Jump to content

karlaroko

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Je li u skladu sa Zakonom da se po isteku prava na žalbu Sudske presude, strankama u postupku dostavlja ispravak prethodne sudske presude nadopunom o kojoj nije bilo rijeći na ročištu. Zahvaljujem
  2. Postovani, Neposredno prije smrti meni i bratu otac je darovnim ugovorom ostavio svu svoju imovinu.Ostavinskom raspravom, koja nije završena , nismo dobili nista. Moj otac sklopio je kupoprodajni ugovor o prodaji zemljišta i tom prilikom dobio kaparu, za što postoji ovjera od bilježnika. U ugovoru ne stoji da je u slučaju nerealizacije duzan vratiti duplu kaparu kao ni kamate, vec samo kaparu. Otac nije mogao realizirati ugovor , a kupac mu isplatiti ugovoreni iznos jer zemlju nije u roku uknjizio na svoje ime, iako je svu potrebnu dokumentaciju predao na zemljišnik. U međuvremenu ga je kupac tužio za pavrat kapare zbog nemogućnosti realizacije ugovora. Kako je moj otac pok.kupac je sudskim putem predložio da će meni i bratu isplatiti razliku kapare i ugovorene cijene. Sudu smo poslali pismeni odgovor i složili se s prijedlogom kupca. Sada kupac i njegov odvjetnik spominju dodatne "navodne akontacije" mom ocu,a za koje nema potvrde o isplati i traži da se za navedene akontacije smanji dugovanje. Molim da mi odgovorite: 1. Imamo li, budući nismo nasljednici, već smo imovinu stekli darovanje, obaveza prema navedenom kupcu- 2. Ima li pravo kupac od nas tražiti povrat kapare. (Nismo u financijskoj mogućnosti to izvršiti i zato smo se složili da se ugovor o prodaji zemlje realizira)- Zahvaljujem na odgovoru Odgovori Proslijedi. -------------------------------------------------------------------------------- Brzi odgovor
  3. Koji je zakonski rok u kojem nadležne službe trebaju uknjižiti na zemljišniku Ugovor o darovanju, a u kojem se zakonskom roku treba dobiti poziv za ostavinsku raspravu.
  4. Po čitanju ostavinske rasprave izad smrti oca nije mi ostalo nikakvo nasljeđe, budući ništa od imovine nije ni imao na svoje ime. Jesam li u tom slučaju dužna ppodmiriti njegove obveze po sudskom rješenju, budući ništa nisam ni naslijedila. Trebam li se odreći nasljedstva ili je to u ovom slučaju nepotrebno?
  5. Neposredno prije smrti, otac je meni i bratu darovnim ugovorom ostavio svu svoju imovinu, odnosno imovinu koju je on naslijedio od svojih roditelja. darovni ugovor smo dostavili nadležnoj službi za uknjižbu /6.mj.2009)ali do danas nismo dobili nikakvo pismeno rješenje.tek sada, a na našu intervenciju, dobili smo poziv za ostavinsku raspravu. Obzirom da nam je otac darovao svu svoju imovinu, jeli pametno da se odreknemo nasljedstva, budući on ima nerješen sudski spor prema kojem bi on trebao prema dosadašnjem rješenju trebao nadoknaditi tužitelju određeni iznos sredstava na ime povrata dupla kapare za prodaju zemlje, do čega nije došlo očevom mi krivnjom.Napominjem da smo spremni izvršiti tužitelju povrat kapare (ali ne duple), neovisno o ostavinskoj raspravi, ali bi na ovaj nacin žečljeli izbjeći povrat duple kapare. Isto tako, zanima me , imamamo li pravo , u koliko se utvrdi naknadno pronađene imovina prepisati je nasebe. Molim odgovor na čemu se unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija