Jump to content

Jezerkinja

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Stanujem u staroj zgradi koja u dvorištu ima dvorišnu zgradu. Ta dvorišna zgrada nekad je bila konjušnica s malim stanom za konjušara i garažom za kočiju. Naravno, sada je ta dvorišna zgrada pretvorena u prizemni stan s tavanom i u vlasništvu je susjede. U mojem vlasništvu je samo garaža s tavanom. Na tavan se dolazi jedino ako prislonite ljestve i udjete kroz otvor (obična rupa u zidu) s bočne strane, tj. moje strane zgrade. Da bi susjeda došla na svoj tavan, mora ući kroz tu rupu te preko mog dijela tavana. Ja bih htjela iskoristiti svoj tavanski dio, tj. staviti stvari i koristiti ga u potpunosti. Pregradila bih svoj dio tavana od njenoga i zatvorila rupu (zbog nje je vlaga u garaži). Na tavan bih dolazila stepenicama iz garaže. U tom slučaju ona ne bi mogla na svoj tavan (a potreban joj je samo za čišćenje dimnjaka). Predložila sam joj da napravi iz svog stana izlaz na svoj tavan (ugradnja kliznih stepenica u stropu). Ne pristaje jer ne želi radove u svojoj kući. Pitanje je mogu li ja svoj dio tavana odvojiti ili joj moram omogućiti slobodan prolaz? Ona čak predlaže da ja u tavanu napravim zid, tj. pregradim svoj tavan i ostavim uski prolaz kroz koji bi ona prolazila (i ulazila i dalje kroz bočni otvor). Time se smanjuje kvadratura mog dijela tavana koja je upisana u vlasničkom listu. Ja bih htjela fizičko odvajanje i svoj poseban ulaz na tavan, ali ona ne pristaje.
  2. Stupanje u kontakt s tetom je nemoguć (i još živi u drugoj državi). Odvjetnik je otišao u gruntovnicu s tom izjavom i htio provesti uknjižbu kad mu je teta na šalteru rekla da je to nemoguće jer ne piše čestica. Znači tužba.
  3. Imam 4/5 vlasništva kuće. Moja teta ima 1/5 vlasništva kuće. Sudskom nagodbom dogovoreno je da će ona biti isplaćena za tu 1/5 i da ja dobivam vlasništvo te njene jedne petine. Ona je potpistala izjavu kod javnog bilježnika da je dobila novac. Druge dokumente nismo potpisivali jer je odvjetnik rekao da je to dovoljno. Međutim nije jer u izjavi ne piše broj čestice, piše samo adresa i 1/5. Ne mogu upisati vlasništvo, novce je dobila, i nitko ne zna što napraviti. Nisam u dobrim odnosima s tetom, zato je sve išlo putem suda i odvjetnika. Ne znam što učiniti, kuću bih prodala, a ne mogu jer nisam vlasnik u cijelosti.
  4. Kupili smo stan u zgradi koja ima 7 stanara. Plin je ispred zgrade i htjeli bismo uvesti plinsko grijanje. Rekli su nam da trebamo 50% suglasnosti stanara. Međutim, osim nas nitko nije zainteresiran (stariji su ljudi, neki stanovi su i prazni) za uvođenje plina. Postoji li mogućnost da dobijemo potpis stanara na suglasnost, a da priključak platimo sami? Može li se sa stanarima sklopiti ugovor u kojem bi stajalo da u slučaju da žele plin, moraju platiti nama određeni iznos? Ili mogu tražiti da se priključak plati iz pričuve? S obzirom da je jedan stan prazan, drugi je u prodaji, a mislim da će uskoro biti još stanova koji će promijeniti stanare, vjerujem da će biti zainteresiranih za takav način grijanja.
  5. Poslodavac je uvjetovao, potpis na novi ugovor ili otkaz. Što se inače može dogoditi ako radnik ne potpiše ugovor jer se ne slaže s njim?
  6. Godinu dana prije mirovine poslodavac je smanjio koeficijent plaće i napravio novi ugovor o radu. S obzirom da nije mjera štednje jer je nekim zaposlenicima povećan koeficijent, a nekima smanjen, moje pitanje je: Smije li poslodavac radniku prije odlaska u mirovinu smanjiti keoficijent, a time i plaću?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija