dvoje dobije skrbništvo, a drugi da dijete viđa vikendom. Socijalna radnica koja je sjedila za jednim stolom jada smo joj rekla da želimo ravnopravno skrbiti o djetetu po modelu 7/7 nije imala komentara, te je zamolila kolegicu pravnicu da mi odgovori na pitanje. A ona je rekla da to nije moguće, da toga u zakonu nema. Te da bi to bio stres za dijete.
 14. Ja i moj bivši suprug imamo izvanbračno dijete, živjeli smo zajedno 5 godina. Situacija je sljedeća, bila sam na CZSS i oni su mi rekli da moram pokrenuti postupak za skrbništvom nad našim sinom. Međutim nas dvoje imamo zajednički dogovor da ne mora plaćati alimentaciju, jer kupuje apsolutno sve što je za njega potrebno. Sin provodi 7 dana kod mene i 7 dana kod njega. Ali na CZSS traže izričito da naš sin mora ili biti kod njega ili kod mene, ali da će jedan od nas dvoje će imati viđanje samo vikendom. ¸ Ali sin kreće na jesen kreće u školu i CZSS to zato traži. nije mi jasno zašto moramo ići na Sud ako se možemo oko svega dogovoriti? Čemu bespotrebno natezanje po Sudu? Udaljeni smo 4 km jedan od drugoga, škola je udaljena isto od mene i od njega, pa ne vidim zbog čega nastaje problem kod njih. Molim vas da mi odgovorite da li je moguće da to sve prođe bez Suda, tj. da mi po zajedničkom dogovoru radimo i brinemo se zajedno kako smo se i do sada brinuli??? Te da li je moguće s takvim prijedlogom na sud ,ako i je da li opet na našu odluku ima utjecaj CZSS ??? Ja sam spomenula na centru da bez obzira na školu koja nije od nas nijednog udaljena puno ,da može ići i od mene i od njega u školu ,ali oni to ne dozvoljavaju i kažu da je to nemoguće izvedivo da se mora znati od kuda dijete u školu i gdje je djetetu dom??? Nas dvoje smatramo da je njegov dom jednako i kod oca i kod majke ali eto i sad kada je sve kristalno jasno nije nam dozvoljeno da se jednako skrbimo o sinu i o njegovim potrebama kao za obrazovanjem tako i za roditeljskom skrbi .
 15. 7of9

  od kuda i kako ??

  Evo dragi moji forumaši ,danas sam saznao od kume da mi je sinčić prohodao prije tjedan dana ..... srce mi se slama....hoću da to više sve završi :tuzan:
×
×
 • Napravi novi...