Jump to content

Skrbnik

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobar dan cijenjeni forumaši, administratori i slučajni prolaznici, molio bih vas da mi se javi osoba koja se dobro kuži u darovne ugovore, ugovore o doživotnom uzdržavanju kako bih mu poslao jedan nazovimo ga Darovni ugovor da mi pomogne savjetom što napraviti te kako isti poništiti. Hvala velika unaprijed.
  2. Hvala na odgovorima no imam još jedno pitanje dali ima smisla upučivatu zamolbu za pomilovanje uredu Predsjednika u ovoj fazi dok još nije upučen na izdržavanje kazne. Hvala....
  3. Poštovani, molio bih da me uputite u mom neznanju. naime rođak mi je pravomočno osuđen na dvije godine zatvora zbog prometne nesreče sa smrtno stradalom osobom, te je danas dobio poziv radi uručenja rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora. Naime koja je sada tu procedura, u kom roku bi mogao otići na izdržavanje, te gdje bi mogao kaznu po vašim iskustvima odnosno saznanjima izdržavati. Hvala unaprijed na odgovoru.
  4. Poštovani pišem u ime jednog prijatelja kojeg zanima mogučnost rješavanja njegovog problema. Naime kao državljanin R BiH početkom dvijetisućitih boravi u RH gdje ima uredno prijavljen boravak i status stranca na produženom boravku, biva uredno zaposlen,, te kao takav stupa u brak sa državljankom RH koja je imala dijete iz prvog braka. Tijekom zajedničkog braka rađa im se jedna djevojčica te moj prijatelj podnosi zahtjev za trajno nastanjenje. Kako se roditelji njegove supruge nisu slagali slagali sa tim brakom prilikom vršenja provjere od strane djelatnika MUP-a, njezini roditelji navode kako on i supruga sa djecom više ne žive na prijavljenoj adresi, isti dobija odbijenicu za trajno nastanjenje, na koje u svom neznanju nije uložio nikakov prigovor. Nakon koju godinu isti se razvodi od supruge te sud njemu dodjeluje skrbništvo kako nad zajedničkim djetetom tako i nad djetetom iz supruginog prvog braka. Njega konkretno zanima koja su njegova prava obzirom je njegova zakonita kčerka državljanka RH kao i počerka nad kojom je isti dobio skrbništvo, a svi se sada nalaze u R BiH.Zanima ga dali i na koji način u RH može riješiti svoj status kako kroz privremeni boravak, stalno nastanjenje ili slično. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija