Jump to content

zana1970

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, zahvaljujem na odgovoru. Moguće je da se ne razumijem u razlike i značenje brojeva ali problem je u tome što su me u uredu za etažiranje upozorili na to. U izvatku iz zemljišne knjige navodi se kao broj zemljišta (kat. čestice) broj 2662 dok u kupoprodajnom ugovoru piše k.č. 91/15. U izvatku iz zemljišne knjige također stoji da je nekretnina izgrađena na čestici nove izmjere. Što bi trebala napraviti? Hvala!!
  2. U općini Zadar nakon izmjere zemljišta (radi legalizacije), k.č. je promjenila brojeve tako da nam sada kupoprodajni ugovori imaju jedan broj k.č. a nakon etažiranja dobili smo drugi. Zanima me da li katastar izdaje potvrdu o broju (promjeni) k.č.? Budući sam kupila apartman a ne znam gdje je prodavatelj što mi je činiti da bi se upisala kao vlasnik? Puno hvala!!
  3. Postovani, molila bih vas da mi pomognete u zavrzlami oko ves kuhinje u stambenoj zgradi. Moji roditelji su zajedno s bakom jos u 70-tima na pristanak stanara zgrade preuredili ves kuhinju i pripojili je nasem stanu. Koliko ja znam nikakva prenamjena prostora nije izvrsena. Tata je 1996. predao zahtjev za otkup stana ali u ugovoru o otkupu stana nema kvadrature (nekadasnje) ves kuhinje. Zasto je to tako uradjeno meni nije poznato, a na zalost nemam ni koga za pitati jer su u medjuvremenu svi preminuli. Smrcu roditelja ja sam postala vlasnica stana koji uredno dalje otkupljujem. Takodjer mi je kvadratura ves kuhinje uracunata u pricuvu i ostale komunalne racune. Zgrada se sprema na etaziranje i javlja se problem s ves kuhinjom kao nekadasnjom/jos uvijek zajednickom prostorijom. Na koji nacin mogu postati vlasnik ves kuhinje? Da li je to nesto sto mogu odraditi prije etaziranja ili tek nakon etaziranja (prepustanje/prodaja dijelova ves kuhinje od strane svih vlasnika)? Da li je Grad Zagreb nadlezan za to? Unaprijed puno hvala na savjetima i pomoci!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija