Jump to content

dipliur

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li se po novome priznaje položen DSI, ili se treba ponovo polagati upravno, radno i ustav? Hvala.
  2. Navedite točne članke i zakone na koje se pozivaju, i koje je tijelo donijelo predmetnu odluku.
  3. Ovisi koju vrstu postupka provodiš. Obzirom na sumu, to je nabava velike vrijednosti, pa pogledaj si ovdje: Zakon o javnoj nabavi NN 110/07, 125/08 Odjeljak 3. ROKOVI
  4. Ja bih rekla da ne mogu: UREDBA O RASPISIVANJU I PROVEDBI JAVNOG NATJEČAJA I INTERNOG OGLASA U DRŽAVNOJ SLUŽBI NN 74/10 Članak 21. U slučaju odustanka izabranog kandidata od prijma u državnu službu (kod javnog natječaja), odnosno rasporeda na radno mjesto (kod internog oglasa), čelnik tijela može izabrati drugog kandidata s rang-liste iz članka 15. ove Uredbe ili obustaviti postupak. Obustava postupka Članak 22. U slučaju kada nijedan kandidat nije postigao zadovoljavajuće rezultate na provedenom testiranju, odnosno provedenoj psihološkoj procjeni, te u drugim slučajevima iz članka 45. stavka 5. Zakona o državnim službenicima, čelnik tijela donosi odluku kojom obustavlja postupak prijma u državnu službu po raspisanom javnom natječaju, odnosno internom oglasu. Odluka iz stavka 1. ovoga članka objavljuje se na web-stranici državnog tijela koje je raspisalo javni natječaj, odnosno interni oglas i na web-stranici središnjeg tijela državne uprave nadležnog za službeničke odnose. ------------ Zakon o državnim službenicima – 92/05, 142/06-Uredba, 77/07-Uredba, 107/07 i 27/08 : Popunjavanje radnih mjesta Članak 45. (1) Slobodna radna mjesta u državnim tijelima popunjavaju se putem javnog natječaja. (2) Prije raspisivanja javnog natječaja slobodno radno mjesto može se popuniti putem napredovanja državnog službenika, internog oglasa ili premještaja i na drugi način propisan ovim Zakonom. (3) Kandidat koji ima pravo prednosti kod prijma u državnu službu prema posebnom zakonu, dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. (4) Izbor kandidata kojima će se popuniti slobodna radna mjesta putem javnog natječaja ili internog oglasa obavlja se na temelju njihovih stručnih sposobnosti, vještina, stečenog radnog iskustva u struci, rezultata ostvarenih u njihovom dosadašnjem radu te rezultata pokazanih na testiranju. (5) Postupak prijma u državnu službu obustavit će se u slučaju kada se u roku određenom natječajem nije prijavio dovoljan broj kandidata ili prijavljeni kandidati ne ispunjavaju formalne uvjete za prijam u državnu službu ili nisu postigli zadovoljavajuće rezultate na provedenim testiranjima. (6) Postupak i način raspisivanja i provedbe javnog natječaja i internog oglasa uređuje uredbom Vlada. Dok sam za lokalnu upravu našla: Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi čl. 24. Nakon raspisanog natječaja ne mora se izvršiti izbor, ali se u tom slučaju donosi odluka o poništenju natječaja u roku iz stavka 4. ovoga članka. Protiv odluke o poništenju natječaja nije dopušteno podnošenje pravnih lijekova. Odluka se dostavlja svim kandidatima prijavljenim na natječaj. Odluka o poništenju natječaja donosi se i u slučaju kada se na natječaj ne prijavi niti jedan kandidat. Ovo za lokalnu mi se čini protutustavno. Molim konstruktivne komentare.
  5. 30 dana od dana primitka urednog zahtjeva - cl. 226. ZPUG
  6. Nedavno su postrozili uvjete, ali probaj nazvati nadlezni UDU. A sto se tice gradjevinske dozvole, vise ti ni ne treba (ovisno kada je izgradjena kuca). Baci oko na prijelazne odredbe ZPUG-a.
  7. Da li mi netko moze reci nesto o ovom studiju. Gdje ga ima i kako je u praksi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija