Jump to content

bazga

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. dakle, ono što odbiješ, to ti gledaju na izvanrednom. testovi su preko mokraće, zvao sam više medicina rada i svi govore isto.
  2. imaš pravo, trebao sam pitati. još uvijek stignem, ali sam smatrao da je poanta tog lječničkog da uvjeriš državu da si podoban za vožnju, a pošto sam odbio test ovo mi se činio kao način da to provjeri.
  3. ali prije polaganja na liječničkom mi nisu uzimali krv, a zvao sam ustanovu i rekli su da uzimaju uzorak krvi na izvanrednom, između ostalog. ne bi lo bilo logično za očekivati da će tražiti prisustvo droga u organizmu pošto sam odbio test? hvala na odgovoru btw.
  4. pozdrav! upućen sam na izvanredni zdravstveni pregled vozača jer sam odbio test na drogu. u zaključku piše da imam 15 dana da dostavim uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, te ako to ne napravim da me čeka 1000kn kazne. malo ispod piše da ako predam dobrovoljno vozačku u policiji da nema osnove za gore spomenutu novčanu kaznu. dakle, ako samo predam vozačku policiji, ne moram u roku od 15 dana dostaviti ništa, samo nemam vozačku dok im ne predam uvjerenje da sam prošao pregled, kojeg mogu obaviti bilokad? da li mi se to vrijeme u kojem policija drži vozačku ubraja u zaštitnu mjeru oduzimanja vozačke (1 mjesec) bez obzira na zdravstveni? isto tako, što se dešava ako ne prođem liječnički, odnosno na neku foru mi nađu nedozvoljene supstance u krvi? (znam da vade krv, ne i urin) mogu li obaviti za par dana negdje drugdje taj isti pregled i onda im predati taj nalaz gdje piše da sam čist/sposoban ili ustanova automatski šalje nalaz pregleda bez obzira na rezultat?
  5. eto, da ne otvaram novu temu, našao sam se u sličnoj situaciji jučer (napuhao 1.06 - smanjeno na .96), mladi sam vozač (za 3 tjedna mi je 21 godina, položio prije godinu dana) i nisam prije bio kažnjavan u prometu. vozačka mi je oduzeta na 8 dana i dobio sam kaznu (prekršajni nalog) od 1000kn i mjeru zabrane vožnje od 6 mjeseci. nije problem platiti novčanu kaznu, već tih 6 mjeseci... kome i kada predajem prigovor (u kojem skrušeno priznajem svoju krivicu i ne tražim nižu novčanu kaznu, iako sam student, ali molim sud da mi smanji mjeru zabrane vožnje zbog toga što sam glazbenik i auto mi je potreban za odlazak na gaže i taj posao općenito)? kada će mi doći poziv za sud? kakva je cjelokupna procedura općenito? edit: ukoliko podnesem prigovor i podignem vozačku važi li zabrana ili smijem voziti dok ne dobijem rješenje prigovora?
  6. Zanima me da li fotokopija poziva svjedoka na sud može biti valjani izgovor za izostanak s posla ili fakulteta i sl. Nadalje, zanima me da li nadređeni smije zvati sud i provjeravati da li se svjedok uistinu taj dan odazvao sudu i da li smije zadržati fotokopiju poziva pošto on sadrži informacije o kaznenom postupku. Zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija