Jump to content

ulala

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me smije li poslodavac bez upozorenja i bez ikakve obavijesti zaposleniku, čitati sve mailove koji se pošalju putem poslovnog emaila i pratiti koje internet stranice posjećuje. Znam da se to manje više svugdje standardno radi, samo me zanima pravni aspekt te prakse. Hvala.
  2. Nastavno na prijašnje pitanje. Da li netko ima informaciju da li je Kolektivni ugovor poslodavaca i radnika u obrtu istekao ili iz nekog drugog razloga prestao vrijediti?
  3. pozdrav, molim za informaciju, odnosno tumačenje, vezano uz odnos Kolektivnog ugovora poslodavaca i radnika u obrtu sa aktualnim Zakonom o radu. Naime, sukladno važećem Zakonu o radu najkraće trajanje godišnjeg odmora je najmanje 4 tjedna, dok se u Kolektivnom ugovoru trajanje godišneg odmora izračunava u radnim danima, stoga ne razumijem na koji točno način se pribrajaju dodatni dani godišnjeg odmora koji su u Kolektivnom ugovoru definirano kao korištenje godišnjeg odmora razmjerno vremenu provedenom na radu (kriteriji: prema godinama starosti, prema duljini staža i prema ocjeni poslodavca). U konkretnom slučaju, radnik je zaposlen u obrtu, star je 34 godine i ima 14 godina radnog staža, pa me zanima koliko minimalno godišnjeg odmora isti može koristiti? hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija