Jump to content

artus

Korisnik
 • Broj objava

  76
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O artus

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

2620 pregleda profila
 1. Puno hvala na Vašemu odgovoru, ako mi možete pomoći još, kojim Zakonom je ta odredba definirana odnosno kojim člankom toga Zakona. Hvala
 2. Dali je stanarsko pravo do 1991 godine bilo bračna stečevina ? Hvala.
 3. Hvla na Vašem iscrpnom postu. Dužan sam protuispiku radi emotivnog istupa koz našu korespodenciju, što svakako s moje strane nije bilo potrebno budući da Zakon ne zanimaju ničije emocije. Kao laik i dalje sam mišljenja da je moral iznad svh zakona. Vama osobno još jednom hvala i svako dobro.
 4. Konkretno, zanima me je stav Zakona prema moralu. U ovome slučaju nemoralu. Gospođa je bila vlasnica stana , psihofizčki zdrava osoba primjereno svojim godinama. Nakana unuke i kćeri bila je doći u posjed stana na način koji sam već u gornjem postu opisao : zlouporaba povjerenja iz koristoljublja daklem prevarom ! Ovo je slučaj u kojemu je kćer izigrala rođenu majku, stoga ne mogu prihvatiti poštapalicu «obećanje ludom radovanje», vjerujem da tu Zakon ima nešto za reći , barem mi se tako čini, ili možda griješim. Hvala na odgovoru.
 5. Poštovani G-man, dugo godina član sam na ovome site-u , iskreno Vaše postove , odgovore i komentare izuzetno cijenim, pa iako nisam iz pravne struke, da tako kažem, "pismen sam" , odnosno hoću reći vjerujem da mogu prepoznati kvalitetan odgovor ili komentar. Čini mi se da ovoga puta nisam dobo sročio svoj tekst - upit, ipak hvala Vam na odgooru. . Lijepi pozdrav.
 6. Unuka i kćer iselile su vlasnicu stana iz koristoljublja mimo njezinog pristanka i njezine volje u starački dom djelovanjem prevare. Obećale su vratiti majku natrag u krug obitelji budu li uvjeti u domu neprimjereni. Nažalost prekršile su dogovor. Pisani tragovi takovog dogovora ne postoje ,već samo SMS poruka odaslana njezinoj kćeri iz koje je vidljivo da se majka iz doma želi vratiti u natrag svoj stan, odnosno u svoju obitelj svojoj unuci i kćeri onako kako je bilo i dogovoreno. 1. dali se radi o kaznenom djelu čl. 136. st. 1. Kaznenog zakona ili nekom drugom Zakonu ? 2. U slučaju podnošenja prijave ODO-u može li Sud tražiti od mobilnog operatera i uvažiti sadržaj te poruke iz koje je vidljivo da su unuka i kćer zloupotrebile povjerenje vlasnice stana oduzele joj slobodu, pravo na samostalno odlučivanje i ljudsko dostojanstvo, te opravdanost krivične prijave ? Hvala na odgovoru.
 7. Na ostavinskoj raspravi kod JB sunsljednica je osporila pravo na podjelu stana iza ostavitleja na jednakeke djelove. Nakon što je JB vratio spise na Sud u parnički postupak, ista je podnijela tužbu u kojoj navela niz nistina. Neistine tvrdnje koje je navela potvrdili su i njezini svjedoci. Iz dokumentaije koju je Sud u postuku naknadno prikupio vildjivo je da su svi govorili neistinu : tužiteljica, njezin punomoćenik i svjedoci. Protiv tužiteljice, punomoće nika i svjedoka želio bi podnijeti kaznenu prijavu. Ako takova mogučnost postoji molio bi odgovor, kako i kome. Hvala
 8. Na ostavinskoj raspravi kod javnog bilježnika sunasljednica nije navela svu imovinu iza pokojnika niti je JB po službenoj dužnoti prikupio te dokumente iako je od mene bio zamoljen to učiniti , budući da su svi relevantni dokumenti bili u posjedu sunasljednice. Isto tako sunasljednica je zatajila činjenicu da u ostavinsku masu ulazi i STAN U OTKUPU za koji je tvrdila da je stan njezino vlasništvo budući da je ona isti "otplaćivala". Angažirala je odvjtenika i pokrenula izvan parnički postupak samo za taj stan. Namjerno ili ne JB je vratio Sudu u postupak djelomično popisanu imovinu i priložio dokumAnt iz kojega je vidljivo da je STAN U CIJELOSTI VLASNIŠTVO ALI NEKE DRUGE OSOBE. Dali je JB time počinio kazneno djelo, budući da je odbio sastaviti novi ČINJENIČNI Zapisnik. Pretpostavljam da je ovaj slučaj presedan u javno bilježničkoj praksi, biti ću biti zahvalan na svakomu konstrktivnomu odgovoru. Hvala.
 9. Osim što možete prigovoriti istinitosti iskaza svjedoka na kraju postupka, možete i naknadno predati dokaze koji opovrgavaju istinitost iskaza tog svjedoka, možete napisati podnesak koji ćete predati u sudski spis izvan ročišta, u kojemu ćete potanko sve objasniti. U sudskim predmetima je daleko pametnije komunicirati pismeno, jer u slučaju žalbe sve što je napisano drugostupanjski sud može vidjeti, dok sve ono što je izrečeno odlazi u vjeta Podnese li se naknadno podnesak kojim se opovrgava istinitost iskaza tog svjedoka u spise, na koji se Zakon odnosno koji član toga Zakona može pozvati. Hvala
 10. U zapisniku je navedeno da tuženik odbacuje neistinite tvrdnje svjedoka , ali po "logici stvari" nije posve jasno zašto tuženiku nije bilo dozvoljeno tada u tom trenutku demantirati lažnog svjedoka potkrijepljenim činjenicama i time pred Sudom odmah sve razjasniti, ovako kao laiku čini mi se besmislenim , ne znam što dalje, zapisnik nije nitko potpisao samo je isprintan i podjeljen strankama u sporu ?!
 11. Pročitavš Vaš odgovor nisam posve siguran da sam dobro postavio pitanje, ipak hvala.
 12. U vrijeme dok je svijedok tužitelja iznosio neistinite tvrdnje na sudu u raspravi , sudac nije dozvolio tuženiku komentirati odnosno osporiti te neistinite iskaze , te su u konačnici u zapisnik ušle samo lažne izjave lažnog svjedoka . Drugim riječima tuženik nije mogao iznijeti istinu. O čemu se zapravo radi, jer tuženik nije imao priliku sudcu skrenuti pozornost na izrečenu neistinu svjedoka i u tome trenutku na toj raspravi omah demantirati laži i sve razjasniti. Što dalje. Hvala na odgovoru.
 13. Može li Osoba kojoj je dozvoljen otkup stana temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske potpisati Ugovor o kupoprodaji stana za neku drugu osobu kojoj to pravo ne pripada ? Dali je takav ugovor ništetan i predstavlja li kazneno djelo ? Ako je takav ugovor ništetan i predstavlja kazneno djelo kojim Zakonom je to regulirano ? Hvala
 14. Iza ostavitelja ostao je stan u otkupu otplaćen 1/3 svoje vrijednosti. Dali se takav stan pod teretom smatra imovinom iza pokojnika. Ako da u kojemu dijelu je ta imovina njegovo vlasništvo. Molim za pravnu definiciju statusa takovog stana. Hvala
 15. smije li medicinska sestra svjedočiti na sudu i iznositi svoja zapažanja ( neovisno u kojem kontekstu ), budući da je status štićenika ipak lijčnička profesionalna tajna, ako ne kada i kojim slučajevima je dozvoljeno. hvala.
×
×
 • Napravi novi...