Jump to content

oko1976

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je oko1976 objavio

  1. Poštovani, nakon smrti oca, ostalo je za nasljedstvo, samo osobni automobil i dug (nenamjenski kredit) koji je 4 puta veći od vrijednosti automobila. Nasljednici su mama, sestra i ja, ukoliko se svi odreknu nasljedstva ima li majka pravo na očevu mirovinu? Ukoliko ona prihvati nasljedstvo, a ostali se odreknu, do koje vrijednosti nasljeđuje dug s obzirom da je mnogostruko veći od imovine? Hvala!
  2. Naknada se plaća na bruto površinu stambenog objekta. Naplačuje li se naknada i za površinu pomočnih objekata (garaža, šupa...)?
  3. Mi uređujemo prostor oko zgrade, a čestica prati temelje zgrade tako da je sva zelena površina i sve oko zgrade u vlasništvu grada na drugoj čestici. Najbolje je da vi pokušate izvršiti parceliranje i zatražite određivanje zemljišta nužnog za uporabu građevine te na osvovu toga parcelirate pa ćete tada biti sigurni što je vaše. Proučite i zakon kolika površina građevne čestice smije biti maksimalno izgrađena, nisam siguran no mislim da je to uređeno prostornim planom grada.
  4. Da ne otvaram novu temu nadovezao bih se na ovu. Ima li tko iskustva s određivanjem zemljišta za nužnu uporabu građevine za stambene zgrade? Čestica također prati temelje tako da čak ni vlasnici stanova u suterenu nemaju terasu ipod susjedovog balkona i odmah izalze na tuđu parcelu (gradsku)jer je to druga čestica. Parcela nema kontak niti s parcelom na kojoj se nalazi cesta te je u potpunosti otok u gradskoj parceli, pa čak i stubište u zgradu nije u vlasništvu stanara kao ni šahta za vodu. Osobno imam iskustva s određivanjem zemljišta za nužnu uporabu građevine, no to nije bila zgrada već kuća te joj je dodjeljeno preko 14m zeljišta za nužnu uporabu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija