Jump to content

artus

Korisnik
 • Broj objava

  103
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

 1. Sviđa mi se
  artus je reagirao na Borbena7 u obveza suda proslijediti podnesk protustranci na očitovanje ?   
  Sud ne, ali protivna strana ovisno o uspjehu u postupku, da. Naime, ovaj trošak pristupa na ročište bio je opravdani trošak.
 2. Hvala
  artus je reagirao na Matrix u narušeno zdravlje i parničnje   
  Može
 3. Hvala
  artus je reagirao na Ruby_Danderfluff u sudac preoperećen, status spisa nepoznat   
  Raspored predmeta odnosno dodjelom predmeta sucima rukovodi predsjednik suda, odnosno u slučaju da dolazi do preopterećenosti pojedinog suca, spis ili više njih se presigniraju na drugog suca ili druge suce. To je dopušteno, jedino što ide na štetu strankama je što rasprava pred drugim sucem mora početi iznova. Svakako će rješenje o presignaciji spisa, jednom kad do toga dođe, biti vidljivo kroz e-predmet. 
 4. Sviđa mi se
  artus je reagirao na Željac047 u sudac nije dozvolio neistinite iskaze svjedoka suprotne strane osporiti   
  Ne morate navoditi niti članak, a niti zakon, samo na broj spisa (predmeta) dostavite podnesak u kojem možete prigovarati istinitosti iskaza svjedoka, obrazložiti i, ako imate, priložiti dokaze s kojima ćete potkrijepiti svoje navode, tj. dokazivati da je iskaz svjedoka neistinit, i kao takav, ne može biti dokaz na kojem će se temeljiti donošenje sudske odluke (presude) 
 5. Hvala
  artus je reagirao na Ruby_Danderfluff u sudac nije dozvolio neistinite iskaze svjedoka suprotne strane osporiti   
  Zato što to remeti upravljanje redom na raspravi, sve radnje imaju nekakav redoslijed, pa i ispitivanje svjedoka se vrši po nekom redoslijedu. Svjedoka kojega je predložio, prvo ispituje tužitelj, pa tuženik, pa sud ako je nešto ostalo nerazjašnjeno. Tuženik je mogao ispitati svjedoka i kroz pitanja dovesti svjedoka do toga da je njegov iskaz neuvjerljiv i neistinit.
  Sve to se čini na taj način i zbog toga da se objema stranama dozvoli jednakost oružja, odnosno da svaka strana iznese svoje činjenice i potkrijepi svojim dokazima. Zapisnik koji se uručuje strankama se ne potpisuje, potpisani primjerak je u sudskom spisu.
  Osim što možete prigovoriti istinitosti iskaza svjedoka na kraju postupka, možete i naknadno predati dokaze koji opovrgavaju istinitost iskaza tog svjedoka, možete napisati podnesak koji ćete predati u sudski spis izvan ročišta, u kojemu ćete potanko sve objasniti. U sudskim predmetima je daleko pametnije komunicirati pismeno, jer u slučaju žalbe sve što je napisano drugostupanjski sud može vidjeti, dok sve ono što je izrečeno odlazi u vjetar.
 6. Hvala
  artus je dobio reakciju od Spitfire u sufinanciranje u otkupu stana   
  Poštovani, hvala na korektnom i profesionalnom odgovoru, srdačno uz pozdrav !
 7. Sviđa mi se
  artus je dobio reakciju od G-man u neistinite optužbe sa teškim posljedicama   
  Puno hvala, dali ste nam osnovne smjernice, držati ćemo ih se, a Vama svako dobro uz lijepi pozdrav !
×
×
 • Napravi novi...