Jump to content

dadoje

Korisnik
  • Broj objava

    177
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dadoje objavio

  1. Znaći nema opće nema para...tribaš bit u komi da ti država da ono što si uštedia sa svojim radom..neka idu u 3 P.M.....
  2. To su mi rekli u croatia osiguranju,kad sam pitao za sredstva koja su prikupljena dok sam bio u radnom odnosu..pozdrav!
  3. Pozdrav svima nisam dugo sudjelovao na forumu,ali tak je to u životu...moje pitanje je ovo:u profesionalnoj sam invalidskoj mirovini sa braniteljskim dodatkom već 3 godine,imam li pravo na opću mirovinu s obzirom da imam 55 godina ,stalno se lijećim od ptsp-a,imam svu dokumentaciju, a i rekli su mi da sredstva iz 2 stupa mirovinskog osiguranja mogu povući u slućaju opće nesposobnosti..mnogo Vam hvala uz veliki pozdrav!
  4. Evo većeras sam gledao latinicu na temu "velikih" i malih ljudi tj. kako nisu svi pred zakonom jednaki,znaći kod nas još ni P od pravne države,bilo je i o tužnoj sudbini branitelja kojemu su i teško bolesnom oduzeli oskrbninu koja je ionako bila jadna jer posjeduje nekretninu koju ono što se kaže nemože ni darovati a kamoli teško bolestan obrađivati,iznosila je tisuću i nešto sitno kuna s kojom je skoro nikako životaria,pa su mu i to odnili..bilo je i o nejednakosti vjerskih zajednica,konkretno protestanskoj crkvi koja je zbog nelogićnosti sprovođenja prava tužila državu sudu u strazburu i dobila spor,i sad država mora isplatiti odštetu..to govorim zato što i mi branitelji koji smo zakasnili za famoznu i neustavnu uredbu sada po istim diagnozama nemožemo ostvariti hrvi nego nas šikaniraju u običnu civilnu invalidsku mirovinu!?..kao da rata nismo ni vidjeli...vjerujem i nadam se da bi i mi trebali proći kao i ova spomenuta vjerska zajednica!..Pozdrav braćo bojovnici!
  5. Evo prijatelji da vas obavijestim,jutros bio na mirovinski kod pravnika za branitelje i dao mu rješenje da vidi jeli sve regularno...da ne duljim sve je odrađeno po za mene najpovoljnijim uvijetima,znaći dupli staž,dragovoljstvo koje nije u rješenju nego se isplačuje zajedno sa mirovinom kao dodatak. Znaći mir. staž oko 34 godine,dragovoljstvo+30%=mirovina od oko 2,300kn,još da napomenem da mi je kontrolni pregled u 11/2012,kad bi mogao ostvariti i opću invalidnost ako to papiri budu potkrijepili.Sve Vas skupa lipo pozdravljam i zahvaljujem na podršci!.
  6. Oću prijatelju i hvala na podršci..poću sutra na mirovinski u pravnika i savijetnika za branitelje..a blizu je i protokol za predat žalbu..bilo usmeno ili pismeno..ćujemo se kad saznam štogod više!.
  7. Sve sam to preda isto kao i kad su mi dali prije 3 godine 100% bolovanje posljedica rata!?..znaći preda borbeni sektor,ratni put, dragovoljstvo,ali stvarno nigdje nisam vidio da se spominje hrv.branitelj,akamoli dragovoljac!?
  8. Dragi prijatelju,evo pregleda sam rješenje i uvidia da meni svugdi piše ZOMO,a nigdje ka tebi ZOMO-ZOPHBDR..ETO U TOME JE KVAKA...(citat): da je prema mišljenju i nalazu ovlaštenog vještaka,broj dnevnika 18-104927,od 03.11.2010.nastala profesionalna nesposobnost za rad prema članku 34.stavku 1.ZOMO...
  9. u pidu mateinu kako si ti dobi s 22 god.mir.staža i 10% dodataka 1911 kn,a ja sa 32 god.mir.staža plus 30% 1773 kn..ništa mi ni jasno..idem vazest kanap kako je reka prika nine....
  10. Nažalost prijatelju izgleda da jesi..profesionalna oko 1.800,oo ,a opća oko 2.300,00 kuna..
  11. Sad je to sve mnogo jasnije..puno ti hvala Mrljo..i sretni ti blagdani!
  12. Hvala ti Mrljo na zaista brzom odgovoru i sve je tu kristalno jasno osim tog podatka "tako povećana mirovina ne može iznositi više od mirovine određene na temelju osobnog boda za 40 godina mirovinskog staža"..i to bi bilo pitanje kolika je ta mirovina za 40 godina mirovinskog staža..znaći moja mirovina je invalidska profesionalna sa oko 32 godine mirovinskog staža po rješenju 1.773,00 kune!?..znaći moja mirovina bez dragovoljstva je negdi oko 1.350,oo kuna??..ako je to to bolje bi bilo da sam osta na 100% bolovanju!,ali šta je tu je
  13. Ponovo molim sve zakonski potkovane pravne stručnjake da odgovore ako mogu na gore u postu postavljeno pitanje..mislim npr, Mrljavac...Morski wuk itd..Unaprijed velika hvala!
  14. Generacijo vidi u rješenju dali ti je obračunato po polaznom faktoru 1.50. Faktor 1.50 je kod izračuna invalidske mirovine dragovoljca iz Domovinskog rata bez statusa HRVI. Evo generacijo ovako piše u rješenju: Polazni faktor za određivanje invalidske mirovine,prema odredbi članka 78.stavka1.toč.1 zomo, iznosi 1,0000.
  15. Kolega grozni,sve je to uglavnom jasno..hvala ti na trudu..samo problem je kod mene što se ne navodi u rješenju nikakav dodatak na dragovoljstvo,nego je izračunat samo mirovinski staž i ništa više..zna se i trebalo bi i to bit,jer 30%,povećanja nije u konačnici mala stavka..Veliki pozdrav i Sretni Blagdani!
  16. SRETAN BOŽIĆ!....negdi na ovom portalu sam ćita ali neznam gdje da se dodatak mirovine za dragovoljstvo isplačuje van generalnog rješenja za mirovinu!?..da li netko nešto zna o tome,jer meni u rješenju nema napisano ništa!?..molim znalce da mi pomognu..jer inaće moram pokrenuti žalbu!..Živili!
  17. Kolega bovu predao sve to..tražili mi sa mirovinskog da dostavim radnu knjižicu i ps2 iz ureda za obranu..dostavio to i prije za borbeni sektor di se vidi i dragovoljstvo i uvijet borbenog sektora ,ali izgleda zalud..ili su izgubili papire ili po direktivi ne hebu više to!?
  18. Kolega dambac poznato je ako se ne varam da braniteljsku mirovinu dobivaju samo "starci"kad navrše 65 godina života (ja ih u kostima imam "tek" 53),a i hrvi,a ja sam za to zakasnija!..ako griješim neka me znalci isprave..Pozdrav!
  19. Dragi prijatelji,ja sam imao više od 100 dana prve crte,dragovoljstvo od 4.91 100% bolovanje posljedica rata..s beneficijama 32 godine mirovinskog staža..završio na birou i s biroa u prof. inv. mirovinu kako rekoh..1.773,00 kn..a di je dodatak na dragovoljstvo?..izgleda da ga je pojila hobotnica od naših "vrlih"političara!?..a s obzirom i da im je ta krađa malo sad planiraju i ostale mirovine branitelja dovesti na obićnu crkavicu..tuga i sramota..neznam što bi više reka!Pozdrav i Sretan Božić svima!
  20. Evo dragi moji suborci ovo pišem da vidite što bi vas moglo ćekat ako idete u civilnu invalidsku mirovinu bez hrvi-a..naime jućera dobio riješenje.. mirovina za 32 godine mirovinskog staža..dragovoljac dom.rata = 1.773,00...pa sad ajmo živit ponosno za našu lijepu opljačkanu domovinu..napominjem da nikakvi dodatak za dragovoljstvo u rješenju se ne navodi...nego samo prof.invalidska civilna crkavica..Pozdrav i svima skupa Srezan BOŽIĆ!
  21. Hvala kolega na hitrom odgovoru..još i kad bi se kupus tako brzo ukiselia..
  22. Imam pravo..vodi se pravni spor sa osiguravajućim društvom..nije neki iznos,ali to je to ko bude ne daj Bože u slićnoj situaciji da zna za prava vezano za takovi slućaj..pozdrav!
  23. dadoje

    Kiseli Kupus

    Imam li pravo u svom prostoru u podrumu kiselit kupus?.Susjedu koji ima podrumski stan navodno smeta miris,koji se skoro i ne osijeća,jer je tek stavljen u kacu??.Molim odgovor eksperata za zimnicu,da nebi bilo barufe između mene i susjeda..hvala!
  24. Prije nekoliko mjeseci sudjelovao sam u saobraćajnoj nesreći u kojoj sam dobio lakše tjelesne ozljede..naime osobno vozilo mi je prijeprjećilo moj pravac kretanja,udario sam u vozilo klizeći i prilićno se ozljedio,ali lakšim ozljedama...oderotinama,udarcima sa oteknućima..U nesreći nisam bio kriv što je priznao i sudionik osobnog vozila..dobio sam totalnu oštetu za skuter,a pitanje je jel mogu ili imam li pravo na naplatu tjelesnih ozljeda preko osiguranja iste osiguravajuće kuće i kako se one klasificiraju?
  25. Toćno nine bilo je i toga..po vezi,čak i u ono vrime neki su mislili na "budučnost",ima ona stara:"ko bliže oltara bolje čuje misu",pa se lipo osiguralo za budučnost!?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija