Jump to content

2010

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pogledajte stajalište Vrhovnog suda, odluka Rev 1009/1996. Prema toj konkretnoj odluci, znanje posjednika da se radi o nekretnini u društvenom vlasništvu isključuje savjesnost posjednika u smislu stjecanja vlasništva dosjelošću.
  2. Da, to lijepo zvuči u teoriji, ali praksa je da se najčešće radi o običnoj greški. Brzina, nepažnja, upiše se samo kriva brojka računa i odu pare na drugu osobu. Zato se nemojte baš nadati da je to dar iz vedra neba. (možda se država smilovala pa vam uplatila veeliki povrat poreza ) Osim toga, meni se osobno dogodio slučaj, gdje sam preko noći ostala bez ičega na računu. Naravno ostala sam šokirana. Nakon odlaska u banku, rekli su mi da je došlo do greške u sistemu te je na desetak računa pokazivalo manjak. Za par sati sve se vratilo na staro. Osim toga, ako imate internet bankarstvo i sami možete provjeriti odakle stiže uplata.
  3. Molim malu/veeliku pomoć. S ovi slučajem se još dosada nisam susrela tako da stvarno ne znam što dalje. Dakle, situacija je slijedeća: Kao sredstvo osiguranja tražbine, a temeljem ugovora o dugoročnom kreditu, osnovali smo založno pravo na poslovnim udjelima koje tvrtka X ima u društvu Y, te nadhipoteku na nekretnini na kojoj tvrtka X već ima hipoteku, a koja je vlasništvo tvrtke Y. Dio tražbine smo naplatili prenosom poslovnih udjela, tako da smo sada suvlasnici tvrtke Y. Inače u vlasničkoj strukturi tvrtke Y osim nas je i država. Pitanje je slijedeće. Budući da smo suvlasnici društva Y koje je vlasnik nekretnine na kojoj imamo nadhipoteku, da li možemo tražiti naplatu ostatka tražbine prodajom sporne nekretnine? Dakle prodaješ nekretninu, da bi naplatio staru tražbinu, a nekretnina je već dijelom tvoja budući da je u imovini društva Y kojeg si suvlasnik.Da li je to moguće?? Unaprijed zahvaljujem svima na trudu.
  4. Na forumu u kategoriji Radno i socijalno pravo već imate odgovor na to pitanje, pa malo potražite.
  5. Što se tiče pravne strane, tu nema nikakvih problema. Treba imati ugovor o najmu s vama i vašu izjavu da ste suglasni, odnosno da dajete pristanak za prijavu prebivališta. Bez vaše suglasnosti ona ne može prijavit prebivalište. Što se tiče drugog dijela pitanja, tu je već situacija malo rizična. Naime, što ako se vaša stanarka odbije iseliti. Ona je sada u posjedu vašeg stana, a da bi je prislino iselili morat ćete ići na tužbu za iseljenje, što može potrajati godinama. Prema tome, dobro razmislite.
  6. Pokušaj s opomenom pred kaznenu prijavu. Imala sam isti slučaj i nakon što sam stranki poslala tu opomenu, čovjek se prepao i tražio sastanak da se dogovorimo oko plaćanja. To je samo sredstvo zastrašivanja, ali eto ponekad čak i upali.
  7. Ne znam čime se firma bavi, ali ja sam svoje dvije firme riješila na najednostavniji i najbezbolniji način. Prodala ih za 1 kn. Naravno situacija je malo drugačija budući da sam podmirila sva potraživanja, tako da su firme bile "čiste". Dakle ili otvorit stečaj (zabolit će vas glava), u likvidaciji opet imate namirenje vjerovnika, ili prodati firmu za iznos potraživanja (ako uspijete naći kupca). Neku treću opciju, iskreno ne znam.
  8. Sklopit ćete Ugovor o djelu. Bez obzira što već imate Ugovor o radu i ovdje ćete morati plaćati doprinose. Na ovom linku možete upisati bruto iznos i vidjeti konačni iznos s doprinosima. http://www.iusinfo.com.hr/Tools/Royalty.aspx?tip=2
  9. Godišnji iskoristiti za vrijeme trajanja ugovora, inače ništa od njega budući da ste na određeno. Ako sami dajete otkaz, gubite pravo na naknadu. U takvim situacijama kada radnik daje otkaz, obično dobije pravo na naknadu ako mu poslodavac nije zadnjih par mjeseci isplaćivao plaću i sl., dakle postoje neki opravdani razlozi. Da ne bi puno razbijali glavu, nazovite pravnu službu HZZ-a i izložite im svoj dilemu, tako ste najsigurniji.
  10. Hvala na odgovorima. Imam brojeve čestica iz katastra i brojeve čestica iz zemljišnika (imam preris kat. plana), ali eto ništa se ne događa. Probala sam i s jednima i drugima, ništa nije pronađeno. Izgleda da nema druge nego osobno u zemljišnik. Kvragu! :tuzan:
  11. Trebam malu pomoć. Uporno pokušavam izvući zk-izvadak preko interneta. Kat.čes., k.o. imam (Split), upišem kontrolni broj i eto nije pronađeno. Sve bi bilo ok da se radi o jednoj čestici, pa ajde nije obavljen prijepis, ovdje se radi o 80ak čestica i nijedna nije pronađena. Čak sam zvala Zemljišnik u Splitu na što su mi oni rekli da samo mogu izvući izvadak ako znam zk uložak, što ne znam. Da li to znači da sad sa ovih 80 čestica moram na Zemljišnik, dat zahtjev i čekat mjesec dana??? ili nekako mogu doći do zk uloška na brži način (budući da mi je hitno), pa ću ih sama vadit sa neta. Jel ima netko kakvu ideju? Thanx!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija