Jump to content

trapula

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je trapula objavio

    Katastar

    Da se i ja nadovežem na ovu temu sa mojim problemom.Geodeta mi je napravio geodetski elanorat i meni kao laiku mi se činilo da nije dobro napravljen.Nakon provkere kod drugih tri geodeta dobio sam potvrdu da je elaborat slabo napravljen i da če trebat još jedan elaborat da on ispravi svoje greške.Kome se mogu žaliti jer on traži pare a ja se neču moči provesti sve na sebe.Što napraviti???

    Hvala.

  1. Tetka je živila sama i nije imala nasljednika. Ja sam sa njom sklopio ugovor o doživotnom izdržavanju, pa stime sam postao vlasnikom svih dijelova nekretnina i pokretnina koje  je imala (tako je navedeno u ugovoru). Prije neki dan došlo pismo iz banke da ima nekih 800 kuna na nekom depozitarnom računu. Banka od mene traži RJEŠENJE O NASLJEĐIVANJU, a ja osim ugovora o NASLJEĐIVANJU, nemam ništa drugo. Gdje da tražim to rješenje o nasljeđivanju ili od koga? 

    Hvala

     

  2. Dakle, poslodavac odredio 6-o dnevni tjedan {40sati}.

    Kod korištenja godišnjeg sedmično mi uzima 6 dana. 

    Mene zanima dali se godišnji koristi po danima ili satima. Jer u mom slučaju dakako subotom radimo 5 sati on meni skida jedan cijeli dan. 

    Ja imam pravo na 30 dana tj 240 sati a tim njego im računanje meni svaku subotu uzima mi po 2 sata. 

    Molim odgovor jer u zakonu nisam skužio ništa.... 

    Hvala

  3. Ok, ali on kaže da ako je pauza pola sata onda ju je dužan platit. A pauzu od sat vremena poslodavac ne plaća. Mislim da nije u redu jer da ne plaća prekovremene on je 40 sati razvukao na 6 dana, stime da subotom radimo 5 sati, ostale dane radimo po 7 sati i 1 sat pauzu NEPLAĆENU. Da radimo po 8 i više sati po danu onda bih shvatio ovu pauzu od sat vremena. Ali ovako...... 

  4. Poštovanje, 

    Dakle poslodavac nam je promijenio radno vrijeme i uveo dužu NEPLAĆENU pauzu za ručak. Prije smo radili od ponedjeljka do petka od 08-15,a subotom od 07-12.Pauza za ručak nam je bila plaćena ALI OD Jesenas nam je radno vrijeme 0d 08-16, subotom od 07-12 ali pauza je sada od 12-13 i NEPLAĆENA je. 

    Smije li on to radit i

    Dali je to zakonski u redu??? 

    Hvala

  5. Na zemlji koju je bio upisan pok. Djed nakon ostavinske rasprave je podijeljena svim nasljednicima. Na jednoj parceli samovoljno je jedan lik posadio masline uz one stare što su od prije bile tamo zasađene. Čak je tražio preko Hrvatskog geodetskom zavoda u Zagrebu tražio vlasništvo nad tom parcelom. Žalba mu je odbijena ali on neće napustiti parcelu. Pokušao sam popričati sa njim ali tip je samo uvjeren da je on vlasnik jer je on posadio masline (na tuđoj parceli).Zemlju neće otkupit jer smatra da je njegova. 

    Kako tome stati na kraj? 

    Kako da tipa istjeram sa parcele? 

    Policijom, ili moram podignut tužbu. 

  6. Poštovanje.. 

    Otvorio sam opg u nadi da ću lakše prodavat maslinovo ulje ali stvari nisu pošle u željenom smijeru. Inače sam u stalnom radnom odnosu i konzultirali su me da ne moram platit ništa. Ali sada sam saznao da moram plaćat i godišnji paušal od nekih skoro 4 000 kuna.Može li mi netko više reći o tome..... 

  7. Molim vas savjet.. Kćerka je počela živit sa dečkom u podstanarstvu.Dečku je istekla druga godina boravišta i sada nemože dalje tražit boravište..Kakve komplikacije mogu ja imat ako oboje prijavim na moju adresu i da mu dam prebivalište? (Ionako kćerka je još uvijek prijavljena na moju adresu )..hvala na savjetima...

  8. Dakle,nakon smrti mame naslijedili smo obiteljsku kuću,ja,i dva brata...Ja sam se udala te nikad se nisam odrekla mog dijela.U kući su ostala braća ali prije par godina tu kuću je napustio i brat jer je situvacija između njih počela biti nepodnošljiva.Bratov plan se ostvario jer se oslobodio nas ali on se nadao da čemo mu ostavit naš dio.On je u međuvremenu devastirao cijelu kuću i odselio se te sada traži da plaćamo i režije za kuću .Ja i jedan brat bi prodali tu kuću a drugi brat neće...Dali mi možemo prodat naš suvlasnički dio jer svatko posjeduje jednu trećinu..

     

  9. U veljači sam izgubio parnicu na općinskom sudu te  odmah smo se žalili na presudu i žalba je morala otići na županijski sud,ALI sutkinja nakon 8 mjeseci nam je javila da nam fali punomoć od mog odvjetnika....i sada se ja pitam ????

    Jeli normalno da tek nakon 8 mjeseci sutkinja vidi da nije dostavljena punomoć .....Kako mogu saznati di je spis (žalba)...jeli postoni način da se vidi u kojoj je fazi ta žalba...tj.dali je i kada biti proslijeđena na županijski sud...

    Hvala na savjetima...

  10. Kuća u kojoj živim više od 50 godina nije nikad sređena u zemljišnim knjigama...Kao suvlasnik odlučio sam dati advokatu da to sredi...ALI odmah na startu pojavio problem (jefan suvlasnik mi osporava tužbu jer on smatra da i njemu pripada dio iako je njezina baka i djed bila isplačena da bi mogli prebijeći u Italiju nakon drugog svijetskog rata.Kako da dokažem da su oni isplačeni od tadašnje SFRJ..Dali gdje postoji neki arhiv o ljudima koji su konfiskacijom ostavili nekretnine za moć napustit državu??Kako da dokažem da su isplačeni???

    Molim vas da mi pomognete...

  11. Pozdrav....

    Možete li mi pomoći oko savjeta o  diobenom ugovoru?
    Nakon smrti djeda izvršena je dioba nekretnina tako da smo svi dobili po dio svake nekretnine.U globalu ja imam dio kod  svakog rođaka.Sada kada smo mislili napravit diobeni ugovor nastao je problem jer dotični ima dug prema financijskoj (nije plaćao porez )..Sada mene interesira ako  mi zamijenimo nekretnine dali teret ostaje na SADA mojim parcelama ili će financijska sijesti na udijela koja ja njemu prenosim????

     

  12. Poštovanje...

    Tužio sam suvlasnike kuće u kojoj stanujem već 53 godine.Sutkinja mi je rekla da moram tužbu prevest kod sudskog tumača na engleski jer u protivnom će mi srušit tužbu.Inače suvlasnici su stričevi i bratići koji žive u Australiji i koji veoma dobro znaju hrvatski jer i za druge nekretnine kad smo bili na sudu nitko nije to tražio.Jeli taj postupak suca uobičajen ili nije ????

    Molim savijet!!

    Hvala

  13. Radim kod poslodavca gdje se radi od 7,00 - 15,00 h .Našao sam si još jedan posao kao ispomoč navečer cca od 18.00 do22.00.Naravno poslodavac hoče me uredno prijavit za ta cca 4 sata, .Mene naravno interesira dali je to izvedivo da uz ovaj stalni posao ,može i ovaj dodatni ( jer me drugi poslodavac neče na crno uzet da radim.)..Molim savjet....

  14.  

    dali je ugovor upisan u vlasnički list nekretnine iz ugovora? dali je ovjeren u sudu?

     

     

    Rješenje je dobila ali mora platiti još zadju ratu od onih 5% vrijednosti navedenog dijela kuče...

     

    Ažurirano

     

    ko uz nju još živi u kući?

    ona je u zakonitom posjedu kuće (kuču koristi po odobrenu vlasnika). nemogu je izbaciti ali ako bi izgubila spor(ako ne štiti svoja prava) mogu joj ponuditi ugovor o najmu.

    šta je sa mirovinom ? činimi se da kao vanbračna supruga ima pravo na obiteljsku mirovinu. obratit se nadležnom HZMO.

    U toj kuči živi jedan sin ali on ima poseban ulaz u njegov dio kuče...

  15. Da , oni su podigli parnicu u kojoj navode da je pokojnik bio teško bolestan i da nije znao što potpisuje.

    To su lazi jer ugovor je sastavio advokat i u prisustvu javnog bilježnika ugovor je sastavljen u kući pokojnika jer je u to vrijeme bio nepokretan ali pri zdravom razumu.

    Dali da potražim iskusnog advokata koji se bavi obiteljskim pravom ili neki drugi? Koji???

    Kojim argumentima mogu smiriti djecu koja uostalom nisu skoro nikad dolazica vidjet a kamoli što donjet pokojniku???

    Molim savijet..

    Hvala

  16. Poštovanje...

    Dakle ovako...

    Čovjeku je umrla žena te je poslije živio sa drugom ženom preko dvadeset godina.

    Sa drugom ženom je živio ali nisu nikad potpisali nikakav akt što žive skupa..

    Prije godinu dana ćovjek je sastavio ugovor o doživotnom izdržavanju.Nakon skoro godine dana čovjek je umro i tu nastaju problemi...

    U toku tih dvadeset godina žena je do zadnjeg dana ispoštovala ugovor..skrbila se o pokojniku išla kod doktora na operacije i skrbila o njemo i zadnje dvije godine kada je bio nepokretan.

    Djeca su povremeno samo ga posječivala ali nikad ni dana nisu ga čuvali-.

    Nakon smrti oni žele osporit tj.poništiti ugovor.

    Kakve su šanse da uspiju sa tom namjerom.

    Oni su izjavili da im je otac bio teško bolestan,,.

    Pokojnik je bio na razne preglede ,kontrole operacije ali kod psihijatra nije bio nikad,sto postoji i bolnička dokumentacija....Pokojnik je i prilikom sklapanja ugovora i do zadnjeg dana života je bio pri zdravoj svijesti....

    Djeca bi željela izbaciti nevjenčanu suprugu pokojnika iz tog komada kuće što je pokojnik ostavio njoj tim ugovorom.

    Što nam je činiti????

    hvala....

  17. Poštovanje....

    Ja živim u kući od rođenja.Prije dvadesetak godina sam nadozidavao kuču i pokojni djed mi je dopustio da otvorim WC prozor prema njemu(tako da je taj prozor gledao u njegovu štalu koja je bila udaljena od mog zida nekih 30 centimetra).

    Nakon smrti djeda doselio se jedan bratic i nakon par godina srušio je štalu i na prozor mi nabio komad najlona.Ja sam pokušao objasnit da to nije u redu i neka to skloni.On neče da makne taj najlon.I tako par godina...da bi nakon par godina bušio i zsvsrio na moj zid neka zeljeza za stvorit hlad za auto i na prozor nabio mi neku tamnu krpu,tako da mi je potpuno zatvorio prozor.Dali on ima pravo tako se ponašati,jer prozor je bio otvoren prije nego što je on doselio u tu kuču?????U slučaju da ga dam na sud,tko plaća troškove????

    Moze li koji stručni savjet???

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija