Jump to content

proab

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sorry, ali moze pls. primjer. Dakle: otkaz mi npr. traje 1 mjesec (1.6.-1.7) ali imam jos 10 dana g.o. Da li to znaci: a) da mi otkaz nastupa 11.7. (1.7.+10=11.7.) b) da mi otkaz nastupa 15.7. (jer od 1-14.7. "koristim" 10 radnih dana za GO)? Pls. molim odgovor i na druga dva pitanja o GO i otkaznom roku - evo tu kopiram s te teme: 1. da li pravo na naknadu za neiskoristeni GO vrijedi i za neiskoristeni GO od prosle godine a koji nije iskoristen do 30.6. OG? Inace, zahtjev za odobrenjem tog godisnjeg je na vrijeme predan ali nije odobren iako nije bilo poslovnih razloga za odbijanje (tvrtka ne posluje vec je u likvidaciji). Da li se i ti dani smatraju neiskoristenim pa se poslodavca moze traziti za isplatu istih? 2. Sto je s pravom na godisnji ako mi otkazni rok zavrsava nakon 30.6. OG? Imam li pravo na puni GO ili samo na proporcionalni dio (ca. 8/12)? Imam li pravo traziti da prenesem proporcionalni (preostali) dio kod novog poslodavca? Naime imam jako puno neiskoristenog GO, ukljucivo cijeli proslogodisnji, pa mi ovo jako utjece na datum isteka ugovora o radu! HVALA!
  2. Dva pitanja: 1. da li pravo na naknadu za neiskoristeni GO vrijedi i za neiskoristeni GO od prosle godine a koji nije iskoristen do 30.6. OG? Inace, zahtjev za odobrenjem tog godisnjeg je na vrijeme predan ali nije odobren iako nije bilo poslovnih razloga za odbijanje (tvrtka ne posluje vec je u likvidaciji). Da li se i ti dani smatraju neiskoristenim pa se poslodavca moze traziti za isplatu istih? 2. Sto je s pravom na godisnji ako mi otkazni rok zavrsava nakon 1.6. OG? Imam li pravo na puni GO ili samo na proporcionalni dio (ca. 8/12)? Imam li pravo traziti da prenesem proporcionalni (preostali) dio kod novog poslodavca?
  3. Zanima me nacin racunanja dva mjeseca? Znaci li to npr. ako mi je otkaz 17.3. da mi nastupa 17.5. ili na nacin da svaki mjesec vrijedi 30 dana, pa je to 16.5.? Takodjer, kako se tu uracunaju dani godisnjeg? Da li se broje neradni dani i praznici ili samo radni dani? Unaprijed hvala!
  4. Pitanje: Da li to znaci da bi trebalo prijaviti potrazivanja u sklopu poziva za prijavu istih (ona 3 poziva s rokom 6 mjeseci)? Naime, tvrtka je u likvidaciji, ja sam u otkaznom roku koji tece i na kraju trebam dobiti otpremninu. Ono sto me "muci" je da tvrtka ne dovrsi likvidacijski postupak, isplati prijavljene vjerovnike i da na kraju nema novaca za moju otpremninu. Da li se mogu osigurati na nacin da preostale place i otpremninu i sluzbeno prijavim tvrtki kao moje potrazivanje? Pretpostavljam da se onda na neki nacin mora u likvidacijskoj masi rezervirati sredstva za moju otpremninu i placu. Ovo je dodatno problem jer mislim da razlicito gledamo na to koliku bi mi otpremninu trebali isplatiti, pa bih da se negdje sluzbeno evidentira moj zahtjev/ocekivanja, kao eventualna podloga za kasniju tuzbu ako bi do toga doslo. Takodjer, da li se tvrtka moze likvidirati (tj. prestati postojati) dok meni ne istekne otkazni rok i podmire se sva moja potrazivanja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija