Jump to content

FTomica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobar dan. Dao sam otkaz u firmi u kojoj radim neprekidno pet i pol godina. Dogovorio sam sa šefom da ću odraditi deveti mjesec cijeli tj. da ću 9 dana iskoristiti za godišnji koliko mi je ostalo od godišnjeg odmora. U međuvremenu su se sjetili da nemam pravo na svih 9 dana, već na 5 dana. Jesam li zakinut za ta 4 dana ili s obzirom da sam odradio 9/12 mjeseci nemam pravo na cijeli godišnji koji mi u cjelini iznosi 24 dana ? Hvala
  2. Ja banci jesam dužan to nije sporno, al stvar je u tome da ja nemam prihoda trenutno nikakvih da im ja vratim novac. Da ovrha krene neznam što bi mi uzeli jer svoje imovine uopće nemam. Ja bi trebao da mi odgode maximalno ovrhu tj, ako bi ikako moglo doći do toga da se ovrha potpuno odgodi, jer ja imam namjeru isplatiti banci sav dug, al tek kada budem u radnom odnosu. Kad sam pitao u banci dal mogu dobiti odgodu rekli su mi da to vrijedi samo za kredit, a ja sam dužan preko tekućeg računa i go kartice sveukupno nekih 8000 kn. Sad, dal bi mi mogli dati neki patern kako da napišem neki prijedlog za odgodu i dal da navedem teško financijsko stanje u obitelji koje nas je ovih mjeseci zadesilo, dal da priložim i neku potvrdu da sam trenutno na HZZ-u ? Puno hvala !
  3. Poštovanje, Našao sam se u jednoj neugodnoj životnoj situaciji i trebam pravnu pomoć. Prije 7 mjeseci ostao sam bez posla u jednoj privatnoj firmi, al od nas 4 u obitelji uz mene su još 2 člana osbitelji ostali bez svojih radnih mjesta, te sad samo jedan član radi. Stvar je u tome da se još nismo uspjeli zaposliti i banka je pokucala navrata ovrhom. Kako nisam trenutno u mogućnosti isplatiti dug banci, a pošto nemam svoje imovine jer još uvijek živim sa roditeljima poslao sam "žalbu" javnom bilježniku koji banku zastupa jer sam imao 8 dana vremena da reagiram. U toj "žalbi" sam iznio svoje trenutno stanje, al očito se nisam dovoljno stručno izrazio tako da su mi se oni opet javili, ali ovim putem iz Općinskog suda zaključkom da se izjasnim što moja "žalba" točno predstavlja. a) prigovor protiv rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave u smislu odredbi čl. 53. i 54. Ovršnog zakona, kojim ovršenik pobija rješenje o ovrsi u cijelosti ili djelomično - u dijelu kojim joj je naloženo da nadmiri tražbinu ili u dijelu kojim je određena ovrha, odnosno b) prijedlog za odgodu ovrhe u smislu odredbi čl. 61. OZ-a, ukoliko ovršenik ne osporava postojanje i visinu tražbine određene rješenjem u ovrsi. Ako se ovršenica (piše ovršenica makar sam ja muško) u danom roku p navedenom ne izjasni, sud će sukladno odredbi čl. 54. st. 1. OZ-a smatrati da se radi o prigovoru, kojim rješenje o ovrsi pobija u cijelosti. Sad me zanima kaj mi je najbolje raditi, jer novaca u obitelji nažalost nemamo i svelo se sve na to da preživljavamo lagano iz dana u dan dok neuspješno tražimo posao. Hvala unaprijed !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija