Jump to content

konte

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Medicinska sestra ima više od 30 godina radnog staža koje je odradila što u sklopu Doma zdravlja što kod svojeg doktora privatne prakse kada se išlo u privatizaciju. Doktorica je na žalost umrla, ambulanta se ukinula, a medicinska sestra automatizmom je prešla pod Dom zdravlja, odmah nakon odjave privatne prakse. Dakle nema prekida radnog staža. Godišnji odmor iz 2008.godine nije bila u mogućnosti iskoristiti, a imala je pravo na 29 dana. Prelaskom u Dom zdravlja rečeno joj je da nema pravo na iskorištenje tog godišnjeg odmora. Molim za stručno mišljenje. Hvala.
  2. Ovako sam doznala... prema pravilniku za pristupanje drž.ispitu za predškolski odgoj (jer ovaj gore bio je izgleda samo za razrednu nastavu), rekli su nam, ravnateljica u vrtiću i na pedagoškom fakultetu u Rijeci gdje je djevojka studirala i ostala u dobrim odnosima, da mora biti prijavljenja 8 sati dnevno. Ja sad naravno, a i ta djevojka koja želi i mora raditi jer u vrtiću neće primati plaću i nema od čega živjeti, imamo problem. Iz iskustva znam da radna isnpekcija ne priznaje nikakav ugovor o djelu... Ne znao šta da radimo ni kome da se obratimo više..ima li kakvog načina?
  3. puno hvala. Članak 10. Pripravnici su obvezni biti nazočni nastavnim satima mentora – najmanje 30 sati tijekom stažiranja, a mentor je obvezan biti na nastavnim satima pripravnika 10 sati. Pripravnici volonteri obvezni su biti nazočni nastavnim satima mentora najmanje 2 sata tjedno tijekom nastavne godine, odnosno 70 sati, te samostalno održati 35 nastavnih sati uz prisustvo mentora. Obvezno hospitiranje treba obuhvatiti sve oblike rada s učenicima, ravnomjerno raspoređene tijekom stažiranja. Pripravnici – stručni suradnici i odgajatelji – surađuju s mentorom na poslovima iz mentorova djelokruga 60 sati tijekom stažiranja. Pripravnici volonteri – stručni suradnici i odgajatelji – ob¬vez¬ni su provesti s mentorom u školi na poslovima stručnog suradnika ili odgajatelja najmanje dva dana mjesečno tijekom nastavne godine, odnosno 140 sati. ovo sam nasla...ali ne razumijem bas...znaci ona je pripravnik volonter.
  4. Imam slučaj da djevojka koja je završila pedagoški fakultet, a mora odraditi volonterski rad godinu dana kako bi mogla polagati državni ispit (da bi uopće mogla raditi), želi raditi još jedan posao. Naime, za volonterski rad se ne dobija nikakva naknada (a prijavljeni su na mio i zdrav u punom radnom vremenu), pa ispada da nemaju od čega živjeti. Kako je to djevojka koja poznaje posao i doista mi vrijedi, molim za pomoć. Da li postoji ikakva osnova da se prijavi u radni odnos kod mene i istovremeno odrađuje volonterski rad? hvala
  5. Završavam dodiploski studij ekonomije i namjeravam upisati poslijediplomski studij pri Pravnom fakultetu smjer fiskalna politika i fiskalni sustav. Zanima me koja je točno razlika između poslijediplomskog studija ili poslijediplomskog specijalističkog studija i da li mi on omogućava pristup pravosudnom ispitu kada se zadovolje ostali uvjeti. Upoznata sam sa time da se mogu kombinirati dodoplomski stuiji sa posijediplomskih različitih struka, ali mi se čini prejednostavno da mi takva kombinacija (umom slučaju) omogućava da ne moram upisati pravni faklutet ispočetka (što je bila moja prvobitna nakana) a da radim pravnoj struci..... hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija