Jump to content

PetarZg

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno Vam hvala na pojašnjenju.Na na vedenom stanu postoji teret doživotnog uživanja, znači li to da u najgorem slučaju gospodinu moram omogućiti da zajednički koristimo stan ? Što je u tom slučaju sa plaćanjem režija? Hvala.
  2. Prodavatelj nemože rješiti brisanje služnosti. Možeš li mi pojasniti razliku imeđu uživanja i plodouživanja. Hvala.
  3. Namjeravam kupiti stan na kojem je u ZK izvatku u teretovnici upisano pravo doživotnog uživanja. Gospodin koji ima ovo upisano pravo sada ne živi u tom stanu.Ako kupim taj stan a gospodin koji ima pravo doživotnog uživanja odluči koristiti to svoje pravo dali to znači da on može meni uskratiti korištenje stana (moram li iseliti iz stana ako to on zatraži)ili imamo pravo na zajedničko korištenje stana.Dali postoji razlika između prava doživotnog uživanja i plodouživanja nekretnine ?(ili je to jedno te isto). Hvala.
  4. Hvala na odgovoru.Molio bi još pojašnjenje o pravnoj osnovanosti takvog prigovora.Naime nije mi u cilju samo odgoditi ovrhu već me zanima kolike su mi šanse da sud prihvati moj prigovor. Unaprijed Vam hvala.
  5. Molim vas za pravni savjet. Dobio sam rješenje o ovrsi od javnog bilježnika radi podmirivanja troškova započete radnje premještanja vozila-dolazak pauka. To sa paukom se dogodilo 30.12.2006, u veljači 2007 sam dobio prekršajni nalog po kojem sam trebao platiti kaznu za navedeni događaj.Na to sam uložio prigovor i objasnio da nisam parkirao vozilo niti ga zaustavio već da se auto pokvario i stao na cesti te da sam ga odgurao na nogostup da omogućim normalan promet drugim vozilima. Da skratim, na prigovor mi nisu odgovorili ali su predmet uputili na Prekršajni sud u Zagrebu.Sud donosi u listopadu 2008. Rješenje po kojem trebam platiti navedenu kaznu i trškove postupka.Na to Rješenje podnosim žalbu Visokom Prekršajnom Sudu. Do danas nisam dobio nikakvo rješenje po toj žalbi . Pretpostavljam da je nastupila zastara. Moje pitanje je: 1. Dali imam osnove pisati prigovor na rješenje o ovrsi na okolnost da u prekršajnom postupku nije donesena pravomoćna presuda, a samim tim nije mi dokazano počinjenje prekršaja. 2. Rješenje o ovrsi je napisano 31.8.2007 a meni je uručeno 16.6.2010. Jesu li time prekoračili nekakav rok i mogu li se na to pozvati u prigovoru. Unaprijed Vam se zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija