Jump to content

lokar

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovo kao da sam i sam pisao. Skoro pa iidentična situacija,osim što sam ja umirovljen 2004. zbog ozljede na radu u specijalnoj policiji. Tužio ih,a odvjetnik odveo sve u zastaru. Duga priča. Otpremnina bila oko 9000kn,mirovina 2450,00kn,istina,sad je s godinama veća,oko 3500kn. Potpisujem sve što si rekao,svaka čast Crvena beretka.
  2. Poštovani prof, vidim kako ste dobro proučili ovaj novi Zakon pa Vas molim kao znalca da uputite svoje prijedloge i primjedbe kako bi se ispravile nekorektnosti prema svima nama koji nismo imali koristi niti ćemo imati po novom Zakonu jer smo već umirovljeni prema zomo dvo i ps,mada ne znam koliko će se to uvažiti,ali vrijedi pokušati.
  3. Ima i nas naivaca koji su umirovljeni po zak. DVO i PS sa 2030 dana borbenog sektora...nikada nisam išao na ptsp očekujući priznanje ove države za doprinos u obrani RH,umirovljen sa 2450,00 kn 2004.zbog ozljede na radu,naravno, prošao sve akcije. Medvedov zakon je obečavao pravednije vrednovanje(bar smo to naivno mislili), ali izgleda da smo ponovo zaboravljeni...ostaje ptsp kao jedini izbor,nažalost.
  4. Volio bih kada bi se javio netko tko razumije razliku između novog Zakona i ovog dosadašnjeg,jer se radi o uvećanju za određeni postotak prema danima provedenim u borbenom sektoru,a imao ga je i dosadašnji Zakon.U čem' je razlika...osim što u dosadašnjem Zakonu piše da tako uveć ana mirovina ne može biti veća od one za 40 god. radnog staža?
  5. Molim Vas za savjet. Postoje li realne šanse za naknadu štete od police osiguranja odvjetnika koji me zastupao u postupku radi utvrđivanja naknade štete iz radnog odnosa? Naime, radi se o tome da je sve završilo u zastari,ali propustom odvjetnika koji nije postupio po čl.186 ZPP-a,što znači da je bio obavezan tuženoj se obratiti zahtjevom za mirno rješenje spora. On je to učinio samo za naknadu nematerijalne štete(utvrđena zastara),ali za rentu nije(zastarni rok još nije istekao).Nakon nepravomoćne presude obraća se Opć.sudu jednim tužbenim podneskom u kojem zahtjeva rentu,oni ga odbacuju iz razloga koje sam naveo.Do pravomoćne presude je proteklo još dvije godine kada je i konačno utvrđeno da renta ne može biti isplaćena zato što zahtjev ne obuhvaća isplatu rente.Sada je već samo pravo na potraživanje rente zastarjelo,a ne znam zašto odvjetnik nije makar u ovom roku od dvije godine od presuda uputio taj zahtjev te ne bih došlo do zastare.Nadam se da sam uspio objasniti svoj problem.Unaprijed hvala na odgovoru.
  6. Ukratko. Izgubio sam sud radi zastare potraživanja naknade štete iz radnog odnosa. Problem je u tome što je moj odvjetnik previše zavukao cijelu stvar premda je dobio moju punomoć na vrijeme,štoviše odmah nakon samog ozljeđivanja. Interesira me kako dokazati odvjetnikovu odgovornost, kakav dokaz pružiti budući da imam samo presude sa općinskog i županijskog suda. Možda je po nekoj logici punomoć bitan dokaz,ali ne znam kako doći do nje,od koga tražiti naknadu štete...za privatnu tužbu nemam više ni živaca ni novaca.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija