Jump to content

ruth

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moze li se to sada napraviti, s obzirom da je predgovor vec potpisan i sto je potrebno?
  2. Zahvaljujem. Ažurirano Nismo. Trebali smo?
  3. U fazi smo kupovanja nekretnine, tj.etaže obiteljske kuće. Kuća nije bila etažirana, na njoj je bila upisana hipoteka, te dio objekata (kotlovnica, šupa) nije legaliziran. Nakon potpisivanja predugovora platili smo kaparu, u sljedećem koraku isplatili smo dio od ukupno ugovorene cijene za zatvaranje hipotekarnog kredita te je prodavatelj pokrenuo postupak etažiranja i legalizacije bespravno izgrađenih objekata (ti dijelovi su izgrađeni prije 1968.) , i parcelaciju dijela vrta koji je također predmet predugovora tj.kupoprodaje. Što je sad sve potrebno da prodavatelj učini prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora i sto mora pribaviti kako bi finalizirali kupoprodaju? Koju su nam dokumenti potrebni da se nakon kupoprodaje upišemo kao vlasnici? Mora li pribaviti energetski certifikat, novu uporabnu dozvolu (nakon etažiranja)? Naime, prodavatelj pritišće te traži što prije isplatu ostalog dijela novaca, a nisu pribavljeni svi dokumenti te sređena situacija.
  4. Odlukom naše općine trebamo se priključiti na vodovod i kanalizaciju koja je sada provedena no dio cjevovoda od naše kuće do priključka treba proći susjedovim terenom. On nam ne da tj. dat će ako mu platimo. Smije li to činiti ili ne, s obzirom da je s više instance odlučeno da se moramo priključiti. Hvala
  5. Poštovani! Zanima me regulativa kojom je sređeno plaćanje poreza onih koji ostvaruju dohodak u inozemstvu (preko 186 dana) temeljem ugovora o radu. Porez je plaćen u stranoj državi. Mora li se, koliki i po kojoj stopi platiti porez i u Hrvatskoj? Ovdje osoba ima status nezaposlene osobe ali nije prijavljena na Zavodu za zapošljavanje. Primanja iz strane države stižu mjesečno na devizni račun otvoren u banci u HR. Što je sa mirovinskim i zdravstvenim? Puno hvala na brzom odgovoru.
  6. u sporazumnom ugovoru rastave braka stoji da ugovorena alimentacija mora biti uplaćena do 10. u mjesecu za protekli mjesec a ukoliko ne bude uplaćena na vrijeme bit će obračunata zatezna kamata prema zakonu. suprug uplaćuje već nekoliko godina sa zakašnjenjima od 10, 20 pa do 60 dana.sada smo došli do toga da i bez zatezih kamata duguje nekoliko alimentacija koje su se skupile u 4 godine (sigurno i više al prije toga nisam vodila evidenciju) i nisu uplaćene zbog otezanja. kako mogu naplatiti nedobivene alimentacije i obračunati zateznu kamatu?
  7. Može li se prijaviti boravište na gospodarskom objektu te učiniti prenamjena gospodarskog objekta sagrađenog na poljop.zemljištu u stambeni?
  8. Pozdrav svima! Trebam savjet glede gradnje (restauracije) kuće na postojećim temeljima na zemljištu u Gorskom kotaru na kojem važećim UP-om nije predviđena gradnja. Je li to moguće?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija