Jump to content

mmamma

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moji roditelji su na jednom putovanju preko turističke agencije (u inozemstvu) doživjeli prometnu nesreću. Sada bi imali pravo na isplatu odštete. Nesreća je bila prije 2,5 godine. Tata je u međuvremenu umro. Zanima me da li mama, kao zakonska tatina nasljednica ima pravo na odštetu i na njegovo ime?
  2. Puno hvala na iscrpnom i strpljivom odgovoru. Malo smo sad pametniji iako mi još puno stvari nije jasno. Ne znam šta onda s maminom mirovinom - ne može biti direktor i u mirovini, a brat je na faksu. Ja radim u drugoj firmi. U svakom slučaju bismo izabrali najpovoljniju opciju, dakle financijski najpovoljniju. Nije sigurno da bi brat nastavio jer je danas tako teško opstati kao mali poduzetnik. Koliko otprilike košta likvidacija firme?? Kad budemo imali još kakvih pitanja, javim se. Drago mi je da ima dobrih ljudi koji žele svojim savjetima pomoći. Hvala anamih!
  3. Nisam na forumu našla ovu temu. Nova sam pa se ne snalazim najbolje. Molim nekoga da me uputi u sljedećem, ili da mi barem kaže gdje mogu tražiti daljnje informacije. Imamo obiteljsku firmu 15-tak godina. Nedavno nam je iznenada tata umro, a on je sve vodio - papire, račune.. Mama uskoro ima pravo na prijevremenu mirovinu, a brat studira. Htjeli bismo naime, ako je moguće, staviti firmu u mirovanje na koju godinu pa bi brat eventualno po završetku faksa nastavio. Zanima me: koji je postupak stavljanja firme u mirovanje, koja su davanja, od čega krenuti, koliko može biti firma u mirovanju.. Imamo i dva automobila koja su na firmu - šta u tom slučaju s njima? Da li se mora platiti porez kad bi se prebacili na nekoga od nas? Inače, radi se o turističkoj agenciji. D.. Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija