Jump to content

inspire

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je inspire objavio

  1. može li mi netko reći tko je autor komentara KZ-a kojeg spominjete, neke mi stvari nisu jasne, možda ih razjasnim ako pročitam komentar. hvala.
  2. Kolegice Maajda, Gospođa koja se javila iz Ministarstva rekla je da rezultati neće biti danas. Poslala sam ti jednu privatnu poruku vezano za jednu tvoju objavu na drugoj temi, pa mi se javi na pm.
  3. Kolegice Maajda, imate privatnu poruku, pozzz.
  4. Kolege, je li netko od vas slušao ispit ovu srijedu (28.11.) na Visokom trgovačkom sudu, zanima me tko su bili članovi Komisije. Unaprijed se zahvaljujem.
  5. Sentinel, molim te i meni, nisam ništa dobila na pm, može i na mail jjpravnica@gmail.com
  6. Može i meni, molim vas... jjpravnica@gmail.com
  7. Hahaha Gabice, nasmijala sam se od srca ovom tvom kitu i ZRS-u. Nego, i ja bih info o tome što će biti, ako može na p.m., ako ne može na p.m. može i na mob. Hvala
  8. Molina, moj mail je jjpravnica@gmail.com Hvala puno!
  9. Hvala kolegice, sada mi je jasno glede uvjeta za primjenu. Još mi je malo nejasno da li ih mora predložiti državni odvjetnik ili ne. Odnosno, iz presuda koje sam čitala proizlazi: 1. po starom ZKP je SM predlagao DO a sud je takav prijedlog mogao prihvatiti i ne prihvatiti - ali ne znam (po starom ZKP) ako ih DO nije predložio, da li je sud svejedno mogao odrediti SM ex offo 2. a po novom ZKP izgleda da o primjeni SM odlučuje isključivo sud (jer DO više ne predlaže kp sankcije) 3.tu mi je još sporno koji ZKP primijeniti kad dobijemo spis-važeći po datumu glavne rasprave (kao što ste pisali) ili onaj u trenutku pokretanja postupka (odnosno potvrđivanja optužnice) Napomena: sve gore navedeno možda nije ispravno, ovo su više logični zaključci prema sadržaju presuda koje imam, a nešto manje pravni... I još bih molila neku dobru dušu ako mi može poslati primjer rješenja o istražnom zatvoru. Veliki pozdrav svima!
  10. Drage kolege, evo čitajući vas osjetih pobudu ( p.s. je li to pobuda ?) da vam se zahvalim na ovim informacijama na koje bi trebalo pripaziti (ja ću ih se držati), posebno sa stajališta (još) jednog korporativnog pravnika, kojem je pisanje presuda priličan poduhvat. Stoga vas molim da mi razbistrite misli- da li sud određuje sigurnosne mjere po slobodnoj inicijativi ili na prijedlog DO (koliko sam shvatila po novom ZKP-u ih samostalno određuje sud, a po starom ZKP-u na prijedlog DO?) Molim nekog pametnog kolegu da mi objasni da li i kada da u presudi odredim neku od sig.mjera, što će me u spisu navesti da li da je određujem ili ne? p.s. doista sam htjela "stisnuti zube" i sama ovo prokužiti iz presuda, al "nejde" - vi ste mi zadnja nada... zahvaljujem
  11. Nusha 555, hvala ti puno na odgovoru, doći ću da vidim kako to izgleda. Još mi samo molim te reci mjesto održavanja i adesu (nisam iz Zg), je li to u prostorijama HOK u Koturaškoj? Hvala puno još jednom!
  12. Poštovani supatnici, Molim nekog tko zna za info...može li se netko (vježbenik u gospodarstvu) tko nije odvj.vježbenik nekako priključiti seminaru HOK-a? Da li netko provjerava osobe koje ulaze u dvoranu u kojoj se održava seminar? Htjela bih doći na seminar koji počinje sad u ponedjeljak, malo poslušati i motivirati se. Je li moguće? Tx na odgovorima
  13. Molim za savjet. Nabavila bih Komentar ZOO-a. Koji komentar kupiti?! Molim informaciju o autoru i godini izdanja. Unaprijed zahvalna.
  14. I ja bih molila skriptu iz građanskog na mail jjpravnica@gmail.com Hvala
  15. Poštovani, molim Vas za pomoć. Da li se u slučaju promjene predsjednika Nadzornog odbora mora održati konstituirajuća sjednica (prva, počevši od njegovog manadata) ili se nastavlja broj na posljednju sjednicu (npr.5 sjednica). Napomena: promijenio se samo predsjednik, ostali članovi su isti. Pomoć, hitno je!!!
  16. I ja bih molila presude na mail: jjpravnica@gmail.com Puno hvala!!!!
  17. Drage kolege i kolegice, molim nekog tko već vlada materijom iz ZUS-a da mi odgovori na 2 pitanja: 1. upravni spor-vrste koje su vrste? spor o zakonitosti i spor pune jurisdikcije, ima li još koja vrsta spora koju ja nisam uočila? 2. naknadni spor??? koji je ovdje odgovor, na koji se članak ovo pitanje odnosi? U iščekivanju odgovora...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija