Jump to content

Torn2010

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Počeo sam raditi 10.09. i netto plaća mi iznosi 2900kn. Trećina plaće bi mi trebala odlaziti na ovrhu. To je 970 kn. Pošto nisam radio cijeli mjesec, dobio sam nepunu plaću. Zanima me da li ta 1/3 ide na nepunu plaću kao i na punu plaću (970kn) ili je i ona umanjena zbog nepune plaće. Hvala.
  2. Hvala vam Marijana. Zanimljivo je da rijetko ko o tome nešto zna. Molio bih Vas ako mi to možete objesniti u detalje. Bio bih vam zahvalan.
  3. Da li je moguće izbjeći ovrhu na primanja ako mi primanje bude uplaćeno na račun na koji imam punomoć. Naravno, radi se samo o jednoj uplati nakon koje bi mi se ta punomoć ukinula.
  4. Pa otvorio sam zaštićeni račun. Što mi vrijedi taj račun kad se ne zna tko pije, a tko plaća. Lijepo su rekli da ugovor ne treba potpisati jer posao popisivača ima obilježja ugovora o djelu, a tu naknadu nam ne mogu uzeti cijelu. Oni tvrde da cijela naknada podliježe ovrsi. Debilana!
  5. To ti je isti slučaj sa nama koji smo popisivali stanovništvo. Radili smo na ugovor o djelu. Od ugovora nismo vidjeli ni U. Sad nam uzimaju cijeli iznos koji smo zaradili. Kažu, to nije plaća od stalnog rada i podliježe kompletnoj ovrsi. Ne znam ni ja ko tu koga...
  6. FINA mi je blokirala sve račune zbog ovrhe, te sam otvorio novi pomoćni račun u banci. Radio sam kao popisivač i uspio zaraditi preko 4000kn. Međutim, u Fini su mi rekli da će mi biti sve uzeto s računa jer takva naknada nije plaća i podliježe ovrsi. Moram napomenuti da jedino imam naknadu s biroa za nezaposlene. Pošto sam imao malo veći popisni krug, morao sam iz svog džepa platiti putne troškove i to upravo od te naknade s biroa. Sad ispada da sam sam financirao taj popis i nemam pravo na ni jednu lipu povrata bar od troškova prijevoza. Tko je tu lud? Znam da nisam jedini u Hrvatskoj koji je oštećen na ovakav način. Nema zarade od koje bi čovjek mogao preživjeti, nema naknade s biroa, nema nadoknade putnih troškova, a nema ni tih mjesec dana staža. Mogli su lijepo uzeti 1/3 od te naknade pa bi sve bilo ok. Ovako sam radio za državu besplatno, ustvari financirao sam popis stanovništva. Najžalosnije je što se običan čovjek u ovoj državi nema kome obratiti za pomoć nego te šetaju od vrata do vrata.
  7. Radio sam u privatnoj firmi. Na mjestu pomoćnog radnika. Imao sam četiri ugovora na tri mjeseca.To mi je već drugi put da sam bio zaposlen u toj firmi. Saznao sam iz pouzdanih izvora da su radnici, kojima nije produžen ugovor,a otišli su tjedan dana prije mene, dobili po 3000kn božićnice. Navodno nisam dobio božićnicu jer sam tražio da mi isplate tih tjedan dana godišnjeg. Pa ovo shvaćam kao neku osvetu. Što mi je činiti u slučaju da me budu zavlačili sa plaćanjem godišnjeg????
  8. Moli za pravnu pomoć Radio sam od 06.12.2009. do 06.12.2010. u jednoj privatnoj firmi. Istekom ugovora o radu na određeno ostao sam bez posla. Međutim, nisu mi do zadnjeg dana ništa govorili o tome, pa su mi je čak ostalo i tjedan dana neiskorištenog godišnjeg odmora. Tražio sam da mi se to isplati na račun u gotovini. Danas, 16.12. sjela mi je na račun plaća za 11. mjesec, međutim nije mi isplaćen godišnji odmor. Ostali radnici koji su ostali u firmi su dobili i božićnicu. Da li je meni firma dužna isplatit taj godišnji bez obzira da li sam ne zaposlen kod njih i što mi je činiti ako mi to ne isplate. Da li us mi dužni isplatit i božićnicu? Hvala na pomoći.
  9. HVALA NA POMOĆI. SAMO JA TO NE MOGU NAPRAVITI JER MI 7.6. ISTIČE UGOVOR PA SE BOJIM DA AO OVO NAPRAVIM NE BUDU MI PRODUŽILI UGOVOR. POZDRAV.
  10. Moli vas za savijet. Počeo sam raditi prošle godine, 07.12. u jednoj privatnoj firmi. Pošto je firma isplaćivala božićnice svojim zaposlenicima par dana prije Božića, meni nije uplatila ništa, kao prekasno sam se zaposlio, a oni su u međuvremenu već to bili riješili tako da ostali dobiju dio na ruke a dio preko računa. Ok, mislio sam da neću ništa dobiti i s tim sam se pomirio. Međutim 15.01. kad sam dobio prvu plaću na račun mi je uplaćeno i prvih 1000 kn božićnice. <Mislio sam da je to samo to jer sam došao prekasno u firmu. Slijedećeg mjeseca mi je opet uplaćeno 1000 kn božićnice. Isto tako i 15.03. i 15.04. Moj nadređeni nije znao što bi mi rekao jer nije imao pojma o tome i mislio je da se šalim i da mi oni u računovodstvu po defaultu uplaćuju po 1000 kn božićnice. Dobro, mislio sam da je tako trebalo biti i da na slijedećoj plaći više neće biti takvih uplata. Međutim slijedeća plaća uplaćena mi je 14.05. i na obračunskoj listi stoji pri dnu BOŽIĆNICA-ODBITAK 1000kn. Ništa mi nije bilo jasno. bez ikakve obavijesti skinuto mi je s plaće 1000 kn koje sam zaradio svojim radom, nekih 50 radnih sati. To nije moja greška što sam ja te novce dobio, nego greška onoga koji nije pazio što radi kad je obračunavao moju plaću. Što da napravim u vezi toga. Bojim se da se slijedećeg mjeseca ne ponovi slično. Jer 1000kn nije baš mali iznos na moju plaću. Molim hitan odgovor.Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija