Jump to content

Beatrice977

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Beatrice977 objavio

  1. Poštovani, imam nekoliko pitanja, ali prvo da objasnim situaciju u kojoj se nalazim, u partnerstvu sam 50:50 s prijateljicom, obje smo u tvrtci zaposlene s time da je ona direktor budući da jdoo može imati samo jednog. Odnedavno me partnerica pokušava prisiliti da radim prekovremeno(kao način smanjenja troškova), te ne prihvaća činjenicu da je to ilegalno. Ona u firmi obavlja radove u proizvodnji, a kao sredstvo ucjene da se mene prisili na prekovremeni rad ucjenjuje firmu odlaskom na bolovanje te tvrdi da se neće pojavljivati na poslu dok ja ne prihvatim taj princip rada. Firma ima kredit za koji je jamstvo moj stan, te mi je dužna 120000 kn u pozajmicama. Ukoliko direktorica ugrozi poslovanje firme na ovaj način može li se je na neki način zaustaviti? I da li može spriječiti da si ja vratim pozajmice?
  2. Hvala na odgovoru. Ali moram pojasnit to malo jer su me na centru otpilili da nemam nikakva prava. Znači, prema Vašim saznanjima dijete bi imalo pravo na privremeno uzdržavanje od Centra jer je to 7 mjeseci zajedno (5 mjeseci ništa, pa 1 nešto pa opet dalje ništa)?
  3. Bivši ima presudu po kojoj je dužan plaćati 900 kuna alimentacije. Nije platio 5 mjeseci ništa, pa je platio 6. mjesec po presudi i sada opet ne plaća uopće. Ne radi, nema imovine, nikakvih prihoda, prije dva mjeseca sam predala zahtjev za ovrhu, ali me zanima da li od Czss-a mogu dobiti privremeno uzdržavanje ili ću se i dalje natezati s njim na ovaj način, po 5 mjeseci ništa, pa 6. plati pa onda opet 5 ništa itd...? Imam li uopće kakvih mogućnosti osim ovrhe?
  4. Hvala na odgovoru,ali i dalje nije razjašnjeno što je sa snimanjem u nečijem domu bez dozvole vlasnika? Nek je u pitanju razgovor koji osoba koja snima vodi,ali ipak,znači li to da svatko smije upasti u bilo čiju kuću,započeti konverzaciju i bez pardona snimati sve što mu padne napamet?
  5. Zanima me što se podrazumijeva pod uhođenjem,da li tu spada i snimanje nekoga u njegovom domu bez dozvole? Ima li nepovredivost doma ikakve veze s tim? Smije li osoba snimati razgovor koji joj je namijenjen ali bez znanja druge strane koja u njemu sudjeluje?
  6. - koliko dijete ima godina ? - dali je dijete izrazilo želju da se ne želi vratiti roditelju kojemu je povjereno da sa njime živi ? - koliko je dijete dugo kod otmičara ? - što ste vi u međuvremenu poduzeli ? - kakvi su rezultati toga što ste poduzeli ? Lijepi pozdrav ! Ovo što sam pitala je trenutno samo hipotetska situacija. S time da smatram da većina ovoga što se pitali nije ni bitno,zakon je zakon i treba ga provoditi.Pitam to što pitam jer postoje neke naznake da bi se situacija mogla odigrati u skoroj budućnosti,pa me zanima kako se postaviti.Ne želim da itko manipulira djetetom koje još nije ni progovorilo a kamoli da zna izraziti s kim bi živjelo...
  7. Roditelj kojem su određeni susreti s djetetom odluči ne vratiti dijete sa redovnog susreta.Postoji pravomoćna presuda da je dijete dodijeljeno na život onom drugom roditelju. Kako vratiti dijete? Što može poduzeti policija,što czss,što sam roditelj? Da li se to tretira kao otmica? Koliko to može trajati?
  8. Što učiniti u ovoj situaciji: bivši želi vidjeti dijete,ali ne želi da je ja dovodim? On ne želi sam dolaziti po nju. Bake i dide ne dolaze u obzir jer ih dijete uopće ne pozna,vidjeli su je samo jednom,a i nisu zainteresirani.Socijalna služba je pokušala nagovoriti ga da pristane da je ja dovodim,ali ništa. Sudske odluke još nema,sve je u tijeku.
  9. @Audrey:iz svog primjera ću vam reći što slijedi,ukoliko osoba ode na rodiljni dok je još pod ugovorom dobivat će punu naknadu tih 6 mjeseci,s time da se nakon tih 6 mjeseci mora javiti na burzu u roku od mjesec dana,te može onda nastaviti rod.dopust(drugih 6 mjeseci)tokom kojih će primati 1600 kuna naknadu jer se sada već vodi kao nezaposlena osoba! Iznimno je bitno,naglašavam još jednom,da se nakon prvih 6 mjeseci javi na zavod za zapošljavanje jer ako to učini ,kada prođe cijela godina ima pravo na naknadu za nezaposlene sa zavoda! Ukoliko se ne javi na Zavod,izgubit će pravo na naknadu.
  10. Zasada verbalno,a koliko ja znam to je isto zlostavljanje...govori joj da je glupa,mutava,ne želi je dići ako plače,ismijava je na svakom koraku...i ne,nisam se pismeno czss-u obraćala,samo usmeno,na što mi je rečeno da on ima prava(koja mu nitko ne negira),ali smatram da bi njima primarna trebala biti zaštita djeteta jer ono ne može samo sebe zastupati...U svakom slučaju,hvala na ideji,danas ću im se i pismeno obratiti,da vidimo,hoće li to išta značiti!
  11. Zvonka drži se,i nemoj se obazirat na pljuvače majki ovdje na Legalisu! Ja sam u potpuno istoj situaciji,moj isto stalno prijeti s prijavama,a CZSS se stalno hvata za njegova prava! Znači li to da on nema nikakvih dužnosti,a ja kao majka imam samo dužnosti i nikakva prava,i još k tome nikakvu šansu zaštititi dijete od zlostavljanja!? Žali se na rad Czss-a,i oni imaju nadređene,ja ću učiniti upravo to,već danas!
  12. Hvala na savjetu,ali mi i nije baš od pomoći jer dotični potpuno odbija bilo kakav razgovor,ne želi ništa čuti o našoj djevojčici,ako se usudim zinuti išta u vezi nje odmah dobijem okretanje leđa i odlazak u drugu prostoriju.A što je najgore,stvarno ne želim svađu s njim,što je bilo među nama-bilo je,život ide dalje...A njegovo odbijanje priznanja da ja postojim pruža jako ružnu sliku djetetu koje se tek uči životu...napominjem da nisam nikad sprečavala viđanje njih dvoje!
  13. Imam djevojčicu od godinu i pol s bivšim dečkom.Nikad nismo živjeli zajedno niti imali zajedničke financije.Trenutno smo u obradi czss-a zbog mišljenja za sud u alimentacijskoj parnici i utvrđivanja s kim će dijete živjeti.Bivši viđa našu kćer dvaput tjedno u mojoj prisutnosti,ali se što je ona veća sve gore ponaša,omalovažava je,govori joj da je glupa,smije joj se ako padne,ne želi je uzeti u ruke ako plače i slično...Czss je upoznat s time i ničime mi nisu rekli kako da poboljšam situaciju nego se stalno ističu njegova prava,o dužnostima nitko ni A.Kako da zaštitim dijete od njegovih postupaka?Kome da se obratim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija