Jump to content

mikka

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pozdrav. Moj zaposlenik(fizička osoba,nevažno) ima prostor koji bi mi iznajmio za čuvanje materijala i opreme. Materijal koji bi tamo stajao je materijal koji ja ne plaćam niti naručujem nego samo prolazi kroz mene, odnosno poslodavac ga naruči i plaća a ja ga montiram. Zanima me slijedeće, 1.Postoji li razlika u ostavi odnosno skladištenju tj da li je to ista stvar? 2.Moram li voditi evidenciju o ulazu i izlazu "robe"? 3.Postoji li određena kvadratura po zakonu koja je dopuštena za najam?
  2. Probat cu ti ja odg jer imam obrt, vozilo koje je na ime mozes pravdat tako da pises loko voznju i isplacujes si 2kn po kilometru sto odvozis.Ako sam u krivu neka me netko ispravi.
  3. U postupku smo dobivanja riješenja o uvjetima gradnje za adaptaciju manje kuće. Kad se dobije riješenje da li je potrebno da se riješenje šalje svim susjedima ili je njegova valjanost 15 dana od izdavanja istoga??
  4. Pozdrav. Imam otvoren obrt, prijatelj ima otvoren jdoo, pruza se prilika za dodatni posao van grada. Otvorili bi zajednicku firmu i tamo zaposlili jos dvojicu. Da li vec kao vlasnici svojih firmi mozemo otvorit novu firmu i biti oboje vlasnici te firme? Koje su opcije,alternative?
  5. Pošta se ne gleda svaki dan ako nisi doma.Nema veze, izgleda da je tuzba povucena tako da sve pada u vodu.
  6. Hvala na odgovoru, ali gadi mi se ovo i nacin postupanja drzave, takav dokument jednostavno ne smije se ubacivati samo tako u postu.sta da je sad postar namjerno zaboravio ili slicno opet bi morao platiti kaznu, dodje mi da razbijem nesto ili nekoga. Necu nista placati ne zanima me. pozdrav
  7. Pozdrav. Imam problem, otvorio sam firmu i nisam se u roku 8 dana prijavio u zdravstvenom osiguranju, nego tek nakon nekih 15ak dana. Sutkinja mi je rekla da je kazna u mom slucaju pripisana na 8 do 15 tisuca kuna, ali da mi ona to moze eventualno smanjit na 2700,00 kn.Samo smanjivanje kazne mi govori da optuzba nije bas utemeljena. Razlog zasto se nisam odma prijavio na zdravstv. je zbog toga sto sam cekao rijesenje o otvaranju obrta, a to rijesenje sam cekao 10-12 dana, dakle nisam htio uopce ici se prijavljivat jer mi nije bilo ni odobreno otvaranje obrta. Postar mi je samo to ubacio u sanducic niti je bilo preporuceno niti sam ju dobio u ruke. Ne znam dal sam dobro cuo ali po novom nekom zakonu, ako ti postar ubaci postu u sanducic da se to smatra da je to dostavljeno kao tebi u ruke, ne mogu to pojmiti uopce da se takav dokument predaje na takav nacin jos s obzirom da je sve uvjetovano vremenskim preiodom u kojem bi ja trebao brzo djelovati, pa ako ima neko da poznaje novi zakon, molio bi za pomoc. Bio sam na poreznoj, tamo su mi rekli da pise na papiricu "dostavljeno u postanski sanducic". niti pise kada je "uruceno" niti kada je dostavljeno. Rekao sam sutkinji da cu uzet malo odvjetnika i posavjetovat se njime, ona je na to odgovorila "ma nema tu nista od tuzbe".
  8. ako sam dobro shvatio, mogu si isplatiti ali ne mogu ovih dodatnih 400 kn.
  9. Pozdrav.Zanima me da li si mogu kao vlasniku obrta isplatiti bozicnicu s tim da nisam prijavljen kao zaposlen?
  10. mikka

    Ime obrta?

    Hvala, sad razumijem.Ovaj obrt bit ce u vezi telekomunikacija, znaci nikakava trgovina i ugostiteljstvo.
  11. mikka

    Ime obrta?

    Znaci koliko sam skuzio ja ne smijem imati kao naziv obrta neko random ime tipa "tehnika" ? Na prijavi za upis u obrtni registar imam "Naziv obrta"(tvrtka) i ispod toga "Skraceni naziv obrta"(tvrtka), nije mi sad jasno, sta bi trebao imati u nazivu tvrtke ime i prezime a u skracenom nazivu sta? Ili u nazivu treba biti recimo "Netcom" obrt za elektroniku i komunikacije, vl.Pero Peric, a u skracenom samo "Netcom" ?
  12. mikka

    Ime obrta?

    Pozdrav. primjer: obrt A koristi ime abeceda obrt B bi htio otvoriti isti obrt pod imenom abe-ceda da li je to moguce? u istoj su zupaniji. hvala
  13. pozdrav. imao sam ugovor na neodredeno, dobio sam otkaz kao tehnoloski visak nakon 2 god.firma je u to vrijeme otpustila jos dvoje ljudi(ugovor na odredeno). poznavajuci zakon, firma me je trebala zvati ponovo kod novog zaposljavanja ljudi, medutim nije.mjesec ili 2 je proslo i na moje mjesto, zaposleno je 4,5,6 ljudi, ne znam tocno koliko ali manje od 4 nije. kako to rijesiti? pozvati inspektorat da odradi svoje? kakve su sanse da ce oni tu nesto rijesiti? zanima me jos imam li ja tu pravo na kakvu naknadu, zbog toga sto me nije zvao nego nekog drugog, s tim da sam nakon 2 mj se zaposlio u drugoj firmi.? inace, mislio sam ga tuziti zato sto mi nije dao otpremninu, cca 2000 kn i bustu cca 1000 kn + 4 dana godisnjeg, ali odvjetnica mi je rekla da se dobro ogradio i da mi se to ne isplati jer je tuzba 1000 i nesto kn..itd
  14. Hvala na odgovorima... 1.poslao sam mu zahtjev za zastitu prava u roku 15 dana ali nije odgovorio, takoder sam mu poslao preporuceno i imam papiric cuvam da se vidi. 2.zanima me ako mu posaljem inspekciju kako oni to ispitaju, jer naravno da nece nista naci ako ovi sakriju,zna li netko kako to ide? 3.ne znam kako to ide s policijom, malo cu se raspitati za sve.imam od tetke prijateljicu koja radi u sindikatu pa cu vidjeti sve s njom najbolje. 4.e da, zanima me, on je meni u otkaznom ugovoru napisao da mi daje 9 dana godisnjeg, kakva je to fora, jel ga mogu tuziti za to? mislim da imam pravo na 19 dana najmanje, eventualno sam iskoristio 2 il 3 dana odmora sto mi se pisalo kao godisnji. ? Ne zna on uopce sta ga ceka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija