Jump to content

Voltaire

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, još jedno pitanje: Koliko novaca se može položiti na žiro-račun obrta prilikom otvaranja? Da li je pametno položiti npr. iznos u visini planiranih godišnjih fiksnih troškova? Unaprijed hvala i pozdrav !
  2. Poštovana Ultra, ja se spremam na poduzetnički pothvat od 01.01.2011. godine. Trenutno sam u fazi izračuna i imam jedno pitanje vezano uz obrtničke doprinose. Naime, na stranicama HZMO-a piše između ostalog i ovo: "za osobe koje obavljaju samostalne djelatnosti obrta koje porez na dohodak plaćaju prema paušalnom dohotku - mjesečna osnovica čini umnožak prosječne plaće i koeficijenta 0,4 što iznosi 3.086,40kn" Moja strategija u prvoj godini poslovanja je usmjerena na preživljavanje i pokušaj pozicioniranja, pa mi je u interesu sve troškove svesti na minimum. Stoga sam sklon za početak ući u paušalno oporezivanje (taj stav sam izgradio umnogome i čitajući Vaše savjete kolegama na ovom forumu, pa me zanima - DA LI U TOM SLUČAJU MOGU KORISTITI OSNOVICU 3086,40 (ŠTO OVAJ IZNOS DOPRINOSA KOJI STE NAVELI SMANJUJE NA 1148,14 kn)? POštovana anamih, da li biste mi Vi mogli odgovoriti na ovo pitanje? Unašrijed hvala.
  3. Poštovana Ultra, ja se spremam na poduzetnički pothvat od 01.01.2011. godine. Trenutno sam u fazi izračuna i imam jedno pitanje vezano uz obrtničke doprinose. Naime, na stranicama HZMO-a piše između ostalog i ovo: "za osobe koje obavljaju samostalne djelatnosti obrta koje porez na dohodak plaćaju prema paušalnom dohotku - mjesečna osnovica čini umnožak prosječne plaće i koeficijenta 0,4 što iznosi 3.086,40kn" Moja strategija u prvoj godini poslovanja je usmjerena na preživljavanje i pokušaj pozicioniranja, pa mi je u interesu sve troškove svesti na minimum. Stoga sam sklon za početak ući u paušalno oporezivanje (taj stav sam izgradio umnogome i čitajući Vaše savjete kolegama na ovom forumu, pa me zanima - DA LI U TOM SLUČAJU MOGU KORISTITI OSNOVICU 3086,40 (ŠTO OVAJ IZNOS DOPRINOSA KOJI STE NAVELI SMANJUJE NA 1148,14 kn)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija