Jump to content

Baksuz1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zato i napisah u naslovu: Ne bis in idem_neće moći dva puta za isto djelo. Može biti da imate pravo da se žalite Eurospkom sudu za ljudska prava, ja sam u sličnoj situaciji, može biti i boljoj (povoljnijoj) jer sam pravomoćno (kazneno) osuđen, a nakon 4 mjeseca mi stiže čestitka od Prekršajnog suda sa elementima istog događađaja-tj.čl.6 (isti opis događaja) djela. Nema tu puno razlike u optužnom prijedlogu, osim da sam bio zadržan tj. uhićen i nakalamili mi da sam bio pod utjecajem alkohola (nadokazivo jer nisam puhao-odbio zbog stresa-nezatečen u prometu već kod kuće, a vađenje krvi mi nije nitko predložio). Na neozbiljan upit pol. službenika koji su bili vidno neozbiljni (tako mi se učinilo, a siguran sam daje tako jer sam i sam bio pol. službenik koji je istima davao zapovijedi ali i predlagao i zapovijedao da pišu očitovanja zbog svojih pol. pogrešaka) dali ću da pušem u frulicu - ja odbio ali sam rekao da sam popio tabletu "MIZAR", a što mi je redovna terapija kao i Amonex i Iruzid)-Evidentirano u medic. dokumetaciji. Nemogućnost primjene prekršajnog prava u posebnim slučajevima Članak 10. Protiv počinitelja prekršaja koji je već u kaznenom postupku pravomoćno proglašen krivim za kazneno djelo koje obuhvaća i obilježja počinjenog prekršaja ne može se pokrenuti prekršajni postupak za taj prekršaj, a ako je postupak pokrenut ili je u tijeku, ne može se nastaviti i dovršiti. Imam li se pravo na prekrš. sudu pozvati na taj. članak ili ne bis inidem ili ne idem. Molim Vas Htno mi je. Hvala na strpljenju i ev. odgovoru.
  2. Hvala Vam na pažnji i na vremenu što ste pročitali moj tekst. Međutim, ja sam već pravomoćno suđen, (nisam se žalio) te sam pod uvjetnom kaznom. Međutim, nakon 4-5 mjeseci dobivam prekrašajnu prijavu iz čl.6 i molio bih Vas da mi odgovorite decidirani (HITNO MI JE), mogu li se pozvati na to nesretno načelo iz Rimskog carstva (kojeg se drže svi sudovi-ne bis in idem), odnosno na čl.iz prekršajnog prava - Nemogućnost primjene prekršajnog prava u posebnim slučajevima - Članak 10. Protiv počinitelja prekršaja koji je već u kaznenom postupku pravomoćno proglašen krivim za kazneno djelo koje obuhvaća i obilježja počinjenog prekršaja ne može se pokrenuti prekršajni postupak za taj prekršaj, a ako je postupak pokrenut ili je u tijeku, ne može se nastaviti i dovršiti. Za napomenuti je da sam dobio optužni prijedlog koji je gotovo isti kao i kaznenu prijavu koju već odrađujem. Mogu li istovremeno odgovarati i kazneno i prekršajno, za isti događaj. KP od Općinskog suda je pravomoćna, a nakon 4-5 mjeseci dobivam i prekršajnu prijavu. Branitelja ne želim, (odvjetnici su skupi, a neće ništa reći na sudu ono što ja ne bih rekao). Još jednom: Nemogućnost primjene prekršajnog prava u posebnim slučajevima Članak 10. Protiv počinitelja prekršaja koji je već u kaznenom postupku pravomoćno proglašen krivim za kazneno djelo koje obuhvaća i obilježja počinjenog prekršaja ne može se pokrenuti prekršajni postupak za taj prekršaj, a ako je postupak pokrenut ili je u tijeku, ne može se nastaviti i dovršiti.
  3. Poštovani. Imam pitanje vezano za jedan događaj od prošle godine. Naime, oko Božića prošle godine sam imao jednu svađu sa sudionikom u prometu koji me je prijavio policiji (prijetnja oružjem-pištoljem NN marke). Nakon 2 - 3 mjeseca (u veljači) dobivam na kućnu adresu Optužni prijedlog Općinskog suda i presudu - uvjetna kazna godinu dana - 3 mjeseca zatvora (moram biti dobar godinu dana jer ako počinim novo KD idem u zatvor 3 mjeseca) te sam platio sudske troškove u veljači 200 kuna. Radi se o čl.129 st.2 - Prijetnja. Sud je uzeo u obzir niz olakšavajućih okolnosti, dosadašnju nekažnjavanost, oženjen, dvoje djece......te mi izrekao blagu kaznu kaznu za to djelo. Nije bilo nikakvog vrijeđanja između mene i dotičnog oštećenika jedino što se oštećeni uplašio te zvao policiju koja je došla, oduzeli mi pištolj koji nisu mogli pronaći prilikom pretrage stana i dr. prostorija kao i vozila. Sporni plinski pištolj je bio spremljen na sigurno izvan domašaja djece i drugih osoba te uredno registriran, a ja sam im pištolj dragovoljno predao. Bio sam i uhićen te noć proveo u prostorijama PP. Nakon što sam gotovo zaboravio na spomenuti događaj neki dan mi stigne poziv i od prekršajnog suda za isti slučaj gdje me se tereti da sam počinio i prekršaj iz čl.6 ZOPPJRM te iz zakona o oružju iako oni sa sigurnošću ne mogu potvrditi da se zaista radilo o plinskom pištolju jer su prilikom pretrage mog radnog stola pronašli dječji pištolj koji izgleda identično kao i pravi. No što je ,tu je. E, pitanje je sad, pošto sam pravomoćno kazneno osuđen za to djelo, nisam se žalio pa je presuda pravomoćna, mogu li me i prekršajno teretiti za isti događaj? Malo sam listao po netu i naišao na ovaj čl. Prekršajnog zakona: Nemogućnost primjene prekršajnog prava u posebnim slučajevima Članak 10. Protiv počinitelja prekršaja koji je već u kaznenom postupku pravomoćno proglašen krivim za kazneno djelo koje obuhvaća i obilježja počinjenog prekršaja ne može se pokrenuti prekršajni postupak za taj prekršaj, a ako je postupak pokrenut ili je u tijeku, ne može se nastaviti i dovršiti. Unaprijed Hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija