Jump to content

53andrej

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je 53andrej objavio

  1. Poz,trebam savjet,kupio sam vozilo u zg,ja sam iz petrinje,vlasniku je ostavljena knjizica vozila da moze ispuniti ugovor,ovjeriti i poslati mi postom,prometna i polica osiguranja je kod mene,postom sam dobio ugovor,gdje stoji da se tablice ponistavajum,tako da ga ja mogu odjaviti u 53nji,ali problem je u u tome sto knjizice vozila nema,zvao sam ga i tvrdi da je nemoze pronaci,zagubio ju je negdje ali je spreman napraviti sve da se to rijesi,nova ili nesto vec,tko treba ici po novu knjizicu,ja ili vlasnik koji je jos uvijek upisan u nju i sta je sve potrebno,dali ima kakvih komplikacija u vezi toga,hv.
  2. Da,u tome je problem,rata kredita u RBA ide gore jer nisam vise njihov klijent,problem je ako HYPO prebacuje novce na RBA to vise nisu stalna primanja u matičnoj banci i ukidaju mi minus koji trenutno iznosi 10000 kn,master 10000 kn,pristao bih ja i na HYPO ako ce preuzet sva moja dugovanja i da njima otplacujem,ali sumnjam u to!
  3. Molim odgovor,zaposlen sam na neodređeno u jednoj firmi vec 5 g.te primam plaću na tekući račun u RBA gdje imam kredit te minus po racunu u visini 300%,sad se desava da svim djelatnicima poštom stizu pinovi od nove kartice u hypo banci bez icijeg odobrenja,znaci firma je otvorila svima tekuće račune u drugoj banci,gdje če navodno isplaćivati plaću,dali je po zakonu da netko moze bez mog odobrenja ili potpisa otvoriti tekući račun u drugoj banci??hv.
  4. Poz,da ne duljim previse,odmah na stvar!skupio sam 9 bodova,zalio sam se vps-u,zalba je odbijena i stigla doma u roku 20 dana,sto je izrazito brzo,netko je povukao veze da se to rijesi sto prije,jer su ti bodovi i kazne zaradjene na (vrlo ruzan nacin,priznajem sa moje strane,kriv sam i ne bijezim od toga),sad pitanje je kad dobivam zabranu upravljanja od policije,jer mi je u prvom rijesenju,prije zalbe vozacka trebala biti oduzeta na 1.g,(zalba odgadja izvrsenje),sad je proslo vec 2 mj.meni jos nista ne dolazi(provjerom u terminalu jos mi nije oduzeta),na pitanje u policiji zasto mi nije vec upisana zabrana,njihov odgovor je bio da oni jos nista nisu zaprimili od vps-a,sto nije tocno,jedan primjerak da je zalba odbijena ide meni,a drugi policijskoj p.,meni je u interesu da sto prije to (odgulim),sad me zanima gdje je zapelo,kad mogu to ocekivati,da se pripremin(na poslu)?hv.
  5. Preko spaga i vezica sam dobio na sudu to sto sam dobio,ali da sam znao sto ce se odvijati kasnije onda bi zamolio na sudu da mi oduzmu vozacku,jer su sudac i policajac raspravljali da mi se oduzme na 2mj.ali policajac se slozio sa sudcem da mi se i to zamjeni za god.dana uvjetne,nitko na sudu nije imao pojma sto ce se desiti kasnije(ili su presutili)jer da su mi oduzeli vozacku to bi bilo na 6 mj.i to b kategorije,a ovako 1 god.bez svih kategorija.
  6. Ovako,imam problem,da skratim pricu:alkohol itd...na prvostupanjskom sudu sam prosao relativno super,pravomocna presuda je bila mizerna novcana kazna te umjesto oduzimanja vozacke dodjeljena mi je uvjetna osuda,policajac koji je predstavljao tu policijsku postaju je rekao da slavim drugi bozic zato sto mi nisu oduzeli vozacku jer mi treba za obavljnje posla.4 mj.kasnije dolazi mi od te iste pol.postaje da sam tim prekrsajima skupio 9 bodova i da mi sve kategorije oduzimaju na 12 mj.Napominjem do toga 0 bodova,uzoran vozac(zbog toga je sud donio blagu odluku).Podnio sam zalbu VPS-u te sam odgovor dobio u roku 25 dana,sve odbijeno,ali u rijesenju nepise nigdje da je pravomocno ni da nemam pravo na zalbu,pitanje glasi,dali sam mogao biti optuzen 2 puta za isti prekrsaj u roku pola sata,znaci 2 puta odbijanje alkotestiranja u roku pola sata,dva puta neispravno svjetlo,takodjer svi prekrsaji u roku od pola sata,samo druga patrola,i dali postoji kakva mogucnost nove zalbe i kome,hvala.
  7. Pozdrav,imam jedan veliki problem pa ako netko moze pomoci lijepo molim,napravio sam prosle godine veliku glupost,u pola sata sam napravio 7 prekrsaja,nije bitno kojih jer sam bio na sudu u 8 mj.i preko nekih veza sam drasticno smanjio kaznu,te mi je trebala biti oduzeta vozacka dozvola na duze vrijeme,ali i to uz pristanak policijske sluzbene osobe sam zamjenio za uvjetne kazne u trajanju 1 g.27.08.2010 dobio sam rijesenje od suda upravo ovako kako sam opisao gore,gdje pise da se stranke,u ovom slucaju to je bio policajac koji je zastupao svoju postaju odricu mogucnosti na zalbu i rijesene postaje pravomocno,sve super,presuda u moju korist i ja sretan,e jucer 19.01.2011 nastaju problemi kad sam od iste policijske uprave dobio rijesenje da imam 9 bodova i da mi oduzimaju vozacku dozvolu na 12 mj.i to svih kategorija,iako je prekrsaj koji sam ja napravio pocinjen sa b kategorijom,pitanje,sud mi ostavi vozacku zbog potrebe posla i predstavnik te policijske postaje se slozi sa presudom,a sad dobijem od te iste policijske postaje da je uzimaju,dali policija moze uzeti vozacku ako je sud odredio uvjetnu kaznu u zamjenu da vozacku zadrzim,smisao uvjetne kazne,pomoc?
  8. Poz,radi se o mom prijatelju koji je kupio auto prije 1 g. u karamboliranom stanju,on ga je sad slozio te nasaju problemi! zadnji put je auto bio registriran prije 4 g.nije odjavljen ima tablice jos uvijek,vlasnik koji je u knjizici vozila i prometnoj je prodao auto nekom drugom od kog je kolega kupio auto,ali taj prodavatelj ima ugovor kod javnog biljeznika ali nikada nije platio porez te nije prepisao auto na sebe te ga je prodao mom kolegi koji sad nezna kako prepisati auto,pravi vlasnik tvrdi da je on prodao vozilo te da nema nista s tim,ovaj drugi koji ima ugovor ne zeli platiti porez ni prepisati na sebe jer nema auto, pa tek onda na kolegu,pitanje glasi,dali se taj vlasnik sto ima samo ugovor da nekako zaobici te nagovoriti nekako pravog,iz knjizice vlasnika da napravi prepis ponovno sa kolegom?
  9. Dali netko zna kolika je odprilike kazna za sve ovo,jer dodje mi da se objesim,ako je policija odradila profesionalno,zasto me prva patrola pustila,ako su vec zakljucili da sam vidno alkoholiziran,te zasto su me odveli na 12 satno zadrzavanje i to iz moga dvorista,na temelju cega ako me u tom vremenskom razdoblju nisu ispitali dali sam pod utjecajem opojnih sredstava,te dali policajac moze nepropisno uletiti u dvoriste bez kape na glavi i ponasati se kao kauboj i to sve pred ocima moga oca koji je izasao van iz kuce i sve promatrao,te mi je on napisao da sam opet odbio alkotest i to preko puta moje kuce,ja iz dvorista nisam niti izlazio,a to sto je napisao napravio je bez moga znanja!
  10. Poz.imam jedan neuobicajen slucaj i trebam pomoc,u subotu 0ko 04.00 h.zaustavljen sam od strane policije zbog neispravne zadnje signalizacije na autu,to priznajem zadnja svjetla su pregorila(zarulje),tokom cijeloga dana sam popio 5 malih piva i dva puta u medjuvremenu dobro jeo te se nisam osjecao u alkoholiziranom stanju,ponudjen mi je alkotest dreger i ja sam odbio,nisam imao pojma kakve su kazne za odbijanje niti me sluzbena osoba informirala o tome,nije mi ponudjeno ni vadjenje krvi sto bi pristao,nakon oduzimanja voz.dozvole sjedam u auto i krecem kuci bio sam udaljen 900 m od kuce,sve pred njihovim ocima,ulazkom u dvoriste iza mene se pali rotacija od drugog sluzbenog vozila i 3. policajac dolazi kod mene u dvoriste i trazi vozacku i prometnu,uletio kao kauboj bez kape na glavi,nakon sto sam mu odgovorio da sam prije 3 min ostao bez dozvole od strane njegovih kolega poceo se ponasati bahato na sto sam i ja pozivcanio te sam ga trazio da napusti dvoriste i poceo sam ga verbalno vrijeđati,i za ovo prihvacam krivicu puko mi zivac,da stvar bude jos gora zvao je opet ovu ekipu koja mi je uzela dozvolu te zatrazio odvođenje u postaju i 12 satno zadrzavanje do prestanka alkoholiziranog stanja koje nije nigdje utvđeno,bez pogovora sam sjeo sa tom prvom ekipom i otisao na zadrzavanje,zato sto su bili kulturni i sto se tice njihovog ponasanja nemam prigovora,osim u informiranju mene samoga,sad trbam bilo kakvu pomoc,jedni me puste drugi zaustavi u dvoristu,pomoc!Jos da dodam nisam nikada do sada kaznjavan,radim kao vozac u jednoj firmi i znam sto znaci alkohol,odbio sam dreger zbog sumnje u njegovu neispravnost.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija