Jump to content

Fireglory

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naime javio sam se na natječaj za zaposlenje u državnoj službi. Međutim, kako nikakve informacije nije bilo nakon završetka natječaja, nazvao sam ustanovu da provjerim jesu li donijeli odluku. No na moje iznenađenje tamo su uredno zanijekali su da su zaprimili moju prijavu. Kako se radi o ustanovi koja se nalazi blizu mojeg doma, nekako mi je teško sumnjati u zakazivanje poštanskih usluga. Prijava je poslana dan prije posljednjeg dana natječaja (preporučeno) i rečeno mi je da sigurno stiže na adresu sljedećeg dana - dakle unutar roka. Posredno sam saznao da je posao dobila osoba iz tog mjesta. Budući da vjerujem da je moja prijava uredno stigla, a odgovora na nju nisam dobio, kakve su moje pravne opcije da osporim natječaj ili što da poduzmem u slučaju da moja prijava i dalje ostane ignorirana? Hvala...
  2. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339713.html Članak 82. molit ću lijepo...
  3. Dakle Odluka o komunalnom redu je jača od Zakona o sigurnosti na cestama? Napisao sam prigovor i poslao na Komunalnog redarstvo grada Zagreba unutar 8 dana od incidenta. Danas mi je došao Zapisnik sa uplatnicu u kojem se spominje i pravni lijek, tj. mogućnost prigovora, ali se i navodi na upućivanje prigovora ne odlaže naplatu prekršaja. Koji je onda smisao prigovora?
  4. Da li moram pisati prigovor da ne dobijem prekršajni nalog od policije? I ukoliko se odlučim prigovor, šaljem ga na Komunalno redarstvo grada Zagreba?
  5. Konačno sam i ja dočekao da me pauk zaskoči. Lokacija: Vlaška 72b (ispred trgovina Rainbow i Samsonite) Popeo sam se vozilom na nogostup, upalio "sva 4" i na brzinu skoknuo u trgovinu po neke sitnice, znajući da ima pravo na zaustavljanje do 3 min. Vozilo sam ostavio, logično, paralelno sa cestom. S lijeve strane (do kolnika) ostavio sam razmak točno u širini rubnika (20tak cm), a s desne je bilo dovoljno da se provuče još jedno vozilo. Dakle, apsolutno nisam opstruirao prolazak pješacima. Koliko sam upućen, treba ostaviti 1,6m mjesta s desne strane. Po mojoj procjeni - sve u okvirima zakona. Međutim, po izlasku iz trgovine naišao sam na dečke iz ZGparkinga da "rade". Izdan mi je račun od 250,00 Kn za rad pauka s mogućnošću prigovora. Po kojoj je to osnovi komunalni redar mogao izdati nalog za "dizanje" vozila kad ono: 1) nije bilo parkirano, već zaustavljeno s upaljenom signalizacijom, 2) nije opstruiralo nikakav promet jer je zaustavljeno tako da je pješacima ostavljeno s desne strane dovoljno mjesta za prolazak?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija