Jump to content

louis_i_am

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je louis_i_am objavio

  1. Predsjednik sam Udruge mladih i na početku godine Grad nam je odobrio 5000,00kn za projekt koji se provodi kroz cijelu godinu. No do sada su nam isplatili samo 1000,00kn. Što učiniti kako bi nam isplatili preostalih 4000,00kn?
  2. Osnujte zadrugu te kao suosnivača stavite Udrugu.
  3. Prije svega, morate opisati svoj projekt i to detaljno: mjesto i vrijeme održavanja, ljudi koji sudjeluju, tko su korisnici, kolika novčana sredstva su Vam potrebna, tko sufinancira itd. Ono što je najvažnije, morate napisati koju uslugu Vi nudite sponzoru (reklama na ulaznicama, majicama, web stranicama. Svaki sponzor ima svoje zahtjeve, ali ovo je nešto što će Vam trebati kod svih sponzora.
  4. Večina ih traži da prostor koji koristi Udruga bude u vlasništvu grada/općine i to bez ikakve naknade ili da bude u vlasništvu Udruge. Preostaju Vam tri šanse: 1. Dogovorite s gradom/općinom oko korištenja prostora 2. Prepišite na Udrugu prostor koji trenutno koristi 3. Raspitajte se kod osoba koje su Vam dale taj ultimatum možete li Vi svoj prostor iznajmiti Udruzi sa ili bez naknade te sklopite ugovor.
  5. Naišao sam na jako veliki broj oglasa i web stranica koji nude "odlično plaćeni posao punjenja kuverti". Kažu Vam da prvo morate na njihov žiro-račun uplatiti određeni iznos te će Vam oni poslati sav potreban pribor i materijal za početak posla. Naravno, kada Vi njima uplatite novce, oni Vama ne pošalju ništa niti ikada više odgovaraju na e-mail. Iz svega toga se može zaključiti da je riječ o prijevari pa se postavlja nekoliko pitanja: Može li ih se tužiti i tko to može (policija ili isključivo privatna tužba)? Kako dokazati da je riječ o prijevari? Jer na web stranici ne piše nikakvo ime tvrtke na čiji račun uplaćujete novce već se iza tog računa krije fizička ili pravna osoba, najčešće udruga, koja se brani da je to što ste Vi uplatili na njihov račun neka vrsta donacije. Meni se ne čini da je takav spor lako za dobiti jer inaće ne bi 2-3 godine ima i prezime neke osobe bilo napisano u oglasu za takvu vrstu "prijevare". Unaprijed hvala na odgovorima!
  6. U 10. mjesecu prošle godine potpisao sam ugovor na 24 mjeseca u TELE-2 u Knock out tarifi 150 uz kupnju mobitela. Nisam zaposlen, nemam nikakvih primanja niti vlastite imovine, nemam niti žiro niti tekući račun, a dok sam sklapao ugovor još sam išao u školu. Zanima me može li se kako raskinuti ugovor bez plaćanja punog iznosa za preostale mjesece. Unaprijed hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija