Jump to content

vuvuzela

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://LEGALIS hrvatski pravni portal

Postignuća

  1. @ Franković Pokušaj , dušo , pitati u referadi svojeg fakulteta . Moja nećakinja , koja je također studentica i kći poginulog branitelja dragovoljca , a i majka joj je kratko iza toga umrla, prima obiteljsku mirovinu i sve po tom pitanju rješava u referadi svojeg fakulteta .
  2. izmanipu.... Da li možeš malo detaljnije opisati na kakovu si to diobu pristala ? Da li se radi o nekoj bračnoj stečevini , na pr. o nekretnini koju ste stekli u braku , ili slično ? Da li je taj tvoj pristanak na diobu pod prijetnjom bio iznuđen pred sam razvod braka ? I o kakovom se je to dogovoru radilo koji druga strana nije ispoštovala ? Da li imaš dijete ? Da li radiš ? I da , kažeš da si bila dugogodišnja žrtva obiteljskog nasilja . Da li si ta nasilja prijavljivala policiji ? U čijoj kući ste nastavili dalje zajednički živjeti ? Javi se . Na ovom portalu ima jako puno pravnih stručnjaka i sigurna sam da će ti pomoći riješiti tvoj težak slučaj No , moraš nam dati više detalja !
  3. Bok zmrak ! Procedura razvoda braka je kod vas duža jer imate malo dijete . Zato je najbolje da ugooglaš : obiteljski zakon razvod braka a onda klikneš na Obiteljski zakon - razvod braka - Sigma centar I tu možeš pročitati kako teče procedura na sudu , suradnja sa czss i sve ostalo . Na miru sve prouči . I bit će sve ok . Javi se ako je nešto nejasno . Inače , držim ti
  4. Hej , momče ! Ti si još 10.7. u rubrici Ostala pravna pitanja ,sa temom Samostalan život ?!? tražio savjet o samostalnom životu. Čak si napisao " da sam se uspio osamostaliti " ali da tražiš neko odobrenje i postojanje zakona za samostalan život sa 16 godina . U tom postu od 10.7. NISI spominjao zlostavljanje !! Hajde dušo , reci nam ŠTO je istina ? Na Hrabrom telefonu su te pravilno uputili , zar ne ? I dobro pročitaj , a neka pročita i " majka mojeg prijatelja " što je napisala newbie . OK ?
  5. OK ,msi Pa se javi . I ne bježi od kuće . Jer ćemo te tražiti sa pesekima
  6. Draga Beatrice ! Većina nas majki ima sindrom kvočke . Znaš ono ; raširiti krila , zagrliti piliće ,štititi ih , grijati ih .... Iz straha da se djetetu nešto ne dogodi , osjetljive smo na sve što nije onako kako mislimo da bi moralo biti . Kažeš da tvoj bivši dečko nije baš u ophođenju sa vašom djevojčicom onakav kakav bi trebao biti . Njegovo ponašanje , barem ja tako mislim , govori mi da on zapravo ne zna kako da se ponaša u društvu svojeg djeteta .Što i kako se družiti,igrati. Nikada to niti nije mogao naučiti jer , kažeš , niste živjeli zajedno . Ja bih na tvojem mjestu njemu pomagala i učila ga ulozi oca . Ako je nezreo i neozbiljan , razgovaraj strpljivao o tome . Činjenica da redovito , dva puta tjedno dolazi na druženje sa vašom djevojčicom , govori da mu je do nje stalo . Budi velikodušna i ne budi osjetljiva , nego pomogni bivšem da postane dobar otac . To si dužna svojem djetetu . Koje ima pravo i na oca . I još nešto . Vodi jednu vrstu dnevnika o vašim susretima , radi bilješke , fotografiraj vaša druženja . Uvijek dobro dođe . Nadam se da će na czss donijeti pravilnu odluku . A u tome im ti možeš pomoći . Jer njima je dijete na prvom mjestu .
  7. Tata sanigold, dakle tvoja djevojčica živi u Austriji . Sa majkom koja ima skrbništvo nad vašim djetetom. Pitanje : da li si ti prije odlaska majke i djevojčice u Austriju , točnije , nakon rođenja vaše djevojčice dobio službeno ( od czss i suda ) prava i obaveze kao otac ? Da li na pr. plaćaš alimentaciju za svoju djevojčicu , da li si dobio pravo da ju viđaš itd itd . Da li si i službeno otac svoje djevojčice ? I ako je na svako pitanje tvoj odgovor NE ( a toplo se nadam da je odgovor DA ), tvojoj djevojčici se može pomoći da ostvari svoje pravo na oca . Javi se kao otac , a ne kao djevojčica
  8. Sanigold , kažeš da će tvoja mami ići u London . A da ćeš se ti brinuti za svoju polusestricu od 3 godine . A tko će vas dvije čuvati i brinuti se za vas dok je mami u Londonu ? Tebi je 11 godina a tvojoj polusestrici 3 , zar ne ? U kojem gradu u Austriji živite ? Sigurna sam da je tvoj tata kod rastave braka dobio pravo da te posjećuje i da ti kod njega možeš provesti ljetne praznike . Barem 14 dana . Javi mi tko će vas dvije curice čuvati dok će mami biti u Londonu zabavljati se !
  9. Bok ,zmrak ! Da rezimiramo ! Tvoj suprug te šamara i psihički zlostavlja . Pred malim djetetom . Za koje i inače nije brinuo puno . Ti si sa djetetom pobijegla svojim roditeljima . Jer te niti policija nije mogla zaštititi . A i sram te je bilo stalno zbog zlostavljanja zvati policiju . ( što "hrabri" supruzi obožavaju ) . Pokrenula si postupak rastave braka . Mogu reći : hvala Bogu da jesi !! Normalno je da će suprug i otac sada igrati prljavo.Kako ne bi i sudski dobio potvrdu da je ono što je : obiteljski nasilnik i zlostavljač .I točka . Ti sada moraš sa puno hrabrosti proći to teško razdoblje . Sud sve slučajeve kao što je tvoj MORA riješavati po hitnom postupku ! Zbog djeteta i njegove dobrobiti ! Po meni , u tvojem slučaju NISU prioritet prava supruga - zlostavljača i oca - zlostavljača .( jer gledati i slušati kako otac zlostavlja majku JE zlostavljanje djeteta ) Prioritet su prava vašeg djeteta i tvoja prava . A ne mjenjanje pelena ! Samo hrabro dalje . I od sada zovi policiju za svaku prijetnju i zlostavljanje !
  10. Sanigold , nisi napisala da li su tvoji roditelji rastavljeni . Hajde javi mi to . Pa , ćemo se dogovoriti što da poduzmeš . Jer dobro poznajem Austriju i sve njezine službe . Hajde , javi se . Sa više informacija o sebi i tvojoj obitelji !!
  11. Bok ms, Tvoje pitanje mi je malo čudno .... Kažeš da bi ta žena skrbila za tebe do tvoje punoljetnosti .... Koji su njezini motivi ? Da li ta žena , bez financijske naknade želi brinuti za tebe ? Da li mi to možeš reći ? Da li se školuješ ? Da li radiš ? Sto pitanja se tu postavlja !! Ja bih na tvojem mjestu ipak išao ,može i sa tom ženom , do Centra za socijalnu skrb .I tamo možeš objasniti svoju tešku situaciju i pitati sve što te zanima . Jer samo otići od majke ( koja je i tvoj skrbnik ) i preseliti se kod neke žene , mi ne izgleda baš najpametnije !? Jer i to je bježanje od kuće . Ako je točno sve što si ispričao u prvom postu , mislim na fizičko i psihičko zlostavljanje , a koliko vidim ali i razumijem iz tvojih riječi , kod kuće su ti prijetili i slanjem u dom ( čega se , normalno , bojiš ) , tvoje preseljenje k toj ženi , kao skrbniku , bi bilo razumljivo . I nitko , dobronamjeran , to ne može spriječiti . No , ponavljam i molim te , kao prvi korak : nazovi Hrabar telefon 0800 0800 ! Tamo možeš postaviti sva pitanja , pa i anonimno . Bez da se predstaviš !! Budi iskren kod razgovora sa djelatnikom Udruge Hrabri telefon. Jer samo tako ćeš moći biti siguran da sve što poduzimaš je za tvoju dobrobit . Jer , 16 ti je godina tek Pa se javi . OK ?
  12. @newbie Da li bi bilo moguće da 18-godišnja latičina kći zatraži ovrhu nad majčinom plaćom , za sebe i brata sa posebnim potrebama , i tako po istom čl.232a ,stavak 3. , spasi latičinu plaću od eventualne plijenidbe ? Normalno , uz predhodnu sudsku odluku .
  13. Draga latice , Moje mišljenje je , napominjem samo mišljenje , je da ti nikakva dioba kuće ne bi mogla pomoći . Osim što bi ti "pomogla" povećati dugove ! Bračna stečevina tebe i tvojeg supruga su i kuća i auto i svi vaši krediti .50 : 50 . Banke će tražiti svoje . I dobit će svoje . Lakše nego u svojim matičnim državama u kojima postoji Zakon o osobnom bankrotu . Socijalni stan , bar se nadam , dobit ćeš . Jer ćeš sa djecom biti klasičan socijalan slučaj. Nakon javne dražbe , na kojoj će se prodati vaša zajednička kuća . Nadam se da će vam na ročištu 1.9. nadležni sudac i to objasniti . Da li će banka zbog tolikih kredita morati "sjesti " i na vaše plaće , ne znam . Alimentaciju za vašu djecu otac će plaćati od ostatka plaće , nakon što mu banka, ako , plijeni svoj dio . Zato je visinu alimentacije teško prognozirati. Pobrini se , latice , da pravovremeno dođeš na listu svojeg mjesta / grada za jedan socijalan stan . Idi gradonačelniku sutra
  14. msismano, bok ! Prvi korak koji jednostavno moraš napraviti je nazvati broj udruge Hrabri telefon 0800 0800 ! Taj telefon je besplatan . I ne ostavlja trag da si ga zvao . Nema traga na mjesečnom telefonskom računu . Znači , zovi sa fiksnog broja kad si sam kod kuće . A sada ugooglaj : hrabritelefon . Otvoriti će ti se početna stranicama sa uputama :pitaj Hrabrišu , pa Potraži pomoć , a onda ono najvažnije : klikni na Savjetodavna linija za zlostavljanu i zanemarenu djecu . Pročitaj sve ! I zovi , dušo ODMAH ! Na tom broju rade stručni ljudi koji će ti dati sve potrebite savjete što ti je činiti . Samo hrabrima pripada budućnost . Budi hrabar i NAZOVI 0800 0800 !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija