Jump to content

Magnolia

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Magnolia objavio

  1. Dokazi koje posjedujem su uplate tražbine uplaćene putem banke i ovjerene od banke. Što još trebam imati? Smatram da mi parnica uopće ne treba da bi dokazivala već dokazano, plaćeno i prihvaćeno od strane ovršitelja.Kako izbjeći parnicu?
  2. Moj prijedlog sudu da tražbinu ovrhovoditelja proglasi nedopuštenom zato jer je tražbina i kamata plaćena u cijelosti sud je odbio i uputio me da pokrenem PARNICU na kojoj treba raspravljati o predmetnim žalbenim navodima zato jer : 1. ovrhovoditelj se nije očitovao sudu 2. ovršenik žalbene navode ne dokazuje javnom / ovjerenom ispravom 3. činjenice koje navodi ovršenik nisu opće poznate. Pitanje : 1. da li je parnica zaista potrebna? 2. može li ovršenik sam pokrenuti parnicu ako je potrebna? 3. ovrhovoditelj i FINA je priznao preplaćenu tražbinu i nepostojanje tražbine 4. što su to javne isprave u ovršnom postupku/žalbi u kojem je ovršenik dokazivao plaćanje tražbine ovjerenim bankovnim nalozima za plaćanje iste? 5. da li postoji obrazac za "pokretanje parnice radi proglašenja ovrhe nedopuštenom?
  3. U svibnju 2019. platila sam što je odvjetnik tražio kako bi se, po njegovoj izjavi, u rujnu ili listopadu zakazalo prvo ročište sa izlaskom vještaka na parcelu. Do danas nije održano 1. ročište ( nakon 7 mjeseci), a provjerom sam utvrdila, da moj predmet nije ni na listi zakazanih ročišta. Obzirom da se radi o predmetu čijim pozitivnim rješenjem u moju korist ( ne vidim objektivni razlog da tako ne bude) planiram znatno povećati prihod, a time i porezna davanja, želim napisati požurnicu sudu kako bi se postupak pokrenuo, jer pretpostavljam da će protustranka namjerno odugovlačiti postupak, izjavila je da će postupak trajati 10 godina. Također vjerujem, da protustranka ima direktne i indirektne veze na sudu i u gradu, radi čega može usporiti postupak. Mogu li sama napisati požurnicu?
  4. U opisu uplate navela sam ovršenika/ udrugu i br. predmeta, da li je to dovoljno za priznavanje uplate duga? Hvala.
  5. Hvala na pomoći, zaista ste mi pomogli. Po vaši uputama napisala sam i poslala zahtijev sudu za donošenje rješenja kojim se plijenidba proglašava nedopuštenom zato jer su sva potraživanja već plaćena prije 5 godina i 8 mjeseci. Nisam ni pravnik ni političar, ali me zanima kako je moguće da zakon jedne moderne i demoklratske (???) države omogućava naplatu već plaćenog????
  6. Da li moguće, da vjerovnik / ovrhovoditelj ne priznaje upatu duga po presudi ukoliko je taj dug plaćen sa privatnog računa odgovorne osobe udruge?
  7. NapisalaSam prijedlog sudu po vašoj uputi, da li trebam uputiti zahtijev istog sadržaja i ovdhovoditelju?
  8. Danas su mi i FINA i Sud izjavili, da oni nemaju ništa sa tim, nisu htjeli niti zaprimiti od banke ovjerene potvrde o uplatama iz 2014.g. Dakle, trebam nešto napisati ovrhovoditeljima, ali što?
  9. Danas sam dobila odgvor od FINA-e i Trg.suda, da su jedino ovrhovoditelj (HTCom) i njihov zastupnik (Hanžeković) nadležni za priznavanje uplata izvršenih prije 5,5 godina i povlačenje naloga za naplatu. Da li mogu putem obrazca uputiti zahtijev ovrhovoditeljima da priznaju uplate i povuku nalog za plaćanje? Imam li osnova za naknadu nekakve štete, npr. pretrpljeni stres , gubitak vremena za dokazivanje i sl. ? Po ovome mojem slučaju sudeći, ispada da se ovrhovoditelj može svakih 5 godina sjetiti poslati ovrhu po presudi koja je već plaćena.
  10. Trgovački sud je dana 20.02.2014. presudio da je naša udruga dužna uplatiti ovrhovoditelju (H T COM) 10,01 kn + ktu i 1.137,50 kn za trošak postupka sa rokom od 8 dana od presude,tj. do 28.02.2014. Ovršenik/udruga je iznos 10,01 kn + ktu 1,52 kn =11,53 kn uplatila dana 22.02.2104. i iznos 1.137,50 kn dana 24.02.2014. Potvrde posjedujemo. Dana 30.10.2109. primili smo od FINA-e Zahtijev za izravnom naplatom novčane tražbine na temelju istog predmeta. Dokaze o uplatama jučer smo dostavili na e-adrese FINA-e, HT COM-a "prigovori" i OU Hanžeković. Danas smo dobili odgovor od FINA-e, da zahtijev stoji u redu za naplatu te da se obratimo ovrhovoditeljima. Danas smo proslijedili odgovor FINA-e ovrhovoditeljima uz naš zahtijev da obustave potraživanje. Da li je ovaj naš postupak dovoljan? Što učiniti da se riješimo HT Coma i Hanžekovića?
  11. Temeljem kojeg (ljudskog) prava mogu uspjeti u svojoj tužbi za razvrgnuće služnosti stečene (nelegalnom) dosjelošću, a kojom moji susjedi koriste cca 70 m2 moje okućnice za spajanje svoje odvodne kanalizacijske cijevi na gradsku kanalizaciju u mojoj ulici u slučaju, da postoji mogućnost spajanja njihove knalizacijske odvodne na gradski kolektor u njihovoj ulici? Da li sam dužna dovijeka trpjeti korištenje moje parcele za tuđu kanalizaciju ako postoji i zakonska i strvana osnova za izmicanje te kanalizacije i njeno spajanje na gradsku kanalizaciju koja se nalazi ispred njihove kuće i podrazumjeva investicijsko ulaganje u tlačnu crpku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija