Jump to content

coflek

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. u skripti sa seminara iz HOKa sudac Kos: samoterećenje- čl. 286 ZKPa ograničeni procesni imunitet
  2. KAZNENO- MILJEVIĆ- 13.12.2011. Ministrastvo pravosuđa 5. Vrijeme počinjenja k.d. 11. Pripremne radnje 21. Razlozi isključenja protupravnosti. 28. Uzročnost 70. Davanje mita - tko ga može počiniti?- bilo koja osoba! 92. Privatni tužitelj 118. Obustava i prekid istrage 127. Samoterećenje 143. Odgoda i prekid rasprava 144. Tijek rasprave 30. Vrste kaznenopravnih sankcija i svrha kažnjavanja 32. Kazna dugotrajnog zatvora 34. Novčana kazna i njena zamjena 35. Uvjetna osuda i njen opoziv 69. Primanje mita - teže od davanja mita 158. Granice ispitivanja žalbe 163. Zahtjev za zaštitom zakonitosti 167. Kazneni nalog 170. Maloljetnici 171 Stvarna nadležnost suca izvršenja 10. Sila i pretnja 25. Odmjeravanje kazne za djela u stjecaju 36. Opća pravila o izboru vrste i mjere kazne 37. Ublažavanje kazne 65. Izazivanje prometne nesreće 96. Branitelj i obvezna obrana 121. Posebne dokazne radnje 148. Vrste presude 151. Uvjeti za odbijajuću presudu 154. Žalbene osnove
  3. Molim Vas, koji je poredak grupa na usmenom za 9. mj- naime, ne znam jel onaj mali rok od 18 polagača počinjao s Ustavom ili Građanskim materijalnim.... Fala unaprijed na informaciji!
  4. U trećem stupu izvori sekundarnog prava su zajednička stajališta, okvirne odluke, odluke i konvencije. Od navedenih izvora potrebno je posebno istaknuti OKVIRNE ODLUKE. Ugovor o EU ih definira jednako kao što su u Prvom stupu definirane direktive, ali okvirne odluke ne mogu imati izravni učinak. Ipak, prema praksi Eu suda, mogu imati posredni učinak. Nacionalni sudovi su dakle obvezni tumačiti nacionalno pravo u skladu s okvirnom odluku i to zbog nepisane obveze lojalnosti koja je karakteristična za treći stup. Spajanjem trećeg i prvog stupa, nakon stupanja na snagu Lisabonskog ugovora, te okvirne odluke postaju direktive. Dakle, okvirne odluke su direktive bez izravnog učinka. Iz knjige Osnove prava EU str 12 i 51. Sretno!
  5. hvala, karla0! nađeno po tvom naputku! jedino mi nije jasno zasto su 2 pitanja o predsjedniku suda... sretno i tebi!
  6. Pozdrav, kolege, nadovezujem se na ovaj post jer imam isto pitanje iz Organizacije pravosuđa: br. 55 Izbor predsjednika sudova? Vidim da je taj dio izbrisan u novom Zakonu o sudovima, a pitanje je ostalo? br. 62. Predsjednik suda (imenovanje, razrješenje i ovlasti) Gdje da nađem odgovor na to pitanje? U pomoć, dan D se bližiiiii!
  7. mislim da je binka- tinka pogrijesila! u 1. mjesecu počinje usmeni s KAZNENIM (zakon iz 2008. treba pjevat), pa ide radno i uprava, pa ustav i europa i pravosudje, pa građansko materijalno i na kraju GPP.
  8. Jel su barem rekli kad bi moglo početi usmeno ispitivanje?
  9. Koje zakone ponijeti na pisanje presuda? Vidim da se iz radnog pisala presuda po zakonu iz 2004.!!? Hvala unaprijed
  10. Molim slušače na ovom roku da nam proslijede nova pitanja iz Ustava, Osnova sustava EU i Organizacije pravosudja. Hvala unaprijed!
  11. Svaka čast na trudu, Jackal! Učim i iz tvojih skripti... Vidim da u skripti iz Radnog fali pitanje 22. To ti je Ugovorna zabrana utakmice. Fala i sretno!
  12. Dragi kolege, molim vas da mi posaljete presude iz radnog na jglogovi@net4u.hr Unaprijed zahvaljujem!!!
  13. E kolega,mislim da ces morati na ispit u 11. mjesecu. I meni se to desilo, vec sam dogovorila učenje s principalom od 01.07., kad su mi u ministarstvu rekli da moram imati potvrdu o tome da sam bila na seminaru PRIJE prijave pravosudnog!!! Tako da sam stornirala učenje, radim još ovaj tjedan, pa na seminar i učenje, pa na pravosudi u 11. mjesecu. To pravilo o seminaru vrijedi za vježbenike prijavljene od 01.01.2009 u Komoru. Sretno!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija