Jump to content

fff4

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je fff4 objavio

  1. Pozdrav, Prijatelju je MUP sjeo na racun (2600 kn) radi voznje neregistriranog auta prije 7 godina. Da li je to otislo u zastaru? Nije dobio nikakav dokument na kucnu adresu zadnjih 4 godine. Ne sjeca se da li je to platio i da li je dobivao kakva rješenja o tome. Ako je nastupila zastara koji su mu koraci i da li postoji ikakva sansa da mu se taj novac vrati?
  2. to je web navrijeme.com. a ne helicikultura. nesto se promjenilo a ja ne znam zasto
  3. mene ne zanima tko c mi napraviti otkup. mene zanima da li sam ja po ugovoru duzna ispostovati potpisan ugovor a firma vise ne postoji?
  4. Postovani, molim pomoc. 2012 potpisali smo kooperacijski ugovor za proizvodnju puzeva s firmom Helicikulutra. Od proljeća 2013 navedena firma vise nije u nikakvom kontaktu s nama mada je dogovoreno da ce obje strane redovito biti u kontaktu. Navedene firme vise nama na netu http://www.helicikultura.hr Navodno da su u blokadi i da vlasnik firme radi preko OPG-a. U ugovoru je dogovorena isporuka uzgojenih puzeva navedenoj firmi - koja vise na postoji. Sto sad? Kome da se obratimo za prodaju? da li ugovor postaje nevazeci? hvala!!
  5. Postovani, suprug i ja imamo registriran OPG za uzgoj puzeva. Nismo u sustavu PDV-a. Za sada nismo imali nikakav promet po istom. Plan nam je prosiriti djelatnost na ljekovito bilje i cajeve s prodajom. Molim info koja je nasa obaveza glede knjigovostva i vodenja knjiga. Proizvode koje namjeravamo prodavati trebamo prodavati s racnom. Hvala!!!
  6. Rastavljena sam majka troje djece. Zivim u krapinsko-zagorskoj zupaniji. Bivsi muz je alkoholicar koji je u ozujku dobio otkaz. Od travnja nisam dobila ni kune od njega za djecu. Na socijalnoj sluzbi raspitala sam se koja su prava moje djece sto se tice alimentacije, na sto sam dobila odgovor da moram shvatiti da je moj bivsi suprug u soku od otkaza i da je meni lakse zaraditi novce nego njemu . Ujedno mi je gospoda rekla da moram pricekati 6 mjeseci te da tek onda imam prvo na ponovni upit za njegovu alimentaciju. Od otkaza rijetko pita za djecu, vida ih svakih nekoliko mjeseci po jedan dan. Radi povremene poslove u poljoprivredi kod mjestana te je placen za to. Ja ne dobivam nikakve novce za djecu od njega. Ujedno molim savjet vezano za smjestaj mene i djece. Od kad sam, prije cca 4 godine, pobjegla od muza alkoholicara smjestila sam se u kucerak koji sam dobila na koristenje od jedne obitelji. Kucerak je rusevan, bez kupaone i wc-a. Od vlasnika kuce dobila sam info da se moram iseliti do kraja kolovoza. Pokusavam na bilo koji nacin naci smjestaj za sebe i djecu. Tesko. Radim u Zapresicu na radnom mjestu cistacice za 2500kn ( s prijevozom) Potpisujem ugovor o radu mjesec po mjecem.Samo na prijevoz ( vlak) trosim 550kn mjesecno (poslodavac mi placa samo 150kn za prijevoz). Do sada nisam trazila nikakvu pomoc. - U procesu rastave, odvjetnik po sluzbenoj duznosti, mi je receno da se vratim muzu jel je normalno da sveki zagorski muz pije i tuce zenu i da zasto bi ja bolje prosla. - Po zavrsetku rastave na upit za socijalnu pomoc receno mi je da se ne zalim i da nista ne trazim jel ce mi uzeli djecu i smjestiti ih u dom. - Kad je bivsi dobio otkaz rekli sa socijalnog sam dobila naputak da je on u soku i da se strpim... Nemam povjerenja u pravne institucije. Po svemu sudeci ispada da on ima vise prava od moje/njegove djece. Djeca su dobra, uzorni daci, cisti, poslusni i vrijedni. Nisu zasluzili da im se prijeti s domom. Ja dajem svu energiju da im omogucim zivot sto je moguce boljim. Zato vas molim da me usmjerite ukoliko postoji ikakav nacin da mi se na ikakav nacip pomogne. Ako nista drugo, da se djeci vrati njihova alimentacija. Na sam nepusac, ne pijem alkohol, ne trosim na sebe. Svojim 2500 + djecji doplatak trosim na nas cetvoro. Pozdrav, Marija
  7. djelatnik sam trgovackog lanca od 8/2009. na pocetku radnog odnosa, potpisala sam ugovor na neodredeno s probnim rokom od tri mjeseca. posao djelim s kolegicom - svaka u svojoj smjeni s tim da se poklapamo 3 sata. kolegica je duze u firmi ali je bila na drugim odjelima a na odjel na kojem ja radim dosla je isti dan kad i ja.zajedno smo prosle obuku. istina je da u zadnje vrijeme posla ima vremenski samo za jednu za 7-satni radni dan. vec vise od mjesec dana ( zbog manje posla) kolegica koja je u popodnevnoj smjeni odlazi u ducan ko prodavac. znaci, svaki drugi tjedan jedna radi u ducanu a druga na svom ( administrativnom) odjelu. danas sam dobila obavjest od sefice da moja kolegica ostaje na nasem odjelu, a ja prelazim u ducan, a po potrebi ce me vracati na nas odjel. moje novo radno vrijeme je losije ( vikendi i smjene do 21 sat) na pitanje zasto jedna ne radi tjedan dana u ducanu a tjedan na svom starom odjelu, receno mi je da su se sefovi tako dogovorili i da je ona, navodno bolja. sto je jako tesko za dokazati osim njihove rijeci. da li me poslodavac ima pravo samo tako prebaciti na drugo radno mjesto s losijim uvijetima? ja nisam dobila nikakav papir za potpisati - osim papir s kojim cu otic na sanitarni pregled. sto mi je ciniti? imam li pravo traziti barem isto radno vrijeme ko i ona?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija