Jump to content

nina99

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam svima na velikoj pomoci!! Sad mi je sve puno jasnije. Srdacan pozdrav svima!
  2. Kako se obracunava porez na dobit? Ako se osnuje d.. jos u ovoj godini i napise racun klijentu koji bi ga platio u sjecnju sljedece godine u knjigovodstvu se vodi porez na dobit od ove godine za taj racun kada je izdan ili od sljedece godine kada je uplacen? Sto je predracun i kada se izdaje?
  3. Samo mi nije jos jasno... da li d.. moze izdati sve vrste racuna R1,R2 ili bez R1,R2(pod uvijetima propisanim zakonom)ili samo R1? I procitala sam da ako si savjetnik i dobivas provizije za hotele,brodove ne placas pdv jel to vrijedi ako to radis za hotele u hr ili takoder u inozemstvu??? npr. za prijevoz grupa koji dodu autobusom u P. Sabbioni(IT) pa brdom idu do Venecije. Jer te kompanije koje su u Italiji i rade transfer brodom ne placaju IVA(Talijanska taksa). Oni moraju platiti nas porez za uslugu?? Hvala.
  4. Dobar dan svima! Imam par pitanja na koje bih vas molila da mi odgovorite kao da objasnjavate malom djetetu. Uglavnom moj muz bi htio osnovati d.. a ja bi htjela znati sto vise o svim porezima koje cemo trbati platiti... Zanomaju me racuni R1,R2 ili racuni bez R1 i R2. Kada se napravi faktura za klijenta koji je u inozemstvu kako se naplacuje porez i kada.Ako klijent ne plati fakturu odmah nego nakon mjesec dana da li mi placamo pdv odmah ili kada je je faktura uplacena? Koliko vremena treba da se registrira d.. da zapocne sa djelatnosti? Ako bi krenuli u osnivanje d.. krajem ovog mjeseca i ako je regiatracija gotova prije kraja godine kako se sreduju porezi za d.. koji je tek osnovano i treba prijaviti sve do kraja kalendarske godine? Hvala Vam unaprijed!
  5. U 6.mj 2007 uselili smo su u unajmljeni stan. Stan nam je iznajmio muzev poslodavac. Mi smo si bili sami nasli stan za 500 € ali muzev poslodavac je rekao da on ima stan za nas.... svoj... i da ga iznajmljuje za 450€. Tako da smo odustali od drugog stana i uselili se u njegov. Ugovor o najmu stana je bio dakle 450€ na 4. god i tako je bio i pravilno registriran,ukljuceno sa garazom. Medutim kada smo se uselili rekao je mom muzu da je mora platiti 450€ + 250 € na crno i morao je potpisati da ce tako placati ili bi mu dao otkaz. Ja sam bila u 7.mj. trudnoce, prijasnji stan od 500€ je bio otkazan,drugi nismo mogli nac,a drugi posao isto nije mogao naci. Tako je placao 700€ svaki mjesec. U 11.mj. 2008. Moj muz je nasao drugi posao. Tako je tekao da ce platiti najam za taj mjesec kada popravi klimu koja je bila ukljucena u ugovor i koja nikada nije radila i kada makne svoje smece iz garaze(ogroman stari kauc..) koje je bilo tamo od pocetka najame te garaza nije nikada bila upotrebljiva. On to nije htio napraviti. U 2.mj 2009. Nasli smo drugi stan i odselili se. U meduvremenu atari poslodavac podigao je tuzbu za neplacanje najama. Pisma su dolazila na staru adresu od njegovog stana i sud je donio odluku u njegovu korist. Mi nismo nista znali o tome dok nisu dosli izvrsiti ovrhu. Uzeli su nam auto i prodali ga. Cijena nije pokrila sve troskove tako da je taj podigao ponovno ovrhu. Prije 8 dana dosli su nam zapisati opet stvari da ih odnesu. Da li imamo ikakve mogucnosti da ga tuzimo?? Jer njegova tuzba za neplacanje stana ima cijenu najma 700€ te posto nam nije nikada davao priznanice o placanju tuzio nas je za neplacanje stana od 9.mj.2008. Novac za najam ga je on uvijek uzimao sam od place mog muza, posto mu je bio poslodavac. Stvarno sam ocajna jer ce nam uzeti sve sto imao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija