Jump to content

worried123

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li je propisano na koliko dugo će biti izrečena zaštitna mjera, ili to ovisi o sucu / sutkinji? I još samo jedno pitanje, piše da je kazna 5-15 tisuća kuna ili zatvor do 60 dana. Mene zanima s obzirom da je to prvi prekršaj, i nisam osim odbijanja testa tom prilikom napravio niti jedan drugi prekršaj nego je to bilo prilikom rutinske kontrole, da li se trebam bojati zatvorske kazne, ili je to samo kao zamjena ako ne platim novčanu kaznu? Puno hvala.
  2. Pozdrav, prije tjedan dana sam odbio test na droge kada me zaustavila policija. Dobio sam zapisnik u kojem piše da sam prekršio čl 282. ZSPC. Mene sad zanima, da li osim onih 5-15 tisuća kuna budem ostao bez vozačke na neko vrijeme ili ne? U članku zakona ništa ne piše, pa se nadam da ne. Ovo mi je prvi prekršaj. Hvala.
  3. Pozdrav! Jučer nas je zaustavila policija u kontroli prometa. Izvukli su nas van iz auta, pretražili torbu prijateljice, u kojoj je nađeno 1,2g speeda. Ispunjen je zapisnik, ispitana je, te je puštena. Na zapisniku je krivo napisan njen datum rođenja da li je to bitno? Da li oni imaju pravo kopati po torbici njenoj bez naloga? Da li će joj stići prekšrajna ili kaznena prijava? Što može očekivati? S druge strane ja sam alkotestiran (vozio sam). Napuhao sam 0.33 te pušten, ali nakon što su našli speed su nas pitali jesmo li ga konzumirali? Ja sam rekao da jesam te su mi rekli da mi je isto da li prihvatim ili odbijem test na droge. Njihov savjet je bio da ga odbijem. Sad koliko sam skužio stići će mi prekršajna prijava? Ovo mi je prvi prekršaj ikad, pa je li to olakotna okolnost? Piše da je predviđena kazna 5000-15000kn ili do 60 dana zatvora. Ja se nadam minimumu toga, a postoji li realna šansa za zatvor, to me stvarno brine? Također, konzumiram povremeno marihuanu, pa me zanima da li postoji šansa da me prije suđenja testiraju na droge? Te kad će mi stići doma poziv i u kakvom obliku, ne bih volio da roditelji to vide? Puno hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija